M.ani kérdése:

Egy gyerek nem gyerek?

Figyelt kérdés
Mi a véleményetek arról, hogy az állam az első gyereket, illetve ha csak egy van azt támogatással nem igazán értékeli? (Nem a családi pótlékra, egyszeri anyaságira, adókedvezményre gondolok.) A csed, gyed,gyes a jövedelem töredéke.Éljek meg ebből plusz a gyerek? Vagy csak ez nekem probléma, mert egyedülálló minimálbéres anyuka vagyok nagyszülők nélkül? ( a bunkó kommenteket légyszi mellőzzétek. )

2019. márc. 10. 10:27
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
25%
Mennyit keresel ápolokent?
2019. márc. 10. 11:55
 32/46 anonim ***** válasza:
46%

Na, akkor most gyorsan kimegyek az udvarra, pàrom beràngatom a hàlószobàba, ráugrok, megmondom lehetőleg ikreket csinàljon, mert milyen jó biznisz ha 3 gyerek van.

Ja, mégsem, mert a büdös életben nem akartam egy gyereknél többet, és ezen a pénz sem vàltoztat.

De mindenkinek szíve joga szülni akàr 10-et is.

Van aki nem a pénzért szül, hanem azért mert akar.

2019. márc. 10. 11:55
 33/46 anonim ***** válasza:
31%

Ez nyilván így van, de a lényeg államnak ehhez nem fűződik érdeke, ez magánügyed így semmiféle támogatást nem.kapsz.

3 gyereknel államnak tök mindegy azért szülted mert akartad vagy azért mert pénzt ad. Sőt állam abban a rétegben gondolkodik akik pénzért szülnek és berángatják párjukat.

Te értéktelen vagy, ők érnek valamit.

2019. márc. 10. 12:24
 34/46 anonim ***** válasza:
63%
Igen az egy gyerekeseknek nincs több támogatás...de régebben sem volt több, miért zavar az, hogy másnak több lett? Nem kötelező szülni, nem kell egy gyeteknél megállni, az életed te alakítod....de szerintem ez csak irigység.
2019. márc. 10. 13:45
 35/46 anonim ***** válasza:
83%

Pont lesz@rom a nemzetet,mert a nemzet is pont lesz@r engem.Addig vagyok érdemes,ameddig kipotyogtatok vagy 3 gyereket,hitelre persze,így biztosítva van,hogy az életbe ne szabadulhassak innen.Hát nem.Azt a pénzt majd öngondoskodásra költöm,mert ha beteg leszek akkor cseszik rám az állam.A demens nagyanyámat nem veszik be az otthonba mert nincs 80 éves,old meg. Miközben mindenkinek dolgozni kell mert ha nem akkor mi lesz. Neveltem egyedül is a gyereket,soha a büdös életben nekem az állam nem segített semmit. Szerintük nem voltam rászorulva.Adjam el a házat,ez volt a válasz.

Ha a szüleim nem olyan okosak és előrelátóak mint voltak (egyke vagyok) akkor nyomorognék... na most én is pont ezt fogom megadni a gyerekemnek.És marad egyke.Nem szülök rabszolgákat.

2019. márc. 10. 15:19
 36/46 anonim ***** válasza:
100%

Melyik országban nincs messze ennyi családtámogatás????

Ja csak a többi országban van munkahely normális fizetésért,és nem küldenek el első körben ha táppénzre mész a gyerekkel.

2019. márc. 10. 15:25
 37/46 anonim ***** válasza:
83%

Igen, mi a családtámogatás? Most a kormányhivatalokban le kell dolgozni az ebédidőt, ez fél óra plusz, naponta így ez aktuális kérdés.

Családbarát kirendeltség: ahogy neked jó, reggel hattól este hatig, bármikor, 3 hónapos munkaidőkeretben.

Akár reggel nyolckor is szólhatok, bocsi lebetegedett a gyerek, írjatok ki szabit. Mennem kell nyílt órára: persze menj csak.

