ANyukák milyen volt mikor visszamentetek dolgozni?
Figyelt kérdés
Van még pár hónapon itthon, két gyermekem van, 5 éve nem dolgozom...nem mondom rendesen kezd nyomasztani a kérdés. A munkahelyrm megszűnt (maga a cég) két választásom van: a régi főnököm kerít nekem valami állást az új cégénél, így csak papíron lenne új munkahelyem, rugalmas környezetben ismerősök között kezdhetnék. Vagy teljesen új munkahelyre megyek. Sajnos a főnököm által kínált lehetőség messze lenne, sok időm elvinné az utazás, max 6 órába tudom elképzelni...kényelmesebb volna itt a közelben találni állást, de attól félek ha újra munkába állok, a próba idő alatt nem vehetek ki szabit. Mi lesz ha a kisebbik gyerek a beszokás után beteges lesz? A nagybaz első 3 hónapba szinte minden 2. Héten beteg volt...
Nektek hogy alakultak az első hónapok...mennyit kellett hiányoznotok? Hogy tolerálták bent ezt? Hogy oldottátok meg ezeket a napokat?
2019. jan. 20. 23:06
1/10 anonim válasza:
Én elkezdtem a beszoktatást már akkor mikor még gyesen voltam. Így az első beteges időben megtudtam oldani. Mire visszamentem dolgozni, már lezajlott ez az időszak nagyjából.
2019. jan. 20. 23:14
2/10 anonim válasza:
Ez hülyeség, hogy próbaidő alatt nem vehetsz ki szabit, ilyen nincs. De én is azt javaslom, hogy ne a beszoktatás elején kezdj el dolgozni, hanem várj 1-2 hónapot vele legalább.
2019. jan. 20. 23:53
3/10 anonim válasza:
Este, illetve hétvégén dolgozom, (részmunkaidőben) amikor a férjem otthon van. Így délelőtt el tudom intézni az ügyes-bajos dolgaimat, és egyetlen napot sem kell hiányoznom a munkából betegség miatt. Szerintem az a főnök, aki felvesz kisgyerekes anyukát, számol vele, hogy az anyuka időnként hiányzik. Ha meg nem, és emiatt kirúgnak, na bumm, keresel még jobb állást. Bízz a szakmai tudásodban. Hidd el, hogy érték a jó szakember.
2019. jan. 21. 06:31
4/10 anonim válasza:
Beszoktatás utánra beszéltem meg a kezdést. Nem voltak betegesebbek (ahogy anno itthon is - általában évi 2, ritkán 3 hét vírus és 1 kisebb baleset), illetve két nagymama is bevethető vészhelyzetben, na meg azért a férjem is, illetve haza is hoztam többször a munkát. Mivel már mikor még itthon voltak, már olyan 1 éves koruk körül is besegítettem, inkább megkönnyebbülés volt, hogy munkaidőben csak a munkára, majd gyerekidőben csak a gyerekekre tudtam figyelni és minőségibb időt tölteni velük, mert addig mindig kavarás volt meg bűntudatom.
2019. jan. 21. 07:35
5/10 anonim válasza:
én visszamennék, ha megvolt a beszoktatás meg lement az első időszak, akkor, ha nagyon nem jön be a bejárás, keresnék közelebb valamit
2019. jan. 21. 09:17
6/10 A kérdező kommentje:
igen, az jó ötlet, hogy arra a pár hónapra legalább visszamenni, ameddig beszokik.
sajnos azt nem tudom megcsinálni, hogy csak a beszokást követő 2-3 hónap után megyek vissza dolgozni, szeptemberben tölti a hármat, annál előbb nem kezdheti meg (egyébként sem, mert nyár van és csak ügyelet van), nekem viszont szeptemberben lejár a gyes, a biztosításom, muszáj lesz lépni
2019. jan. 21. 13:29
7/10 A kérdező kommentje:
*mármint hogy addig az előző helyre mennék vissza
2019. jan. 21. 13:30
8/10 anonim válasza:
a biztosításod a gyes lejárta után még 45 napig (ha jól emlékszem, 40 körül az biztos) él, azon ne parázz.
2019. jan. 21. 15:24
9/10 A kérdező kommentje:
ezt jó tudni, köszönöm!
2019. jan. 21. 15:54
10/10 anonim válasza:
Felgyűlt szabadságot szokták ilyenkor kivenni egyben a beszoktatás idejére. Közben meg akár kereshetsz is közelebbi munkát, amíg a gyerek az oviban van, adig tudsz állásinterjúra menni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!