Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anya vagyok, de nem vagyok...

Anya vagyok, de nem vagyok anyának való. Mi a megoldás?

Figyelt kérdés

Leírhatatlanul mély érzéseim vannak a gyerekeim felé, szinte imádatként írnám le. Mindennél jobban szeretem ölelni őket, gondoskodni róluk, megajándékozni őket, bármivel örömet szerezni. Csodálom az ügyességüket és gyönyörködöm bennük.

De alapjában véve eléggé magamnak való voltam mindig is. Szükségem lenne napi több óra egyedüllétre, csendre. Nagyon szeretek társasozni, kirakózni például, de babázni nem nagyon tudok, a szabadtéri játékokat pedig gyerekként sem szerettem, amióta tudok olvasni, mindig az jelentette számomra a létező legértékesebb elfoglaltságot.

A gyerekeim most kicsik, 3 és 6 évesek. Velem ellentétben szinte könyörögni kell nekik, hogy mesét olvashassak, ők inkább néznék a meséket, amit én nem tartok túl jónak. Elmondhatatlanul mozgékonyak, elevenek, egész nap a szabadban lennének. Nekem komoly megpróbáltatás a fogócskázás, homokozás, hasonlók.

Úgy érzem, nem vagyok anyának való. Szenvedek attól, hogy szinte sosem vagyok egyedül, és a férjemmel is túl keveset kettesben.

NIncs nagyi, nincs bébiszitterünk.

Mit tanácsoltok?

2019. jan. 30. 14:18
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Én megértelek, de szerintem ne hidd azt, hogy te nem vagy anyának való. Ahogy te is jól látod, egyszerűen csak mindenkinek van az a gyerekes korszak, amit nem neki találtak ki. Sokan pl. alig várják a 2-3 éves kort, nekem meg pont az a legnehezebb. Az újszülöttkort, a kisbabakort imádtam mindkét gyereknél (persze olyankor is néha tele volt a bugyrom, de sokkal ritkábban), de utána sokkal nagyobb kihívás volt a naggyal is ez a 2-3 éves kori időszak, és most a kicsivel is. Utána nekem megint tök jó volt, mármint a nagynál, amikor már 4-5 éves lett, és már lehetett társasozni, közösen építeni, mesét olvasni, vagy például el lehetett vele menni normálisan sétálni, kirándulni, és nem az volt már neki a poén, hogy rohangál ide-oda, vagy cipelteti magát.

Az öccsénél is például ezt élem meg most nagyon nehezen. Én szeretek kimozdulni, de egy éppen csak háromévessel nem egyszerű, mert hamar elfárad még a lába, akkor vinni kell, a derekam már így is romon van, nehéz is már, nem bírom el hosszú távon. Ha meg még nem fáradt, akkor is nehezen jutunk el a-ból b-be, mert mindig másfelé akar menni, mint amerre az úticél van, ide futna, oda futna, én meg győzök rohanni utána, hogy ne lépjen le az útra, vagy harcolunk, hogy igenis fognia kell a kezem.

Ja, és igaz, kimozdulni szeretek, de a játszóteret én sem csípem, az nekem is unalmas, ráadásul úgy játszik a fiam, hogy állandóan ugrásra késznek kell lenni mellette, nem az a nyugiban homokozós típus :D

Na meg igen, nekem is elég nagy igényem volt rá mindig is, hogy egyedül legyek. Na ez az, ami már jó ideje nincs meg. Sosem vagyok egyedül itthon. Nagyszülői segítség nagyon kevés van (dolgoznak még mindannyian), mi meg vagy dolgozunk, vagy a gyerekekkel vagyunk itthon.

2019. febr. 2. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!