Amikor eldöntöttétek, hogy kisbabát szereznétek és leálltatok a fogamzásgátlóról akkor mit szedtetek? Csak folsavat vagy mást is?
Magamtol valasztottam egy terhesvitamint, abban volt eleg folsav, igy kulon nem szedtem semmit.
A tobbi terhessegnel ugyanezt csinaltam, 2-3 honappal azelott kezdtem szedni, mielott terveztuk a fogamzasgatlas elhagyasat.
Egyebkent valoban a folsav a legfontosabb teherbeeses elott, mert annak egy-ket honap is kell, amig feltoltodik, ha addig hiany volt. Viszont pont hogy a terhesseg elso heteiben van lenyege.
Én is csak folsavat. Gravidát meg pozitív teszttől azt patikus ajánlotta, magnéziumot meg később orvosi javaslatra.
Nekem nem volt bajom a Gravidával, ismerősöm hányt tőle. Vashiányom nem lett.
Nem szedtem fogamzásgátlót, így leállni sem kellett vele.
Gravidát szedek a tervezés óta, akkor még orvosnál nem voltam, én néztem utána, hogy mit érdemes, azóta orvos is megerősített abban, hogy jól választottam, C-vitamint szedek mellé, ill. mostanában B6-vitamint 20mg-osat, a hányinger miatt.
9+5hkm
Nem szedtem fogi gatlot.
Mi reprodukcios kozpontba jartunk sokat, nehezen jott ossze.
Ott kerdeztem a dokit, hogy akkor ha mar 2 evenem jon ossze akkor es mondjuk meg 2 ig akkor vegig szedjem a terhes vitamint? Hat makdhogynem kinevetett.
Azt mondta a Lidl ben lehet venni vas folsav b6 b12 multi vitamint. Tokeletes. Szoval azt szedtem. Tehesen valtottam terhes vitaminra, de mivel jol fogyott a gyulocs es zoldseg az sem mimden nap. Terhesseg vegen orvosi utasitasra a kemenyedesek miatt magnerotot tanacsolt a doki.
Szules utan sem volt vashianyom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!