Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, ha...

Mi a véleményetek arról, ha egy anya figyelembe veszi a 4-5 éves gyereke véleményét arról, hogy szeretne vagy sem kistestvért?

Figyelt kérdés
Egy távolabbi barátnőm mesélte most, de én nagyon megdöbbentem. Mostanában gondolkodnak, hogy mégegy gyerek legyen és ő figyelembe veszi a 4 és fél éves lánya akaratát. Nem kezdenek újabb babaprojektbe amiatt egyelőre, hogy a gyerek egyértelmű nemet mondott. Meg azt mondta volt olyan, hogy a lányának egy ovis barátnőjének kistesója született és elmentek meglátogatni, majd otthon kétségbeesetten kérdezte a kilány, hogy "ugye nekem nem lesz kistesó, anya?". Emiatt szerinte egy kicsi érkezése nagyon negatívan érintené a lányt. Szerintetek ez normális dolog vagy kifogás?
2019. márc. 16. 09:53
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
88%

A tesot nem a meglevőnek szüli az ember. Nem tulajdon. Ezt hogy nem lehet érteni? Nincs ilyen hogy raerőlteted vagy nem, nem az övé. Egy masik ember.a 2. gyermek sem valaszthatja meg hogy van e tesoja.

Amig meg csak annyit hisz, hogy egy teso csak nyűg, addig realisan itelkezni sem tud.

2019. márc. 16. 12:18
 22/27 anonim ***** válasza:
27%

20!

Te komolyan mindenről kikéred a gyerek véleményét, amihez koze nincs? Tan a szexre is engedélyt kérsz tőle? Aztán ha nemet mond, akkor annyi? A legalapvetőbb dolog a vilahon az, hogy a gyerekvállalás két ember magánügye, abba senkinek bele szólása nincs. Ha ikreid lettek volna és a kis kedvenc azt mondja, neki nem kell a tesó, akkor a másik gyereket örökbe adod ?

2019. márc. 16. 12:33
 23/27 anonim ***** válasza:
81%

20-ra:

Intelligens ember nem rak akkora felelősséget egy óvodás gyerek vállára, hogy ő döntse el, legyen-e testvére. Aztán, ha 10-20-30 év múlva már hiányzik neki, akkor közlöd vele, hogy ő a hibás, mert 4 évesen nemet mondott rá. Röhej!

2019. márc. 16. 12:50
 24/27 anonim ***** válasza:
79%

Na igen utolsónak hatalamas plusz!!!! Azért megérdezi meglehet a gyereket BIZONYOS dolgoról, de jelelmzően olyanról ami a szintjének megfelelő. Mit kérsz reggelire, szendvicst vagy tojást? Milyen fagyit kérsz csoki vagy eper? Játszóházba menjünk vagy állatkertbe stb.

De bármi olyan, aminek a következménye egy életre szól, és nem tudja felmérni a döntései súlyát, na az nonszensz. Hol lakjunk? Hát honnét tudhatná ő azt mi lenne a jó? Akar-e testvért? Ha még meg sem született honann tudja szeretnée, ha lenne? Vagy igen vagy nem, éppen ezért a felnőtt döntése, mert ő tudja mi jár együtt plusz egy gyerekkel.

2019. márc. 16. 14:56
 25/27 anonim ***** válasza:
65%
Akiknél a nagy tesó dönt, hogy jöhet-e a kicsi, remélem, hogy később a kicsit is megkérdezik arról, hogy elégedett-e a nővérével/bátyjával,hiszen így igazságos.Nemleges válasz esetén a nagy mehet is az intézetbe, nehogy már egy gyereknek ne legyen beleszólása a testvérkérdésbe, csak azért, mert nem ő a felnőtt!:)
2019. márc. 16. 17:17
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

"A tesot nem a meglevőnek szüli az ember. Nem tulajdon. Ezt hogy nem lehet érteni? Nincs ilyen hogy raerőlteted vagy nem, nem az övé. Egy masik ember.a 2. gyermek sem valaszthatja meg hogy van e tesoja."

Ezt azokban a szülőkben sem ártana tudatosítani, akik igenis ráerőltetik. Vigyázzon rá folyton a nagyobb (úgy hogy közben nincs kedve hozzá, lenne jobb dolga), "akkor mehetsz, ha a hugit/öcsit is viszed" stb.

A gyerekek sem robotok, nagyon is sokfélék. Valamelyiknek igenis porrá zúzzák pl a kis világát, ha úgy betesznek egy kistesót pl a szobájába, hogy ő nem akarta... oda, ami csak eddig a saját kis birodalma volt.

Aztán van olyan gyerek is, aki rosszul viseli, ha x időre elmaradnak a családi programok, pl. cirkusz, állatkert, játszóház, mert anyuka sokszor igenis kiesik ezekből a programokból (tudom, hogy meg lehet oldani, de nem mindenhol oldják meg). Úgyhogy igen, vannak tipikus egyke gyerekek, ökét nem érdemes szerintem agyonnyomni ilyesmivel.

2019. márc. 16. 20:18
 27/27 anonim ***** válasza:
30%

"vannak tipikus egyke gyerekek, ökét nem érdemes szerintem agyonnyomni ilyesmivel"

Meggyőződésem, hogy alapvetően a szülőkön múlik, hogy a nagyobb gyerek örömmel várja-e a kistestvért.

Szóval én inkább "tipikusan egykévé nevelt" gyerekekről beszélnék.

Természetesen segít, ha a lakásviszonyok a gyerekeknek külön-külön szobát tesznek lehetővé, és ha az apa aktívan részt vesz a gyerekekkel való foglalkozásban.

2019. márc. 16. 21:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!