Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az első hétről...

Mit gondoltok az első hétről otthon az újszülött babával, költözzön be a nagymama, vagy sem? Hasznosnak találnátok, vagy zavarónak?

Figyelt kérdés

Én a férj vagyok a történetben, tehát anyósról fogok beszélni. Nemrég jelezte a feleségemnek, hogy kezdjen barátkoztatni a gondolatával, hogy az első hétre ideköltözik a másfél szobás lakásunkba, hogy tudjon neki segíteni, főzzön, mosson, takarítson. Én is otthon leszek, a házimunkában most is 100%-ban kiveszem a részem, ha nem bírunk főzni majd maximum rendelünk, a takarítást meg ki nem ... le...

Nem akarom megbántani, normálisan fogok vele beszélni, hogy jöjjön nyugodtan minden nap, hozzon kaját ha megnyuggtatja, segítsen nyugodtan fürdetni, de szerintem ez az időszak arra való, hogy mi hárman összerázódjunk, megszokjuk, megismerjük egymást. Nem szeretném az anyukát kerülgetni, meg várni, hogy mikor kaphatom meg tőle a saját gyermekemet. Szerinte majd leszünk együtt még eleget.

A feleségemmel beszéltünk róla, ő sem nagyon látja értelmét, de ő sem szeretné/meri megbántani.

Nektek mi a véleményetek? Jól jöhet az állandó segítség, fogadjuk el, ti örültetek/örültetek volna neki?

Amúgy fél órára lakik, tehát nem arról lenne szó, hogy a fél országot kellene napi szinten átutaznia.

2019. márc. 1. 10:03
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
53%
Nem neked szántam, hanem annak a válaszolónak, aki szerint teher.
2019. márc. 1. 11:51
 32/40 anonim ***** válasza:
75%

En több okból sem szeretném.

1) közel lakik, nem kell odakoltoznie. Éjszaka ugyan miben segítene? Szoptatni? Ringatni ha anya fáradt? Arra ott az apja is.

2)Kicsi a lakás

3)Ugyse a háztartást viszi, hanem unokazni szeretne...amennyiben főz,mos, takarít 2percenkent zavarni fog titeket, h ez hol van, az hol van.... Stb.

4)Apuka is szabin lesz.

Én mondanám, hogy nincs értelme, még akkor sem ha nehéz szülés lesz... Stb hiszen nem lesz az anyuka egyedul.

Mégkernem, hogy hozzon kajcsit, azzal tudna a legtöbbet segíteni. A többi részt te is meg tudod csinálni. Nem egy godzilla költözik be hozzátok. :D Hozzá egy felnőtt elég, a háztartásnak még egy. Hogy anyuka is pihenjen, ahhoz meg eleg az, h nem főztök és a fenn maradó időben babazol. Napi 1-2 óra elég a nagyibol az se minden nap. Hogy tudjatok ha akartok egész nap az ágyban lenni maratont tartani. :D

2019. márc. 1. 11:58
 33/40 anonim ***** válasza:
100%

De minek beköltözni egy pici lakásba, ha amúgy közel lakik? Ezt nem értem. Persze, menjen át, segítsen, unokázzon, vagy amit akartok, de mi a fenének ottaludni? Szerintem ez csak akkor érthető, ha amúgy nagy a távolság és nem opció naponta jönni-menni. Ha nincs nagy táv, akkor csak nyűg mindenkinek egy ekkora lakásban.

Amúgy két császáros szülésem volt, tehát finoman szólva nem a "leugrok a szülőágyról, aztán semmi bajom" szitu volt, de nem volt azért akkora katasztrófa, hogy ne bírjuk ketten megoldani a dolgokat. Nálunk mindkét nagymama közel lakik, anyám nagyon rákészült, hogy majd ő mennyit fog segíteni, aztán itt téblábolt zavartan, mert úgy igazán nem kellett semmit. Én babáztam, a férjem csinált kaját, teregetett, rendet rakott, pakolta a mosogatógépet stb. Ettől függetlenül nem zavart senkit, hogy itt van, csak ő volt zavarban attól, hogy nem tud hasznos lenni. Második gyereknél megkérdezte már, hogy kivegyen-e szabit, mondtam, hogy apjuk itthon lesz, úgyhogy nem is vett, simán elvoltunk. Nem olyan baromi bonyolult azért egy baba ellátása. Persze ha apa nem tud szabin lenni, akkor jól jöhet a mama segítsége. De amúgy meg menjen át kicsit unokázni, aztán menjen szépen haza, legyetek hármasban, nem kell valakinek egész nap ott ülni szerintem.

