Normális, hogy a párom így reagált rá, hog megint kisfiút várok?
Pénteken derült ki, hogy a második babánk is kisfiú lesz. A párom már az elsőnél is mondogatta, hogy kislányt szeretne, le is volt picit törve, mikor megtudta, hogy fia lesz, de mondtuk, hogy na majd a kistesó kiscsaj lesz.
Mikor már mentem a kórházba, akkor is mondogatta, hogy ő most nem szeretne fiút, mikor megtudta nem szólt semmit, de a kocsiban kifakadt, hogy neki sose lesz lánya, ő nem szeretne több fiút. A kisfiunkkal nagyon szépen megvannak, imádják egymást, ezért se értem miért reagált így. Engem nagyon bánt, még mindig ezen duzzog én meg miatta sírtam hogy így viselkedik. Nem az a lényeg, hogy egészséges legyen?
A férfin múlik, ugyhogy csak magát okolhatja mond meg neki!
Állj a sarkadra!
Remélhetőleg menet közbe változik a hozzáállása, mert ebből csúnya félre értések lehetnek még a jövőben.:( Ismerősnél 20 év alatt végig hánytorgatta a férj ugyanezt a témát, amikor kirepült a gyerek el is váltak és a gyerekét azóta se keresi. Szomorú...
Miért akar ennyire kislányt? Mit hisz, mitől másabb? Az első 3 évben csak pelenkázásnál van különbség. Annyira, hogy ő se érti még, hogy ő mitől fiú vagy lány, és nem mindig tudja a néniket és bácsikat megkülönböztetni. Úgyhogy fiús vagy lányos viselkedésről beszélni értelme sincs.
A különleges apa-lánya kapcsolat egy mítosz, pont ugyanolyan szerelem tud lenni az apa-fia közt is. Pont azért, mert az első években lesz megalapozva, amikor a kicsi azt se tudja, hogy ő mi.
Lányokra könnyebb ruhát venni. Ennyi az összes különbség. Pedig a legnagyobb gyerekem már kamasz (fiú), nagycsaládosok vagyunk, van lány is, és még mindig nem értem, hogy mi az orbitális eltérés, amiért egyes szülőkben ekkora csalódást kelt pusztán a baba neme.
Hát elég gyerekes tőle, főleg, hogy rajta múlik ha nem is akaratlagosan, de akkor is.
Nem mellesleg öcsémék is elkenődtek, mert fiúnak mondták a babájukat, de tartott kb fél napig, és utána nem volt gond. Imádják.
Nekünk is fiú lett a második, párom pedig nagyon örült neki.
Szóval de, a lényeg, hogy egészséges legyen, onnantol nem számít a neme. Nem tudom mi ez a nagy imádat a lány babák felé.
Átmeneteileg?
Teljesen.
Vannak olyan kismamák akik jobban letörnek.
Akkor van baj, ha pár nap alatt sem békél meg.
A csalódás beszél belőle.
Emiatt kár sírni
Nekem egy ismerősöméknél volt így hogy 2 fiú után a 3. is fiú lett és ott is apuka volt nagyon csalódott, anyuka meg apuka miatt volt csalódott.
Eleinte nem is nagyon tudott mit kezdeni a kisfiúval, de aztán úgy 3 éves korára már nagyon megszerette.
Hálistennek.
Egyébként meg előzetesen tényleg vannak az embernek elképzelései (férfinak nőnek egyaránt) de ezek inkább ilyen ábránd képek, a valóság merőben ellenkező :D
Mi is vágytunk kislányra, fiú lett, a második lett lány, a harmadik ismét fiú.
Hát a nagyfiunk ezerszer nyugisabb, kedvesebb típus,szereti kifejezni az érzelmeit szóban, ölelésben pusziban egyaránt kicsi kora óta. ( most 11 éves).
A lányunk meg egy harcos amazon, határozott, pörgős, rengeteget beszél, ezerszer önállóbb volt kicsinek is mint a fiunk, egyáltalán nem az a tipikus kislány, aki csendben elszínezget , rajzolgat , rózsaszín kisruhában , hosszú hajjal. ( rövid a haja mert utálja a fésülést)
Számomra teljesen megdöbbentő ez a viselkedés egy felnőtt embertől (férfi vagyok).
Egy gyermek nem kívánságműsor, lehet persze ezt vagy azt várni, erre-arra számítani, de baromira gáz dolog durcásat játszani, vagy kevésbé örülni neki. Ezt senki sem döntheti el, maximum ha ennyire fontos a nem, akkor fogadjon örökbe.
Nem tudom, én szégyellném magam. Szerintem ha ilyet leműveltem volna a feleségem előtt, megmondta volna hogy takarodjak haza anyámnak hisztizni, ne neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!