Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nektek is ilyen volt a szülès...

Nektek is ilyen volt a szülès ès utána?

Figyelt kérdés

28 èves vagyok akartam gyereket már règóta tudtam hogy fájdalmas lesz de ezt álmomban se gondoltam volna

Mindenki mondogatta hogy fájdalmas de megèri egy gyönyörű babáèrt èrtem èn de azt a gyönyörű babát a fèrj is megkapja 0 szenvedès/szülès nèlkül akkor nekik sokkal jobban megèri mint annak aki meg szüli!!!!

A 9 hónapból szinte 3-at hánytam èmelyegtem, szèdültem támogatott persze a fèrjem vègig amennyire tudott munka mellett de attól nem lett jobb

Aztán jött a szülès 1,5 napig voltak fájások aztán 5 óra alatt szültem meg az orvosok mondták szèp szülès volt de közbe az ájulás szèlèn voltam, olyan fájdalmas volt mintha 20 csontomat törtèk volna el 1x amikor már jött ki a baba akkor már szinte magamról se tudtam a kíntól, utána persze mèg össze vartak stb

de amikor kezembe vehettem a kisbabát gondoltam innentől már csak könnyebb lesz

Aztán jött a tejláz, a melleimet nem èreztem a harapdálasok miatt a cumi meg nem kellett a gyereknek csak a kèsőbbiekben, 3 óránkènt kelès etetès, pelenkázás... Nem ehettem semmit mert ez puffaszt ez ilyen az olyan szinte csak vizet ihattam vagy szűrt levet arról nem is beszèlve hogy a testem tönkre ment már nincs szèp alakom, csíkos ès megereszkedett lett, a tej összevissza csepegett meg folyt a mellemből, volt hogy sokszor depis voltam, szabad időm egyáltalán nem volt főleg az első fèl èvben szinte egy ideges roncs halmaz voltam kis híján tönkre tett majdnem ez az egèsz, már már utáltam magam nehèz bevallani de nèha a gyerekemet is utáltam ès az egèsz világot (sajnos nem múlt el könnyen a depresszió) ès már a szex se működött úgy...

Közbe a fèrjem alakja ugyan olyan jó volt azt ehetett amit akart azt ihatott amit akart eljárt a havarjeival is nyilván kevesebbet mert segített nèha amiben tudott DE volt szabad ideje magára többet tudott aludni kipihentebb volt, imádja a gyerekèt de kèrdezem èn

Igazságos ez hogy ő ugyan úgy megkapta a gyereket mert okè nekünk állítólag megèri a szülès meg minden további de csak ismètlem magam a fèrfinek jobban megèri mint a nőnek

(ismerek olyan fèrfit akinek csak azèrt kellett a nő hogy szüljön neki még végzése a háztartását semmi másra csak csicskanak)

Szeretem a fèrjem mert tènyleg figyelmesebb mint bárki más meg a gyerekemet is szeretem ès lassacskán már vissza tèr az èletem a règi kerèkvágásba meg minden most 1 èv után DE egyáltalán nem èrte meg a szülès egy kicsit se most már inkább azt mondanám fogadjunk örökbe egyet vagy olyan bèr anyával akinek ez öröm

De most hogy átèltem ezeket megèrtem azokat a nőket akik nem akarnak gyereket szülni,ezer 1 ès más mód van már arra hogy gyereked legyen, viszont nem èrtem azokat akik önzőnek találják az ilyen nőket ( pedig nem mindenkinek van könnyű szülèse/terhessége, sokan még inkább nem is beszèlnek a borzalmakról )

Húgom már gyerek kora óta tudja hogy nem akar gyereket,most 25 èves ès 7 ève együtt van a párjával aki elfogadta ezt, tudja mit akar ès mit nem mi jó neki ès mi nem ès igaza van attól hogy nőnek született nem kötelező a szülès hanem választás csak a család meg az ismerősei mondják neki mindig mikor lesz már gyerek de már lepereg róla

Most csak a tapasztalatomat írtam le ès remèlem nem fog olyan ember elítèlni aki át se èlte ezt

Ne haragudjatok a kisregènyèrt de jól esett kiadni magamból

2019. febr. 6. 10:03
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat mindenkinek

Sajnos eleinte a párom hetelt a munkája miatt de már váltott azóta munkahelyet így több ideje van a gyerekre is, gondolkoztam èn is a kondin de rossz hogy szülès után mèg azzal is bajlódjak hogy visszakapjam az alakom de elfogom kezdeni mert másképp nem megy

