Várandósan költöznék külföldre a gyerek apja nélkül. Lehet ebből jogi gond, ha megszületik?
Házasok vagytok?
Apasági nyilatkozat van mar ( ha nem vagytok házasok )?
Ha nincs akkor egyszerűbb , mehetsz nyugodtan hiszen most még semmi köze hozzá jogilag. Aztán ha megszületik ő kérvényezheti az apaságot, DNS tesztet csinálnak, Innentől kezdve a bíróságon gyermekelhelyezési per, gyerektartás megállapítása stb.
Ezekre Viszont neked is kötelező lesz majd haza utaznod.
Ennyit tudtam segíteni. Olyan meg nincs hogy neki adod a gyereket, úgy született nem vesznek el az anyától, csak ijesztget.
Én is egyedül nevelem a fiam, külföldön.
Mekkora egy fereg az ilyen!
Menj minel meszebbre tole es eljetek az eleteteket. Kitartast kerdezo es boldog ujra kezdest kivanok nektek!
"Aztán ha megszületik ő kérvényezheti az apaságot, DNS tesztet csinálnak, Innentől kezdve a bíróságon gyermekelhelyezési per, gyerektartás megállapítása stb.
Ezekre Viszont neked is kötelező lesz majd haza utaznod."
Ez után viszont meg fogják ítélni az apának a láthatást, ha igényt tart rá. Ezt pedig nincs jogod megtagadni tőle, az országban kell lennie a gyermeknek az adott időben.
Én értem, hogy nem érdemli meg, és abszolút ő a bűnös fél a dologban, de sajnos vagy nem sajnos, vannak kötelezettségei és jogai.
Személyes tapasztalat: kollégámmal és a párjával (nem voltak házasok) - bár ő nem csalta meg, egyszerűen fiatalok voltak és nem működött a kapcsolat. A nő úgy döntött külföldre megy az új párjával - az apa nem mondott le a láthatásról. A vége az lett, hogy a nő lemondott a láthatási jogáról és külföldre költözött, az apánál maradt a gyermek néhány hónaposan. Most 16 éves, azóta nem látta az anyját, az apa szeretetben neveli.
8-as vagyok: ez nem egy férfivédő duma akart lenni, csak egy valós eset leírása, a lényeg annyi volt, hogy az anyának választania kellett az itthon maradás vagy a gyermeke között.
Ez nem rád vonatkozik, tudom, hogy teljesen más a helyzet, nem hagynád itt a gyermekedet - csak hogy bármennyire is paraszt a volt párod, készülj arra, hogy keresztbetehet a terveidnek.
Remélem meg tudtok egyezni és boldogabban folytathatod az életedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!