M.ani kérdése:

Egy gyerek nem gyerek?

Figyelt kérdés
Mi a véleményetek arról, hogy az állam az első gyereket, illetve ha csak egy van azt támogatással nem igazán értékeli? (Nem a családi pótlékra, egyszeri anyaságira, adókedvezményre gondolok.) A csed, gyed,gyes a jövedelem töredéke.Éljek meg ebből plusz a gyerek? Vagy csak ez nekem probléma, mert egyedülálló minimálbéres anyuka vagyok nagyszülők nélkül? ( a bunkó kommenteket légyszi mellőzzétek. )

2019. márc. 10. 10:27
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
0%

Jav.:

pénze

magaddal

2019. márc. 10. 21:43
 42/46 anonim ***** válasza:

39

Én speciel a munkám miatt azt látom, hogy van azért 3 gyereket nevelő nő is aki dolgozni szeretne és dolgozik is.Egyiküket akivel munkán kívül is jóba vagyunk megkérdeztem mi hajtja miért nem marad otthon.Ő azt mondta a mai világban mikor van automata mosógép,mosogatógép porszívó meg egyéb dolgok amik a mindennapokat segítik nem érezné magát egyenrangú szülőnek a párjával, ha nem akarna a gyerekei jövőjéért dolgozni.Illetve ,hogy nem azért tanult hogy otthon üljön.Ugyanazt csinálja amit az 1-2 gyerekes szülők, reggel beadja a bölcsődébe,oviba,iskolába a gyereket és megy munka után vagy ő vagy az apuka értük.Aki előbb hazaér az beteszi a mosást,tanul a gyerekekkel vagy épp ami házimunka van.Hozzáállás,szervezés és igény kérdése sok esetben, hogy valaki dolgozik e vagy sem a 3 gyerek mellett.

Gyári munkát végző 3 gyerekes családanyák is vannak nálunk, nyilván egybe a 2-1 gyerekes anyákkal.Külön sort csináltak nekik a cégnél külön munkarenddel, hogy megfeleljen egy anya számára is.Nyilván nincs ilyen országszerte ,de van ilyen is.És őket pld senki sem piszkálja ha táppénzre mennek, mert az egy olyan sor amiről tudja a cég, hogy hol vannak elegen hol nincsenek.

Ezzel csak azt akarom írni, hogy van aki képes a 3 gyerek mellett dolgozni, mert tudja szervezni úgy az életét, hogy értékes ember legyen ő maga is a társadalom számára és nem csak azáltal mert 3 gyereket szült ennek a szép országnak.

Sok esetben az otthon maradás oka az, hogy a családnak van egész jó bevétele és nem hiányzik az asszony fizetése, mert ha hiányozna akkor elmenne dolgozni, ha a minden napi betevő veszélybe lenne akkor megoldaná, mert megtudná vagy ha a keresőképes férj valamiért kiesne a munkából akkor is kellene történnie valaminek ha nem akar a család éhen halni..

2019. márc. 10. 21:50
 43/46 anonim ***** válasza:
50%

Persze, ahol kell a màsik fizetés is, ott megoldjàk.

Az én fizetésem aprópénz a pàromé mellett, de kell, hogy érjen külső inger, ráadàsul nagy màzlim van, mert du 3-kor vagy 4-kor itthon vagyok, igaz reggel 1/2 7-re viszont bent kell lennem.Nagyon sokàig itthon voltam.Most úgy tudjuk megoldani, ha pàrom délelőttös, egyedül zàrja a gyerek a hàzat, nincs nagyszülő.Mist 3.-tól amúgyis egyedül jàr, egyedül jön haza.Nem mondom, van bennem para, hogy reggel 2 óràt egyedül lesz itthon, de nem tudok mit csinàlni. Nem azért tanultam tavaly nyàron, hogy ne tudjak ebben dolgozni, úgymond sajàt szórakoztatàsomra jàrok be, de szükségem van rà, sok volt itthon lenni.Lakhatsz akàrmekkora hàzban, egész nap takarítani sem lehet, de a főzés sem teszi ki a napod teljes egészét.

Én nem sajnàlom a tàmogatàsokat a többgyerekes csalàdoktól, én màr megkopaszodtam volna 3 gyerek mellett, biztos, hogy hatalmas türelmet igényel.

2019. márc. 10. 22:07
 44/46 anonim ***** válasza:
59%

Most hiába pattogsz itt nekem, normális ember akkor él kapcsolatban mikor ő azt akarja, és azzal, akivel akar.

Te meg állandóan "kapcsolatban" kell hogy legyél, mert máskülönben "sanyarú az élet".

Ne mondd már hogy ez lenne a követendő példa, mert rohadtul nem az.

Ó ilyenkor már nem a mi dolgunk a pasid pénze, de azért csak eldicsekedsz vele, hogy 3X annyit keres, és büszke is vagy rá hogy te azért élsz mint marci hevesen mert nem vagy egyedül.

Kár, hogy arra nem tanított meg soha senki, hogy büszkének lenni a saját érdemeinkre kell lenni, nem máséra, amihez nekünk semmi közünk.

Biztos más nő is keres kevesebbet mint a párja, de legalább van annyi intelligenciája hogy nem vág fel vele, mint egy igazi prosztó. Aki meg úgy tudja magát életben tartani a kölykével hogy keres egy gazdag fszit az büszke rá...hát ki mire képes, ugye.

2019. márc. 11. 09:33
 45/46 anonim ***** válasza:
48%

Nagyon unalmas az 1 gyermekesek nyavajgása,én 3 gyerekes vagyok,de 3 gyerekre 48000ft családi pótlék, 16 éves elmúlt fiam így rá nincs plusz szabadság már csak a másik 2 gyerekre tehát 2 gyerek után járó plusz szabadságot tudom igénybe venni,és én dolgozom,de nem keresek annyit hogy a tejes családi adókedvezmény igénybe tudjam venni.mert minimál bért keresek ,

Tankönyv már mindenkinek ingyenes,az 1 gyermekeseknek is meg 2 gyermekesek is ,nekem csak férjem van segítségnek.

2019. márc. 11. 09:55
 46/46 anonim ***** válasza:
27%

Nem így tartom magunkat életben, pontosan ez a szerelem miatt lett vége a gyerekem apjàval.

Csak azért én sem lennék kapcsolatban, hogy könnyebb legyen, nem àrulom magam, én csak egyszerűen nem sajnàlom a többgyerekes szülőktől a tàmogatàst.

Vàllalta, hàrom vagy több gyereket biztos, hogy nem könnyű felnevelni, egynél is van felellőség bőven.

Csak màs fórumokon, màs oldalakon is azt vettem észre, hogy sajnàljàk egyesek a több gyermeket vàllalóktól a tàmogatàst.De miért?

2019. márc. 11. 16:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!