Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor értik már meg az anyák...

Mikor értik már meg az anyák hogy nem lehet kényszeríteni egy apát arra hogy többet foglalkozzon a gyerekével?

Figyelt kérdés

Teszem azt külön váltatok az anyánál van a gyerek, megkapja a családit, adókedvezményt, gyerektartást.

Mégis sokan vannak akik zaklatják az apát hogy foglalkozzon a gyerekével többet. Hát ha az apa nem akarja, fizeti a gyerektartást és ezzel letudja akkor mit kell ba*ztatni? Annyian ezt csinálják a nők. Lehet más életet akar nem ezt fizet mert a bíróság megítélte ez a kötelessége akkor mit kell csesztetni? Ha erőltetve van az csak rosszabb a gyereket is meg fogja utálni. Nem velem történt az eset de nem egy ismerősöm van ahol ez megy a nő nem hagy nekik életet pedig külön vannak. Minek ezt erőltetni? Ha meggondolja magát úgyis foglalkozik vele ha meg nem akkor akármit csinálhatnak a kedves anyukák.

2019. márc. 6. 14:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Erőltetni... Kérdező, neked ugye nincs gyereked? Ha lenne, tudnád, hogy sokan nem azért erőltetik mert nekik úgy jobb, hanem mert szeretnék higy a gyerekük boldog legyen. Hogy mikor az apját látja felcsillan a szeme. Ezért akarják az anyjuk, hogy többet foglalkozzon vele. Hogy minél boldogabb legyen a gyerekük.
2019. márc. 6. 18:52
 12/15 A kérdező kommentje:
De ha az apa nem akarja akkor a gyerek is megérzi hogy csak kényszerből van vele. Az meg gondolom a gyereknek se jó. Főleg ha direkt érezteti is vele.
2019. márc. 6. 18:55
 13/15 anonim ***** válasza:

Ha ilyen helyzetbe kerülnék, akkor én azért akarnám, hogy foglalkozzon a gyerekkel, mert a gyerekemnek akarom a legjobbat, vagyis azt, hogy tudja, hogy hiába anya apa elvált, attól az apja ugyan úgy szereti, és foglalkozik vele.

Az én férjemnek van egy lánya az első házasságából. 2 éves volt a kislány mikor anyuka elköltözött apukától. 3 éves volt mikor én beléptem a férjem életében. Mióta ismetem sokat foglalkozik a gyerekével, mindig elhozta amikor következett, soha nem felejtkezett meg róla. Most 15 éves, nagyon jó a kapcsolatuk, akkor jön amikor akar, napi szinten tartsák,/tartjuk a kapcsolatot. Bevallom ennek nagyon örülök, mert tudom, ha esetleg mi ilyen helyzetbe kerülnénk, tudom, hogy a fiainkkal is ugyan ennyit foglalkozna.

Engem édesapám soha nem keresett, soha nem kaptam tőle semmit. 3 voltam amikor elváltak a szüleim. Eleinte anya szerette volna ha elvisz, de miután a rendőrség vitt haza meer apa olyan részeg volt, hogy magáról nem tudott, nemhogy hármónkról, onnanstól kezdve anya nem erőltette a dolgot. De apa sem keresett minket soha. Gyerektartást alig alig fizetett valamit, azt is a főnöke utalta. Ha nem fizetett volna a főnöke, azt a pénzt is elitta volna.

2019. márc. 6. 23:01
 14/15 anonim ***** válasza:
91%
Miért nem értik meg az apák, hogy nem lehet 0-24-Ben ráakasztaniuk a gyereket az anyára, ha a nő nem akar mindig foglalkozni vele, akkor nekik is kötelességük kivenni a részüket? Tudom, hogy ez a ritkább eset, de a te kérdésed és eközt nincs különbség. A nő is ember, neki is ugyanúgy megterhelő folyamatosan gondoskodni valakiről, neki is szüksége van szabadidőre, neki is lehetnek olyan pillanatai, amikor a háta közepére se kíván még egy felelősséget stb. Plusz, a gyereknek mindkét szülőre szüksége van. Ha apuka gázul viselkedik a gyerekkel, mert úgy érzi, hogy rá van kényszerítve a foglalkozás, az csakis az ő hibája. Ettől még sok nő van, aki szívja a fogát, és megoldja máshogy, mert az anyáknak valahogy nem esik nehezükre felfogni, hogy a gyerek érdeke az első. De erre nem mindig van mód (pl muszáj orvoshoz/állásinterjúra stb menni, de nem tud bébiszittert fogadni, vagy egyszerűen csak tele van nemlétező töke, és muszáj neki tartania egy kis szünetet a hosszútávú lelki egészsége (és a gyereké) érdekében) Érdekes módon az apában ez jóval ritkábban (tisztelet a kivételnek) merül fel, inkább játsszák a sértődöttet, hogy gyereke(ke)t csináltak, aztán még foglalkozni is kéne vele.
2019. márc. 7. 02:12
 15/15 anonim ***** válasza:
Azért, mert a gyereknek kellene egy apa is. A gyerek érdeke lenne.
2022. szept. 15. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!