Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ez bárányhimlő? (kép)

Ez bárányhimlő? (kép)

Figyelt kérdés

[link]

Ilyen pöttyökkel ébredt a kisfiam, a karján vannak, a lábán néhány, meg egy kevés a lapockáján. Illetve némelyik szúnyogcsípés, ami eléggé bezavar itt most nekem, mert nem tudom, melyik melyik. Plusz amikor felkelt, 39.2 fokos láza volt, most kapott rá Panadolt. Bárányhimlő ez, vagy valami más? Nem vagyok benne biztos, mert úgy olvastam, nem szokott ilyen magas lázzal járni, meg nem is vakarózik. Mondjuk ő a szúnyogcsípéseit sem vakarja sosem.

2010. júl. 3. 08:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
ne is az ágyban keresd, hanem résekben,az ágy illesztésénél,ablaktok stb. Nálunk csak a férjemet csípkedték. Panelban lakunk és a fűtéscső mellett jöttek hozzánk. Csak a gond az, ha nálatok is ilyen dögök vannak, akkor gyorsan ki kell írtani őket, mert ebben a melegben hamar kikelnek.
2010. júl. 3. 13:00
 12/17 A kérdező kommentje:
Jaa értem. Azt hittem, hogy ezek az ágyban fészkelnek. Szét is nézek a lakásban.
2010. júl. 3. 13:04
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Remélem nálatok nem ezek vannak. Most gőzöltem ki a maradékot a parketta szegőléce alól. Nappal alszanak, éjjel jönnek elő, mert a fényt nem szeretik, ezért nehéz őket megtalálni. Mi is az utolsó pillanatban bukkantunk rájuk, előtte soha nem is hallottam ilyen bogarakról. A kicsiket alig lehet észrevenni, mert olyan, mint egy mini pók, csak nagyon picik és ezek a legcsípősebbek.

A láza elmúlt már? Nem lehet, hogy 3 napos láza van a kisfiadnak?

2010. júl. 3. 14:10
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Örülök ennek a kérdésnek!

Az én fiam is tele van időnként ilyesmi pöttyökkel. Mi is csípésre tippeltünk, és ezek szerint akkor a poloska a ludas? Őt mindig csak az egyik oldalán, és főleg a hónaljánál és a fél pocakján csípi meg valami "szörny". Regglente sötétbordó, lilás, estére halványabb lesz, de nem múlik el, csak pár nap után... Aztán minden ketdődik előről.Dokinál még nem voltunk...

A bárányhimlő először a hajlatokban jelentkezik, és nagyobb, vörösebb pöttyökkel.

2010. júl. 3. 14:32
 15/17 anonim válasza:
100%
Nekem most télen volt a fiam bárányhimlős,először neki is csak ilyen kicsi pöttyei voltak és később sem lett mindegyikből hólyagos.Ha elkapta sztem jó,legalább most átmegy rajta,általában tavasszal és ősszel van bárányhimlőjárvány.
2010. júl. 3. 17:01
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
igen, kell úgy egy hét, hogy elmúljanak a csípések. Volt miattuk egy pár álmatlan éjszakánk. A hasat, mellkast és a hajlatokat szeretik, de a gyerekeknél bárhol csípnek, mert a bőrük nagyon puha.
2010. júl. 3. 17:06
 17/17 A kérdező kommentje:

Hát... nem tudok kiigazodni ezeken a csípéseken, vagy kiütéseken, vagy mik ezek. Van három, ami pl. már alig látszik (a képen is látható az egyik ilyen, az oldalán van), ezek halványodtak. Viszont vannak olyanok, amik ilyenek: nagyon pici piros pötty, körülötte halvány piros, de az egész nem túl nagy. De közben jött ki 2 új is.

Meg ez a láz... Mindig felmegy 39 fok körülire, akkor adom a Panadolt, lemegy 37.5-re, aztán olyan 4-5 óra múlva felmegy megint. Ha nincs láza, akkor nagyon is vidám, ha meg van, akkor nyűgös, de nagyon. Ha ez holnap sem változik, szerintem visszamegyünk az ügyeletre.

2010. júl. 3. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!