Lehetséges Meg tapadás vagy pedig gombás fertőzés?
Most konkrétan mi a panaszod?
Mert egy csepp vértől még nem kell orvoshoz rohanni.
Ha egy hét múlva esedékes a menzesz, akkor meg még várni kell egy hetet a teszttel.
Ahogy írod, ez két napja volt. Azóta nem írod, hogy mi a panaszod.
Ha nincs is, csak annyi hogy szerinted terhes vagy, akkor fölös menni orvoshoz, mert ki fog röhögni, ha meg akarod egy héttel a menzesz előtt tudni, terhes vagy e.
Középidő körül lehet kis vérzés. Kicsit megborult a hormon egyensúly. Szerintem a betegség, gyógyszer miatt volt.
Beágyazódási vérzésről csak itt hallottam, egyetlen egy ismerősömnek sem volt soha, egyik terhességénél sem.
Ha pedig valóban terhes lennél, akkor azzal még korai orvoshoz menni, nem fog semmi sem látszani.
De azért ha már ott vagy, megkérded majd, hogy lehetett e beágyazódás!
De tényleg miért nem írod le, mi a konkrét panaszod?
Nekem volt ilyen vérzésem. Amikor mentem az éves ellenőrzésre, akkor elmondtam a dokinak. Azt mondta, hogy előfordul. Ha csak egyszeri, akkor nincs semmi különös a háttérben. Csak abban a hónapban éppen nem volt ideális a hormonegyensúly.
Én nem gondoltam semmilyen fertőzésre, gombára, mivel azoknak elég egyértelmű tüneteik vannak, viszketés, égés, stb.
Ha nem védekeztek, akkor lehetsz terhes akár első ciklusban is. Ha még várnátok a babával, akkor védekezzetek. Antibiotikum-szedés meg fertőzésgyanú esetén sem lenne szerencsés azért az időzítés. Pár csepp vér előfordulhat középidőben is tüszőrepedéskor, ez nem jelez problémát. Gombát vér nem jelez, ha lenne, valószínűleg viszketnél is, barnás (és büdös) folyás meg lehet baktériumtól - és néha a kettő együtt jár.
Szóval lehetsz akár most is terhes (akár van fertőzésed, akár nincs), de ezt csak akkor fogod megtudni, ha elmarad a menzeszed és tesztelsz - hamarabb doki sem látna semmit. De ha fertőzésre gyanakodsz, viszket, csíp, folyik... stb. ahogy eddig nem szokott - menj nőgyógyászhoz azzal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!