2019. márc. 1. 13:41
 34/40 anonim ***** válasza:
86%

Jól jöhet. Bár a 1,5 szobás lakásban inkább csak kerülgetni fogjátok...

Sajnos nekem már réges régen meghalt az anyukám, így ilyen segítségben nem lehetett részem. De beértem volna avval is, ha néha átjön valaki segíteni 1-2 órára vigyázni a babára amíg ledőlök napközben, vagy hoz néha kaját, mert főzni nem sok időm volt...

2019. márc. 1. 14:17
 35/40 anonim ***** válasza:
84%

Én nem akartam,hogy ideköltözzön akàr anyukám,akàr anyósom. Kaptunk sok főtt kaját,napközben volt,hogy jöttek,de kb 2 óràra. Mi is panelban lakunk,férjem itthon volt pár napot.

Igazsàg szerint nekünk jó volt így. Bàrki jöhetett bàrmikor,de ha énrajtam múlt volna,legalàbb 2 hétig nem engedek be senkit. De sajnos ezt nem lehetett megtenni a rokonokkal. Pedig de jó lett volna :))...

Úgyhogy kompromisszumot kötöttem magamban. Jöhet bàrki làtogatni,de menjen is haza időben.

2019. márc. 1. 14:41
 36/40 anonim ***** válasza:
79%
Utolsó vagyok. Annyit mèg hozzáteszek,hogy mivel sokat szoptattam,folyt a tejem lépten -nyomon,nem voltam társasági ember :)
2019. márc. 1. 14:44
 37/40 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk szerencsére nem volt ilyen, talán azért mert nagyon közel laknak. Teljesen felesleges is lett volna. Párom főzött egy-két dolgot, takarításban csak a fontosabb dolgokat csinálta meg. A baba amúgy meg evett és aludt.

Rokonok meg jöttek, minden nap ha kellett ha nem.. Már hazajövetel estéjén ott toporogtak a házunknál. Marha jó volt, nekem majd szétszakadt a fejem az érzéstelenítő mellékhatása miatt. Volt, aki náthásan jött..

2019. márc. 1. 15:26
 38/40 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen igazad van, az első napok legyenek a tiétek, hogy össze tudjatok szokni, családdá válni.

Ha te segítesz a házimunkában, akkor miért kellene más? Én nem engedtem ide senkit, volt elég bajom, nem még anyóst/anyámat kerülgetni meg az okoskodás hallgatni.

2019. márc. 1. 23:28
 39/40 anonim ***** válasza:
69%

NE!!!!!! Ne költözzön be.

TE legyél jelen. Ennél több nem kell.

2019. márc. 2. 13:21
 40/40 anonim ***** válasza:
88%
Jajj most bocsi ha valakit megsertek.. De annyira kivagyok attol, h bar elne az anyukam es segítene... Bla bla. Nekem is meghalt. Imadtam. Szerettem. De!!! Baromira zavart volna ha 0-24ben ott van. Szoptatni akartam amikor akarok, le akartam fekudni amikor akarok, a ferjemhez akartam volna bújni amikor akarok(nem szex), ez meg eleg nehez ha ott teblabolnak korulotted. Ha a ferj otthon van, akkor felesleges. Plane bekoltozni amikor 30 percre lakik... Plane egy kis lakasba. Menjen oda 2 naponta, vigyen főtt kajcsit ha annyira akar segíteni es unokazzon napi 1-2 órát.. De... A tobbi felesleges. En egyedul az agyrol nem tudtam felallni, de szabin volt a ferjem. Mire meg ment dolgozni, addigra javultam sokat. Egyedul a fozes ment nehezkesen(mellesleg utalok is, szoval az is kozrejatszott), de meg lehetett oldani. 2naponta fozni, plusz 7vegen a ferjem is, meg neha rendeltunk, vagy menuztunk. Ja es 2szobas lakasba vagyunk, tehat se kert, se ovis gyerek nem volt amiben segiteni kellene hozni vinni...
2019. márc. 2. 15:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!