Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A min. Elnök által beígért...

A min. Elnök által beígért milliók és az életre szóló adómentesség, kinek hozta meg a kedvét ahhoz, hogy 4 gyereket szüljön?

Figyelt kérdés

2019. febr. 11. 23:38
1 2 3 4 5 6 7
 41/70 anonim ***** válasza:
75%

Te mit háborogsz itt, beteg az agyad???

Képzeld felfogjuk hogy nem mindenki akar 4 gyereket, erről szól az egész topik, ha nem tűnt volna fel, de agyoniskolázott :)))

Te ne is szülj, egyet se ha lehet.

2019. febr. 12. 09:46
 42/70 anonim ***** válasza:
55%
És igen troll vagy, max 15 éves.
2019. febr. 12. 09:47
 43/70 anonim ***** válasza:
30%

Jaj, igen persze ez sem jó senkinek (de azért mindenki élni fog vele). :) Ez egy hitel igen 1, kinek van pénze manapság huszonévesen bárhol a világban zsebből házat venni? Ne a felső réteget nézzük nyilván. Ja, senkinek. Mindenki évekig keményen dolgozik mire összejön, ehhez van egy hitel ami segítség de a többség amúgy is vesz fel, csak eddig kevésbé voltak kedvező feltételek. 2, Attól féltek ha másik kormány lesz majd eltörlik? Hát a helyzet az, hogy a jelenlegi szánalomra méltó ellenzéket elnézve ezt simán el tudom képzelni, ja de várjunk, egy jó pár évig ilyen nevetséges színvonal mellett esélyük nincs kormányra jutni. Én örülnék a legjobban ha lenne egy jó ellenzék de sajnos nincs. 3, Aki szerint ez “átverés, kevés, szemfényvesztés” stb az elárulja mit vár? Hogy ez az x millió ne hitel legyen, hanem jelenjen meg a számlán ha az x. gyerek megszületett? Haha, álomvilágban éltek? Munkahelyek anyukáknak: mindenkit az állam protezsáljon be valahova személyesen? Vagy elárulnátok mégis mit vártok? Hogyan kéne támogatni titeket, őkelmék? Komolyan kíváncsi vagyok a javaslatokra.

Az oktatás és az egészségügy romokban, de azért annyira mégsem szar a helyzet vagy ha igen akkor nem csak ebben az országban. Nemrég valamelyik skandináv országban volt botrány mert ágy és hely híján a wc-ben helyezték el a nénit... A férjem nem magyar és ezáltal volt szerencsém kórházban járni egy olyan országban ahol egyébként alanyi jogon jár az eü ellátás. A váróban 150 ember volt előttem egy mezei orvosi rendelésen, bent egyszerre 50 embert láttak el fügönyökkel elkerített ágyakon: 5 orvos volt rájuk. Amerikában élő anyuka szüléstörténete: üvöltöttek vele a kórházban mert kiabálni mert miután nem kapott epidurált hiába kérte. Angliában a terhesgondozás nem megy ilyen alaposan: a terhesség alatt van akit orvos nem is lát mert senki le se szarja, nem figyelnek így a kismamákra. Ne higyjük már azt, hogy itt olyan katasztrofális minden, mert akkor nem csak itt hanem mindenhol a világban, ugyanisnez egy nagyon sok pénzt igénylő terület, ahova hiába ömlik így is látványos eredmény nincs. Ja de tudom, a kaja szar és nincs wc-papír. :((((

Oktatás: maga a tanterv elavult, már rég megreformáltam volna de ez az egyszerűbb. A baj az, hogy rengeteg iskola az önkormányzat kezében van, az önkormányzat tartja fent. A mi kerületünkben pl ellenzéki polgármester van: minden iskola rohad, hullik a plafonról a vakolat, penészesek a falak, nincs wc-deszka. Van egy iskola ami tip-top mert az igazgató a polgármester csókosa, tudom mert már amikor odajártam is az volt. Ezek nem feltétlenül az állam hibái, nem figyelhetnek oda egyenként az összes iskolára, óvodára. Mellesleg nem tudom ki hogy van vele de én inkább fizetnék több osztálypénzt hogy vegyünk a gyerekeknek ezt-azt mi magunk de persze tudom hogy van aki nem teheti meg meg van aki mindenből a tutit várja mert hát hiszen ő adózik, fizet érte...

Lehet szarozni nyilván de azért gondolkodjunk már el. Az egészségügy meg nyilván nem lenne ennyire rossz ha pl az előző kormányaink hozzányúlnak. De álljunk meg egy szóra: nem tették. Szinten tartani, vagy egy épkézláb szintről fejlődni nem olyan nehéz mint a béka segge alól feljönni.

2019. febr. 12. 11:11
 44/70 anonim ***** válasza:
87%

48%os :Mindenki ezt szajkózza,hogy hülyeség 3-4 gyereket szülni ezekre a támogatásokra ha nem vetted volna észre

:)

Utazgatni tudsz,de szöveget értelmezni??? Nem tévedsz el a reptéren melyik gépre csekkolj? Bár szerintem te csak álmodsz utazgatásokról,és bilibe lóg a kezed :)

2019. febr. 12. 11:22
 45/70 anonim ***** válasza:
74%

"Munkahelyek anyukáknak: mindenkit az állam protezsáljon be valahova személyesen? Vagy elárulnátok mégis mit vártok? Hogyan kéne támogatni titeket, őkelmék? Komolyan kíváncsi vagyok a javaslatokra."

