Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi gyerektartasra szamitha...

Mennyi gyerektartasra szamithatok?

Figyelt kérdés

Sajnos, vagy sem, de szet fogunk menni.

Most netto 290-340ezer kozott keres az ex havonta.

Ket gyerekunk van.

En ugy gondolom, h a ket gyerekre 50-60ezernel tobbet nem itelnek meg. Szerinte meg "jol le fogom gombolni" anyagilag...

2019. márc. 20. 22:23
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
83%

Elöször is, ha csak kaját meg ruhát lehetne a gyerektartásból venni, akkor elég sok gyerek nélkülözne, mert pl. az elöbb emlitett villanyszámla már egy gyerek esetén is legalább duplája annak, amit az anya fizetne egyedül (több fözés, mosás, meleg víz stb), két vagy több gyerek esetén még magasabb. De az óvodai, iskolai kiadások, illetve különórák is igen sokba kerülnek, és ezek a gyerek érdekeit szolgálják, szóval jogos erre költeni a gyerektartást!

Ami meg az illeti, hogy csak akkor szüljön egy nö, ha egyedül is fel tudja nevelni, az egyrészt igencsak igazságtalan, mert ezzel a férfiakat teljesen felmenti a felelöségvállalás alól, másrészt igen kevés olyan nö van, aki meg tudná oldani a gyerekek ellátását, amíg a kisiskolás koron túljutnak - ez egy gyerek esetén is legalább 10 év -, mert nem sok olyan munkahely van, ami tényleg biztos, ezért a nöknek igen kis hányada szülhetne ennek alapján egyáltalán, magyarul 30 év múlva jó, ha a mostani lakosság tizede-huszada élne munkaképes korban az országban.

2019. márc. 22. 14:43
 32/37 anonim ***** válasza:
87%

25#

Bocs de én se fogok a kajan spórolni és szarral tömni magunkat csak azert hogy apuka menekülhessen a felelősség alól!

Tulajdonképpen szerinted ffiakra se lenne szükség max némi spermiumra kémcsőben aztán amelyik nő tud nevelni egyedül is gyereket az bevállalja :-D

2019. márc. 22. 15:50
 33/37 anonim ***** válasza:
61%
Nem kell nélkülöznie pl villany, iskolai befizetések mivel azt anyuka is fizetheti. A gyerektartás meg kaja ruha és akkor valóban ra van költve. Hat nem tudom nem azt mondom hogy nincs rájuk szükség csak hogy nem lehet rájuk számítani. Vagy ha anyuka másra is kolti pl iskola akkor igazolja le hogy CSAK olyan dologra költötte ami a GYEREK érdekeit szolgálja kizárólagosan.
2019. márc. 22. 18:21
 34/37 anonim ***** válasza:
52%

Látom, fogalmad sincs a valóságról!

Ha egy anya két vagy több gyereket nevel egyedül, akkor nem igazán ugrálhat a fizetéséböl, mert a gyerekek miatt gyakran hiányzik (mert a gyerekek betegek), nem tud túlórát vállalni (mert a gyerekeket nem lehet egyedül hagyani), stb - azaz a munkaadó nem velük fogja betölteni a jól fizetö helyeket.

Persze valószínüleg te atomfizikus vagy, akinek elég a nevét bemondani és már dobálják is utána a milliós fizetést, de ez igencsak hihetetlen, a valóság más!

2019. márc. 22. 19:09
 35/37 anonim ***** válasza:
74%

Ezt azért nem lehet ennyire precízen kicentizni mert az anyuka akkor is többet van a gyerekkel, viszi oviba, suliba, ahova kell.

Idő = pénz

Mellesleg nekem pl tökeletesen megfelelne ha az exem pont a felét kifizetné amit szlákkal igazolhatóan költök a gyerekekre (jobban járnék ugy mint a fix összeggel amit megállapítottak).

2019. márc. 22. 19:35
 36/37 anonim ***** válasza:
20%
34-es! Elfelejted hogy ez csak abban az esetben van így ha az anya nem sza*ja le őket. Képzeld akármilyen hihetetlen de sok olyan "anya" van, akit nem érdekel a gyereke koszosan járatja alig vesz valami ruhát csak a minimum dolgokat. De látom ez szamodra elképzelhetetlen pedig van ilyen nem kevés!!! És még mindig az a véleményem ha vállalta ő az elsődleges felelős a gyerekért nem más hanem az anyja.
2019. márc. 22. 21:27
 37/37 anonim ***** válasza:

Fizikálisan, ténylegesen sajnos tényleg az anyám van a felelősség szinte CSAK. Viszont emlékeztetlek, hogy az apát is ugyanolyan felelősség terheli ELVILEG, mert amit te is elfelejtesz, az apa UGYANOLYAN SZÜLŐ.

Voltam egyedülálló anya.

Mikor lebetegedett a gyerek, felhivtam az exet, mert az ex-anyósom otthon volt, nem dolgozott már, hogy csak 1 napot vigyázzon az anyja a gyerekre, amíg megoldom az elhelyezését. "Nálad lakik, oldd meg!" mondattal rám nyomta a telefont.

Nyáron a 2 hetes láthatásra szerinte nem járt volna gyt, cirkuszolt, hogy a havi 20(!!!)ezer helyett legyen már 10 az a hónap, meg neki amúgy sincs pénze, de azt nekem mesélte el, hogy ő elment erotikus masszázsra. Mikor rákérdeztem, hogy arra hogyhogy van, közölte, semmi közöm... Legalább ne mesélte volna el. A gyt-n kívül semmit nem akart fizetni, de engem ba$ztatott, menjek el másodállásba, hogy élmények a gyerekkel külön albérletbe, mert neki nem tetszik, hogy anyámmal éltünk, nincs jó hatással a gyerekre. Mikor rákerdeztem, vigyáz - e addig a lányára, közölte, hogy az együttélő szülőnek kell megoldani. Mondtam, akkor majd az együttélő szülő eldönti, hol élnek, és hova jár dolgozni, köszönöm...

Szerencsére megnősült, így nem ér rá már rég foglalkozni a magánéletemmel.

2019. márc. 23. 19:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!