Ti megnéztétek a gyereket nevének jelentését, mielőtt eldöntöttétek, hogy azt fogjátok neki adni?
Figyelt kérdés
Mi nem. És nagyon rossz jelentése van a lányunk nevének. Nem is értem, hogy hogy lehet ennyi negatív jelzőt rakni egy aranyos, szép lánynévhez. Kicsit zavar a dolog, de emiatt már nem fogjuk átanyakönyveztetni.2019. febr. 16. 20:58
11/21 anonim válasza:
Nem, 2-2 nevük van, egyiknek sem tudom azóta sem - nem is érdekel, szàmomra semmi jelentősége
12/21 anonim válasza:
Mivel latin eredetű nevük van, nem nagyon kellett utánanéznem, egyértelmű volt, mi a jelentésük. Alapvetően 1 pozitív, 2 meg semleges jelentésű, de nem igazán befolyásolt volna, ha tetszik a név.
13/21 anonim válasza:
Az alapján döntöttünk minden alkalommal. 😊
14/21 anonim válasza:
Csak nem Mia a lányod? :)
Amúgy igen, megnéztük.
15/21 A kérdező kommentje:
Mia
Eredet: héber
Jelentés: keserűség, szomorúság, keserű, ellenálló, lázadó, fegyelmezetlen, zabolátlan, felkelés; kövér, erős
:( :( :(
Amúgy elképesztően illik hozzá a név. Volt akinek nem annyira tetszett, mikor kiválasztottak, de mióta megvan a lányunk, mindenki azt mondja, hogy ennél jobb nevet nem adhattunk volna neki :)
2019. febr. 16. 22:18
16/21 A kérdező kommentje:
14-es, honnan tudtad? :)
2019. febr. 16. 22:19
17/21 anonim válasza:
Akkor nézd a latin eredetét: enyém (olaszul is ezt jelenti)
vagy a skandináv eredetét: szeretett.
De a héber eredet szerint is származhat a Miriam névből, ami szintén "szeretett"-et jelent.
Így már mindjárt jobban hangzik.
18/21 anonim válasza:
Nem akarok okoskodni de a Mia az nem különböző nevek roviditesebol keletkezett? Én inkább azok jelentését nézném :) ezzel meg nem foglalkoznék.
19/21 anonim válasza:
14-es vagyok,
Tucsiii ne keresés vlogjat néztem ma YouTube on 🤷🏻♀️😃
20/21 anonim válasza:
Ahj, javított. Szóval név keresős vlogját *
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!