Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elolvassátok? Minden kismamána...

Elolvassátok? Minden kismamának boldog babavárást, és könnyű szülést kívánok!

Figyelt kérdés

"- Már kint vagyok …

- De várjatok, ez fáj – görbítettem lefelé ajkaimat – mi ez a fény, ez a fájó fény, melynek sugarai a szemembe csapódnak. Mára megszerettem, sőt lassan már a szemeimmel is követem játékukat….

- És ez a hideg! Szinte éget, húzom össze magam, ez a hideg, mely felváltotta az addigra már megszokott kellemesen meleg, körülölelő, átfonó, mindent be- és kitöltő magzatvizet. Ebben a pár hónapos , rövid létezésemben, amelyet az anya pocakjában töltöttem el, megszoktam, hozzá szoktam, hogy mindig Vele vagyok. Együtt kelünk, fekszünk, eszünk … És most itt vagyok, tőle – számomra – elérhetetlen távolságban. Nem hallom, ahogy a szíve rendszeresen dobol, nem hallom, ahogy levegőt vesz. Elvették az anyámat, illetve engem vettek el Tőle.

- De most mégis valami hozzám ér, megérint. Csontos, erős kéz. De nem fáj, sőt úgy érzem mintha már éreztem volna, ahogy hozzám ért, ahogy megérintett …

- Megragad, felemel és elvisz. Hé, hé hová visz – görbítem a számat, nyelvem tologatásának közepette de ekkor lefektetnek, illetve valakire, vagy valamire – ekkor még nem tudhattam – rá hasaltatnak.

- Jé! Fejezem ki újfent csodálkozásomat, de ismerős ez a ritmikus dübögés, ez a mélyről feltörő ősi ritmus. És ez az illat, mintha már ezerszer és ezerszer magamba szívtam volna. Jé és ott van valami, ami határozottan irányomba mered, nekem szegődik. Egy tekintet. Már-már a „szerelem” pillantása, mely földöntúli boldogsággal tölt el …

Rám mosolyog … Én félszegen visszapillantok … Először találkoznak pillantásaink.

- Hozzám szól … De hiszen ez az a hang, amelyet odabenn mindig hallottam, amelyet mindig szerettem.

- Szia anya, -grimaszolok, mozgatom arcom megannyi izomzatát-, de jó, hogy most már látlak is és a hangodat is hallom …

- De Ő megértett, mert gyengéden átölelt …"

2010. jún. 30. 09:20
 1/10 anonim ***** válasza:
18%

Megint egy rinyagéppel több... :P

Nem túl különleges idézet olvastam ennél már 10000 1000X szebbet a születésről.

2010. jún. 30. 09:29
 2/10 anonim ***** válasza:
59%
Nekem tetszik. Szép és megható, ahogy a gyermek szempontjából írja a születést. Rávilágít a kétségbeesésre, amit valóban érezhet egy kisbaba, amikor a világra jön és senkit nem ismer, azt sem tudja hol van, csak a megszokott környezetből kiszakadt (mert ez a természet rendje.). Kicsit könnyes lett a szemem. :)
2010. jún. 30. 09:45
 3/10 A kérdező kommentje:

Miért olvasod el, ha Téged az ilyen nem érdekel? :D

Nekem tetszik. :)

2010. jún. 30. 10:50
 4/10 anonim ***** válasza:
56%

Első, te milyen bunkó vagy. Minek olvastad el és minek írtál, ha ez neked "rinya"?

Én megkönnyeztem :)

2010. jún. 30. 10:58
 5/10 anonim ***** válasza:
54%
Szia!Nagyon szép!Mi 2 hete éltük át ezeket az érzéseket!Illetve majd pénteken lesz 2 hete!:)Gyönyörű!:)2 hetes Maja anyukája!:)
2010. jún. 30. 11:11
 6/10 anonim ***** válasza:
32%

ez nem kérdés, hanem kérés az olvasók felé...

Ez az oldal nem ezért van. Írj blogot vagy amit akarsz, de ne ide tedd a mesédet, mert nem ide való!!

2010. jún. 30. 14:05
 7/10 anonim ***** válasza:
24%

Nagyon szép, tetszett!

De bizonyos válaszolók minősíthetetlenek!Nem is értem miért lépnek fel ezekre az oldalakra!

2010. jún. 30. 15:16
 8/10 anonim ***** válasza:
5%
"De bizonyos válaszolók minősíthetetlenek!" Kb. mint aki ezt írta! Te sem vagy jobb, ha piszkálódsz...
2010. jún. 30. 16:57
 9/10 anonim ***** válasza:
9%
Akinek nem inge ne vegye magára!
2010. júl. 1. 15:10
 10/10 anonim ***** válasza:

Első vagyok, boccs kicsit talán műveltebb vagyok nálatok, és számomra ez egy silány, szókincsszegény kis idézet. Magasabb minőségnél kezdődik nálam az a művészet, ami meghat.

Persze mit is várhat az ember egy olyan oldaltól, ahol az emberek twilight-on meg danielle stealen nevelkednek.

Linkelnék példát, de nem hiszem, hogy felfognátok.

2010. júl. 2. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!