Mennyi gyerektartasra szamithatok?
Sajnos, vagy sem, de szet fogunk menni.
Most netto 290-340ezer kozott keres az ex havonta.
Ket gyerekunk van.
En ugy gondolom, h a ket gyerekre 50-60ezernel tobbet nem itelnek meg. Szerinte meg "jol le fogom gombolni" anyagilag...
Nagyon kíváncsi lennék, a 62%-os válaszoló a gyerekenként maximum 40 ezer Ft-ból hogy tudna magára költeni bármennyit is, egy gyereknek ugyanis csak a kajája majdnem ennyi havonta, az egyéb költségekröl nem is beszélve!
A stílusa meg igencsak alpári.
Szerintem, ha a villanyszamlat fizetem be belole, az is a gyerek erdekeit szolgalja.
Lenyegtelen mire koltom, heti 20at hagyok ott a Tescoban, plusz mellette neha jarok a kisboltba is, de legyen ez csak havi 80 kajara es akkor meg a szamlakat be se fizettem, nem fizettem csoport/osztalypenzt, menzat sem, nem kozlekedtunk, nem vettem egy zoknit sem a gyerekeknek, soroljam meg?!
H a francba kolthetnek meg magamra is ebbol a penzbol? Rohadtul kivancsian varom a tippet! :)
Most kinyitottam a hutonk, igaz, nem a legolcsobb vaj benne, sot, tejbol is az egyik dragabbat veszem, van benne szinten dragabb markaju pudding, jah es nincs itthon daralthus, szoval, mehetek le a boltba, mert ma paradicsomos gomboc lesz a gyerekeknek,
bar csinalhatnek krumplis tesztat is, az olcsobb, ugye?!
Lehet tudnek jobban sporolni az etelen, de nem fogok, nekem fontos az egeszseges, minosegi etkezes.
Allatot meg a varos kozepen nem tudunk tartani, igy ezzel sem tudok sporolni, bar havi mennyibol is, lehet megelni? Egy masik kerdesnel havi 200at mondanak 3 gyerekre, te meg azzal jossz, 80 meg sok is 2re....
Egy kis erdekesseg:
"Tavaly (2017) a korábbi KSH módszertan és a KSH által felvett háztartási statisztikai adatállomány adatai alapján a létminimum egy főre jutó összege: 90 450 forint volt. Ez kétkeresős és két gyermeket nevelő háztartás esetében: 262 305 forint."
Na es ez a letminimum!! Te a letminimumon akarsz eln! Mert en nem!
Na akkor 60-80ezerbol hogy koltsek magamra??
Egyunk krumplit meg rizs egesz honapban, jarjak turkaloba, a kicsi mindig orokolje a nagy cuccait, hmm??! Hogyan??
Amúgy pl. a villanyszámla a te érdekeidet is szolgálja nem csak a gyerekét.
Nem azt mondtam, hogy pont Te költöd másra, de igenis vannak olyan "anyukák" akik igen.
Teljesen jogtalannak tartom, hogy amint az egyik előző válaszoló is írta nincs konkrétan megszabva mire lehet költeni. Sokkal jobb lenne valóban ha csak a kajájára meg a ruhájára lehetne költeni. Sok esetben anyuci a műkörömre meg a fodrászra szánja.
Amúgy én se szülnék más nyakára csak ha én magam elbírom tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!