Kedves utolsó ennyi erővel kisgyerekeket is műtenek fiúkat,lányokat egyaránt NEM csak külön a fèrfiakat ill. van akit egèsz èletèbe 1x se műtenek meg szóval szerintem ez már teljesen más tèma

2019. febr. 8. 18:45
 12/20 anonim ***** válasza:
Teljesen át érzem amit írtál. Nálunk a férjem akart nagyon gyereket évek óta, és mikor véletlenül teherbe estem gondoltam legyen. Persze mi lett a vége rámszakadt minden. Pont így érzem magam mint te, imádom a gyerekem de minden mást utálok.
2019. febr. 8. 20:27
 13/20 anonim ***** válasza:
25%
Mária Terézia 16 gyereket szült királynő létére, mégse rinyált sose!
2019. febr. 8. 20:46
 14/20 anonim ***** válasza:
90%

Teljesen más volt a felfogásom.

Amikor vajudtam azthittem belehalok de ahogy halkult a baba szivgangja tartosan, egy asszisztens elmondta, hogy neki soka nehezebb es nem a fájdalom ellen kell menni hanem azt elfogadni, ugy könnyebb neki is. Onnanstol a babát biztattam.es győztünk:)

Terhesen a hanyingert rafogtam arra hogy a szervezet erzi hogy miket keruljek. Pl cigifust vagy parfumtol voltam rosszul stb

Elore keszultem es rettegtem pl a szules utani depitol, elore vérteztem magam azzal hogy elsorban ram szamit majd egy vedtelen kisember, helyt kell allni, nehez lesz, de ujszulott mellett luxus martirkodni es depizni, erősnek kell lennem a végtelenségig.

Mindig ott voltam neki, volt hogy 24-bol 24-et csungott rajtam, igy alalult ki a bizalma bennem miutan egy hang nelkul elfogadta a kisagyat is.milyen meglepő.

Babaval is kisebb csodak értek, csak pislogtam neha ha nem sirva kérte a cicit hanem tátogott csak, hogy egy baba is probal kommunikalni!:)

A hatalmas kimerultsegben szandekosan iktattam be olyan perceket amikor nem a robot gondozas megy hanem a pozitiv öröm is, amikor eloszor mondtam neki h szeretlek mig azon agyatam lehet nem is erti elvegre a nyelvet sem erti, hatalmas széles vigyort es kalimpalast kaptam viszonzasul.

Elvoltam olyanokkal is mikor mintha szellemet nezne ill azok nevettetnék meg mikor mar fulladasig sirt es nem tudtam beszaladni, de egy ponton atvaltott kacagasba a plafontol

Engem a dackorszak viselt meg ill hogy nem volt segitseg. Ket évet nonstoppozni kiavatlanul es erre a dac, a faradtsaga, ekkor buktam ki totálkárosra. De forditottam 180 fokot azzal az indokkal hogy nem azert hoztam en őt hogy boldogtalanok legyunk, hanem hogy orommel eljen, bizzon a vilagban, mert jo is van benne. Eltokeltem hogy csak azert is jo napjaink lesznek, hiaba minden nehez es sz.r, beintek a nehezsegeknek, a bajoknak mosollyal.

A valo vilagba a munka es ovoda malom hozott csak vissza tulajdonkeppen :)

2019. febr. 8. 21:49
 15/20 anonim ***** válasza:
34%
Szerintem teljesen normális, amit érzel. És nagyon jó, hogy le mered írni, és őszinte tudsz lenni. Nekem anyukám jott azzal, miutan hazahoztuk a babát, hogy ez mennyire csodás. Fáradt voltam, és mindenem fájt, pedig konnyen epultem a csaszarból. Utána is mindenki azt hajtogatta, ez az élet legszebb időszaka, nem értettem,az első fél év szornyű volt, 2 óránál tobbre a lábam nem tettem ki otthonról, 20ból 19szer akkor is babával.Akkor lett konnyebb, amikor a baba ertelmesebb lett, és massal is el tudott lenni. Addig azonban mindenki ugyanazt a cukormázat adta elő, én meg sokszor sírtam. És - most nyugodtan le lehet kopni - mindezt nagyon jó anyagi hátterrel, konnyű terhességgel, gyors épuléssel a csaszarból, 55 kilósan. Úgyhogy teljesen megértelek. Még annyi, hogy tornázz a babával. Mindkettotoknek jót tesz, az enyém imádja, ha ő a súly vagy a nyakamba ul guggolás kozben. :-)
2019. febr. 8. 22:32
 16/20 anonim ***** válasza:
Még annyi, hogy ha változtatni akarsz, lépj mihamarabb (kondi, szabadidő stb.). Utána ugyanis a vilag legtermészetesebb dolga lesz, hogy mindig minden a te nyakadban van, es folyton Te vagy a gyerekkel. Nálunk edesanyam csapta ossze boldogan a kezet - látva, hogy a konyhapulton uldogel a kislányon a zoldseg tisztitasa kozben, mikozben megkavarta a kávejat-, hogy "milyen szep, hogy ennyire anyas". A ferjem pedig megjegyezte hetvegen, hogy nen tud feloltozni,mert a baba ott labatlankodik korulotte.:-)
2019. febr. 8. 22:38
 17/20 anonim ***** válasza:
62%
Szoporoller.... Ez ilyen... Vagy rosszabb. Nrkem 12oras szülés em volt, véres tej jött úgy szét ment a mellem. Éjjel óránként kelt hónapokig. De ma már 5 éves, ő az életem, mondjuk ez mindig így volt. Az első évet túl kell élni. Aztán meglatod, hogy a gyerek az élet értelme. :) én most várom a másodikat. 3ev kellett mire azt mondtam, hogy talán most már jöhet... 5,5ev lesz köztük. És őszintén szólva, be vagyok szarva mint a p. csa.
2019. febr. 9. 03:49
 18/20 anonim ***** válasza:

