Tudtok tippeket adni, milyen gyorsan elkészíthető ételek vannak? Kisbaba mellett nem akarok/tudok sokáig a konyhában tevékenykedni.
Tök-, zöldbab-, zöldborsó-, kelkáposzta-, krumplifőzelék.
Paprikáskrumpli.
Sütőben sütött hús rizzsel.
Pörkölt, tejfölös hús tésztával.
Mákos-, diós-, krumplis tészta.
Egyszerű levesek.
Nálunk is a krémlevesek (nekem sokszor az elég egy evésre- gyakran eszem keveset, inkább az van hogy vmi melegre is vágyom napközben).
Pörkölt azt is nagyobb adagban, le is lehet fagyasztani és csak előkapni.
Rakott ételek, azt csak beleszórom amit gondolok és a sütő megsüti helyettem.
Zöldséget szoktam párolni, 10 perc és kész van (vannak tök finom egytál étel szerű zöldségek mirelitben)
Rendelni is szoktam az e-food tól mert ott vannak ilyen kicsi adagok is és ha olyan van amit egy adagban túl pepecselős lenne megfőzni, inkább megrendelem. (pl. káposztás tésztát múltkor, vagy töltött paprikát)
Nekem a férjem eszik a munkahelyén , nem kell mindennap meleget főznöm amúgy (csak így magam miatt, egy kis adagot meg nehéz főzni)
Főzelékeket is szoktam magamnak ( mondjuk én nem hiányolom, ha nincs rajta hús így az is nagyon hamar megvan )
Pl szeletelsz fel karikára krumplit pici olaj só.bors rá beleöntöd tepsibe, rá teszel pár be fűszerezett csirkecombit mehet mellé paprika paradicsom felszelve pici hagyma is akár fólia alatt át párolod és picit pirítós a húsi miatt. Vagy gulyás levest ha főzöl az alapból nagy adagot csinálsz és veszel ki belőle vadasnak.
Rakott tészta, rakott husik (pl 2 csirkemell szelett kozott sajt paradicsom esetleg kis bacon. Tetejére meg sajt. Főzelékek, vagy rakott zöldbab, csőben sült karfiol/brokkoli ebbe is tehetsz csirkemellet. Ha nem gond, hogy 2 napig ugyan azt eszitek csinálj nagyobb adagot. Rizseshus, gombapaprikás, csirkepaprikás, krémlevesek, borsóleves, spenót, sóska.
Tudok tippet adni:
Szakácshoz menj feleségül. Nekem bevált...
Na jó, viccet félretéve: tervezz előre, egyszerű ételeket, amiket mindannyian szerettek. Ne főzés előtt gondolkozz, hogy mi is legyen.
Vagy főzz este, amikor a férjed elvan a picivel.
A másnapit főzd meg este.
Ha szakács, és nem akar egyáltalán főzni, akkor azért tippeket adhatna, miket főzz, amivel hamar megvagy. Dolgozott a szakmájában valamikor?
Már az én férjem sincs a szakmában, de gyakran főz, és sokkal hamarabb megvan, mint én... Neki valahogy minden egyszerűbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!