Nem családbarát: fél nyolctól fél ötig, fél nyolckor kezedben a ceruza, amit fél ötkor teszel le.

Beteg gyerek: nekem is beteg a gyerek, otthon hagytam. En sem voltam meg sosem nyílt órán.

És ugyanúgy kormányhivatal mindkettő.

A családtámogatásnak egy apró szelete a segély.

Angliában gyerekcuccokon nkncs áfa, 30%-al olcsóbb a pelenka. Van munkahelyi ovoda, ahova bejárhat szoptatni anyuka a 6 hetes gyereket, amikor nem home office-ban dolgozik.

2019. márc. 10. 15:47
 38/46 anonim ***** válasza:
73%
Vegyél példát a #2 válaszolóról. Keresel valami pénzes balekot aki nélkül "keserves lenne az életed", mert hát "nem kötelező egyedül maradni", és legyél magadra nagyon büszke hogy valaki eltart a kölyköddel együtt. Nem kell ide az állam pénze, látod van aki anélkül is fullosan él, közben nem tud mást csak szülni, méghozzá egyet.És még büszke is rá.
2019. márc. 10. 18:15
 39/46 anonim ***** válasza:
50%

26-os! Valamit kihagytál a számításból. A 3 gyerek nem csupán háromszoros kiadás, hanem jó eséllyel egy egészséges keresni tudó ember fizetése is kiesik. Mert 3 gyerek egész embert kíván otthonra, de legalább sok sok évre. 3 gyereket pont 3 felé kell vinni, még akkor is, ha valakinek sikerül hármas ikreket szülnie egyből, mert ott is előfordulhat, hogy míg az egyiket zongoraórára cipeled, a másikat fociedzésre, a harmadik meg otthon aludna (de nem akarod egyedül hagyni, mert mondjuk 6 éves). Egy gyerek mellett akár fél év, egy év múlva is kényelmesen vissza lehet menni dolgozni, egy gyerek programját meg tudja oldani a család úgy, hogy munka előtt/után valaki menedzseli őt. De 3-nál ez nem így van, ott valójában sokkal több pénz esik ki és az a támogatás, amit te számoltál még így sem fedezi, még jó esetben talán az anya fizetését sem, amit ugye nem kap meg, mert nem keresi meg.

Arról meg nem tudom miért az állam tehet, hogy valaki minimálbérre szül úgy, hogy közel s távol nincs egy segítsége sem. Nagyon szomorú tényleg, de ez egyéni szociális probléma. Olyan pedig sosem lesz, hogy mindenkinek megfeleljen. Joga van eldönteni az államnak, hogy kit támogatnak. Azt támogatják, akikből nekik gazdasági haszon származhat. Akinek egy gyereke van, ott még mindig 2 ember nem jutott el odáig sem, hogy önmagét reprodukálja. Az állam meg éppen arra szeretné ösztönözni az embereket, hogy szaporodjanak. Így igen, az ő szemükben az 1 gyerek, nem gyerek. De mivel nem nekik szültél, hanem magadnak, ezért ez nem lehet gond.

2019. márc. 10. 18:37
 40/46 anonim ***** válasza:
35%

Nem eltart, mert én is dolgozom, de ha olvasni nem tudsz, javaslom menj vissza az iskolàba.

Màsrészt az ember tàrsas lény, nem hiszem, hogy az bűn amiért van kapcsolatom, csak màr nem a lànyom apjàval.Az, meg hogy esetleg pénre is van pàromnak, qrvàra nem a te dolgod, foglalkozz sajàt mahaddal!

Arról nem az àllam tehet, hogy a Kérdező egyedülálló, irigykedni meg nen kell a többgyerekesekre, mert 3 gyerek bizony tényleg 0-24 igényli az anya teljes személyét.

De komolyan, ha tàmogatàsra vágyik a Kérdező, szülni kell még kettőt, problémája megoldva.

Màs megvan az àllam nélkül is, egy gyerekkel.

2019. márc. 10. 21:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!