Ez ilyen...Meg kell érni a gyerekvállalásra, és akkor az ember másként gondolja.Azonban midenki veri a mellét, hoyg "fiatal anyuka"akar lenni, de nem gondol arra, hogy a gyerekvállalás nem egy csillámpónis szivárványos dolog, amit kipipálok és annyi, és utána minden megy tovább változatlanul. Tele van a környezetem agyonhajszolt, lestrapált anyukákkal, akik húzzák az igát a melóban, a háztartásban plusz éjszakáznak a gyerekkel...És közben úgy érzik, elment mellettük a fiatalságuk, és siratják a meg nem valósult álmaikat.

Ne haragudj meg azért, amit most írok. de ne vállaljatok egyelőre több babát!Még érzelmileg nem értél meg erre a feladatra. A gyerkőc 3 éves kora után meglásd, kicsit szabadabb leszel, többet el tudsz járni, kzdj új dolgokba és szerezd vissza az önbizalmad. Ne hallgass a károgókra hogy márpedig KELL a testvér és jaj, a kis korkülönbség a jó. Inkább próbálj magaddal kibékülni és kipihenni az elmúlt időszakot. Majd esetleg pár év múlva, ha iszonyúan vágy másik babára, akkor belevághattok.

Én már idősebben szültem, és nekem is nehéz volt az eleje, de soha nem éreztem magam áldozatnak amiatt, hogy vállaltam gyerekeket. Pedig ikrek is vannak köztük...:-)

2019. márc. 2. 10:09
 19/20 anonim ***** válasza:

Te most a ferjedre haragszol, hogy neked kellett megszülni? :D

Ha mindenki tudná milyen fájdalmas, nagyon kevesen vallalnának. Ámen sem gondoltam volna hogy valaha fog igy fájni valami, de én ezt meg legalább kétszer át szeretném élni. :)

Csak ne a szülés órájában kérdezze meg valaki lesz e másik?! :/

2019. márc. 2. 13:16
 20/20 anonim ***** válasza:
Az enyém katasztófa volt, de szó szerint. Haldokoltam. Vénâimat az orvosok nem találták, sovány is voltam, a sok hányás rosszullét miatt, sajnos a 2.hónaptól már dolgozni se tudtam. A férjemnek vért is kellett adnia, utolsó pillanatban. Tágulni nem tágultam, Minden fájás a világ fájdalmas volt. Mikor a férjem, és az orvosok lâtták már hogy semmi szusz nincs már bennem, és mindjárt meghalok, gyerek szívhangja is leesett vittek a műtöbe, fél óra alatt megvolt. Utána is szar volt még egy évig, de a csâszár volt a megváltás számomra. Soha többet nem csinálom végig, ezt már megbeszéltük a férjemmel, ez a gyerek egyke marad! Azokon a nökön csodálkozok néha, amikor az utcán megyünk, akiknek egy gyerek jön mellettük, nincs több mint 3éves,a másik kettö még a babakocsiba. Még akik 4-et képesek szűlni. Hogy an?! De hát Mindenki más. Két egyformák terhesség nincs. Nekem amúgyis keskeny a csípöm, gyengék, vékonyak a csontjaim, 50kg alatt kezdtem a terhességem, a végére is csak 53voltam.
2019. márc. 2. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!