Akkor áruld már el légyszi mi a megoldás?

Anya szül,elmegy dolgozni (nem,nem protezsálja be senki,csupán megpályázza,és elnyeri az állást,mert mondjuk alkalmas rá)

Gyerek bölcsibe, havonta egyszer tuti beteg (de van amikor kétszer egy hetet) anya apa felváltva táppénz,meg zsonglőrködnek a szabikkal, nagyszülők még dolgoznak,ahol tudnak segítenek.Gyerek nő,már nem olyan beteges,szülők fellélegeznek,többet biztos nem szülök,kell a munka meg a pénz,egy fizetésből nem élünk meg.

Hogy egyeztethető ez azzal össze,hogy mondjuk az ember szívesen szülne 3-mat de amiatt inkább lemond róla?

Nem kell kinyalni a seg.günket,de mondjuk kaphatna a munkáltató valami kedvezményt ha 12 éven aluli gyerekeket nevelőt foglalkoztat,és akkor jobban tolerálnák az esetleges táppénzeket.Hogy jobban megérje a munkáltatónak is.

Ez olyan borzasztó felvetés??? Nem kell személyeskedni,meg sértegetni a másikat szerintem egy intelligens embernél erre semmi szükség. Lehet értelmesen vitázni mocskolódás nélkül is,úgy hogy nem értünk egyet.Én pedig most már kíváncsi vagyok a véleményedre.

Bár egy childfree ezt nem fogja megérteni soha.A szerint az anya megdögölhet a gyerekkel együtt.Magának kereste a bajt,hogy szülni akart.Ha szar,hát egye meg amit főzött.

Én nem ítélem el azt aki soha nem akar gyereket,de oda-vissza toleranciának működni kellene.

2019. febr. 12. 11:32
 46/70 anonim ***** válasza:
49%

45: igen ez a kedvezmény tök jó ötlet, biztos van aki emiatt szívesebben alkalmazna gyerekest csak a helyzet az, hogy az iskolák is több juttatást kapnak a fogyatékkal élő, tartós beteg gyerekek után mégsem szívesen veszik fel őket mert nyűg.... Attól még, hogy kedvezményt kap nem áll a munkáltató mellett senki puskával, hogy az anyukát vedd fel. Ez egyéni bírálat, márpedig az, hogy pár ezret spórol az nem fog motiválni senkit abban, hogy a körülményesebb munkaerőt válassza. Ezen pedig a kormány nem tud segíteni. Egyéb javaslat?

Btw nem vagyok childfree, én magam is anyuka vagyok és nem mocskolódtam. Előre ítélkezni sem intelligens dolog ha már itt tartunk. :)

2019. febr. 12. 12:57
 47/70 anonim ***** válasza:
79%

Őkelmék...erre írtam. Ez rosszindulat,lenézés.

A childfree az nem rád vonatkozott ezért is írtam külön bekezdésben.

Akkor nincs megoldás...ne is várják,hogy több gyerek szülessen.Csak azért nem lesz 3 gyerekem,hogy aztán nyomoroghassak.Akkor marad 1 és jó színvonalon élünk meg.

2019. febr. 12. 13:00
 48/70 anonim ***** válasza:
45%
Nagyon jók a meglátásaid és igazad is van, kár hogy az emberek 90% a nem marad ilyen, hanem szépen belesimul a hülyeségbe :(((
2019. febr. 12. 13:27
 49/70 anonim ***** válasza:
41%

Azért nem kampányolja az örökbefogadást a kormány, mert az nem reproduktív, meglévő "anyagokból" gazdálkodnak. Lesarkítva ennyi. Aki megszületett, már ott van, potenciális munkaerő, ezt akarják növelni és újabbakat bevonni.

Az a helyzet, hogy az országban nem hinném, hogy van olyan fiatal, aki a hazának akarna adni egy gyermeket, mert szr. Ahogy szinte az egész világ, és lehet, hogy nem itt a legszrabb, de nagyon jó úton haladunk abba az irányba. Minek ide migráncs amúgy is, ha öldököljük egymást, és egyik magyar a másikat küldi el a fenébe, azzal a szöveggel, hogy "ha nem tetszik, el lehet takarodni". Majd mikor ezt a mentalitást levetkőzi a magyar, mert ez igencsak sajátságos, akkor tudunk együttműködni a többi országgal, mert először itt kéne rendet rakni a fejekben.

A 15 éves gondolkodásában pedig van valami.

2019. febr. 12. 13:52
 50/70 anonim ***** válasza:
17%
3 gyereket akartam, max a falusi csokot fogjuk felvenni ez a hiteles történet nem tetszik nekem! 3 gyereknél is csak a tőketartozást engedi el, a hitelt nem kíváncsi leszek a falusi csokra régi házakra is fel lehet e venni!
2019. febr. 12. 14:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!