Mi a véleményetek arról, ha egy anya figyelembe veszi a
4-5 éves gyereke véleményét arról, hogy szeretne vagy
sem kistestvért?
Figyelt kérdés
Egy távolabbi barátnőm mesélte most, de én nagyon megdöbbentem. Mostanában gondolkodnak, hogy mégegy gyerek legyen és ő figyelembe veszi a 4 és fél éves lánya akaratát. Nem kezdenek újabb babaprojektbe amiatt egyelőre, hogy a gyerek egyértelmű nemet mondott. Meg azt mondta volt olyan, hogy a lányának egy ovis barátnőjének kistesója született és elmentek meglátogatni, majd otthon kétségbeesetten kérdezte a kilány, hogy "ugye nekem nem lesz kistesó, anya?". Emiatt szerinte egy kicsi érkezése nagyon negatívan érintené a lányt. Szerintetek ez normális dolog vagy kifogás?
De, ugyanaz a kategória: nem a gyerek kell hohy döntsön benne és nem is kell a véleményét ki kerni rola. Pomt ugy nincs koze hozza, mint pl a váláshoz. Ez a felnőttek dolga, az ő döntésük kell hogy legyen.
Nem kell testvér, ha valaki egy gyereket akar nevelni. Nekem van testvérem, a férjemnek is, gyerekünk viszont csak egy van és nem is lesz több. Marhára nem érdekel, hogy ő akar vagy sem, gyerekem akkor lesz, ha en akarok.
2019. márc. 16. 11:35
12/27 anonim válasza:
Én azt hittem, hogy intelligens ember elfogadja a másik nevelési elvét, és persze azt is, hogy nem gondolkodunk egyformán.
Na de tévedni emberi dolog.
2019. márc. 16. 11:40
13/27 anonim válasza:
Egy testvér nem tulajdon. Egy gyerek nem dönthet sztem egy másik ember életéről hogy élhet e vagy nem. Nem kiskutya kiscica kategoria.
2019. márc. 16. 11:42
14/27 anonim válasza:
Akkor döntene egy gyermek életéről, ha az megfogant, és a szülők akkor kérdezik meg, és veszik fontolóra, majd vetetik el a tesót. De egyelőre a puszta gondolata egy gyereknek még nem az élete.
2019. márc. 16. 11:45
15/27 anonim válasza:
14. De.
A van vagy nincs teso az egyenlo azzal hogy él koztunk egy plusz csaladtag vagy nem.
2019. márc. 16. 11:48
16/27 anonim válasza:
Na jó, megérett az emberiség a pusztulásra.
2019. márc. 16. 11:50
17/27 anonim válasza:
En nem tudnam a gyerekem szemébe azt mondani hogy te csak azert vagy mert a 4 éves tesod rabolintott hogy na jo, kulonben meg se fogantál volna a fenének se kellettél magyarán.
2019. márc. 16. 12:03
18/27 anonim válasza:
Nem kell megkérdezni de azt se kell elvárni hogy szeresse, foglalkozzon vele vagy vegye figyelembe hogy van testvére.
2019. márc. 16. 12:06
19/27 anonim válasza:
12!
Intelligens ember nem egy gyerek véleményétől teszi függővé a gyermekvállalást.
2019. márc. 16. 12:07
20/27 anonim válasza:
Intelligens pedig nem erőlteti a gyereket a már meglévőre. Később elvárva azt, hogy ellegyenek együtt, szeressék egymást, és foglalják le egymást. Később meg”akkor mehetsz, ha viszed a tesódat is” - mert ez van mindig. De erről ennyit, részemről itt a pont: .
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!