Miket szabad, miket nem?
olyan válaszokat várok, amiket tapasztalatból írtok, tehát:
most vagyok a szülésem utáni 5. napon, gátvédelemmel szültem, nem fáj semmim, néha kicsit gyenge vagyok, fájdogál a fejem, és már csak éppen hogy vérzem valamennyire,
szabad-e (és ha pl nem, akkor miért nem?):
-tampont használni(nem használtam, és szerintem lassan elmúlik a vérzés, és tudom, hogy visszajöhet, de pl a következőnél szabad-e már? mondjuk ha elmegyek itthonról pár órára, mert a terhességem előtt a menzesz alatt itthon is betétet használtam)?
-fürdeni(kádban)? mondta az orvos, hogy ne, 6 hétig, és be is tartom, de miért ne? pl 3 hét múlva mi bajom lenne?
-házaséletet élni, pettingelni? erre is mondta az orvos, hogy 6 hétig ne, de pl itt is 3-4 hét múlva mi bajom lehetne? és mondjuk 3-4 hét múlva mi baj lehetne a pettingből? orális szex? és ha csak a csiklómat ingerli/ingerlem, tehát nem nyúlok a hüvelyembe? az árthat(akár már most is)?
-sportolni? úgy gondoltam, hogy még ezen a héten nem fogok intenzív sportot semmilyet elkezdeni(terhesség előtt nem sportoltam), de ma viszont már sétáltam 20 percet. ez nem baj, ugye? jövő héttől elkezdhetek valamilyen sportot? és milyet?
-kenhetem-e a hüvelynyílásomat pl körömvirág kenőccsel, vagy teafással? nem fáj, nem volt gátmetszés, de azért egy nagyon picikét érzékeny, ez nem jó rá esetleg?
-moshatom-e(természetesen csak kívül, mint normálisan, szóval nem irrigálás) a nemi szervemet intim mosakodógéllel?
bocsánat, hogy ennyi kérdésem van, még lenne pár, de ezek a legfontosabbak. aki tud akár egyre is pontos, megbízható, tapasztalatból írt választ adni, annak nagyon megköszönném!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!