Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan kell számolni, mi jár,...

Hogyan kell számolni, mi jár, visszamenőleg kaphatok e?

Figyelt kérdés
2009.06.18-ától dolgozom, havonta hosszabítottak, most június 30-ig van szerződésem, de közben kiderült,hogy terhes vagyok ráadásul veszélyeztetett(A munkahelyemen közölték így ne is álmodjak hosszabításról), a héten még dolgoznék, de az orvossal beszéltem aki azt mondta ne menjek dolgozni, de táppénz csak csütörtökönként van akkor tudnak felvenni!! A munkahelyemen azt mondták,hogy ez a 3 nap igazolatlan mert nem fognak adni arra a napokra!!! Mit kell hogyan intézni???
2010. jún. 29. 07:45
 1/4 anonim ***** válasza:

Menj be még 3 napot dolgozni. Nem lesz semmi baj, etőtl nem megy el a baba.

De itt több problémát is látok:

Mi az, hogy csak csütörtökönként tud táppénzre venni???? Ez nonszensz, ilyet még nem is hallottam. Ha pénteken elütnek, egy hét igazolatlan? Na ne vicceljünk már. Meg tudják ők azt oldani, ne aggódj, csak csapj az asztalra.

Másrészt: 1 éve dolgozol úgy, hogy folyamatosan megújitják a havi szerződésedet? Mert akkor ez egy év után AUTOMATIKUSAN határozatlan idejű szerződéssé vált jogilag!!! Ennek nézz utána, mert NAGOYN nem mindegy. HA tényleg igy van, akkor határozatlan szerződésű dolgozójuk lettél 18-án, és már ki se rúghat, mivel terhes vagy. Igy járna neked TGYÁS, GYED? minden.

HA netán nem igy van, akkor semmi se fog járni, ha nem találsz új munkahelyet.

Én a helyedben a munkaügyi biróságra mennék, mert NAGYON SOK pénz múlhat a döntésükön. Keress egy ügyvédet, de SOS, ne legyen hiányzó napod, ha kell, akkor dolgozz 3 napot és utána folyamatos táppénz legyen, a többi meg majd kiderül.

2010. jún. 29. 08:17
 2/4 anonim ***** válasza:

Ezt tárgyald meg egy ügyvéddel, mert erre hivatkozva perelném a céget a helyedben. (egyébként tévedtem, 5 évig lehet határozott munkaviszony, de ez nem HAVI megújitásra vonatkozik). Nálad egyértelmű a jogos érdeked csorbitása szerintem. Tehát a munkaviszony határozatlannak tekintendő. Pláne, ha terhesen perelsz, nagyon jók az esélyeid. És nem mindegy, kapsz-e 2 évig ellátást, vagy nem!!!

Mt. 79. §

(4) Határozatlan időtartamúnak kell tekinteni a munkaviszonyt, ha a határozott időtartamú munkaviszony azonos felek közötti ismételt létesítésére, illetve meghosszabbítására az ahhoz fűződő munkáltatói jogos érdek fennállása nélkül kerül sor és a megállapodás megkötése a munkavállaló jogos érdekének csorbítására irányul.

2010. jún. 29. 08:25
 3/4 anonim ***** válasza:

[link]

Van-e korlátja a munkaviszony ismételt meghosszabbítgatásának?

Az Mt. nem tartalmaz rendelkezést arra vonatkozóan, hogy hányszor lehet azonos felek között ismételten, újabb határozott időre meghosszabbítani a munkavállaló munkaviszonyát. Így elvileg csak arra kell figyelnie a munkáltatónak, hogy a munkaviszony tartama a meghosszabbításokkal, illetve a hat hónapon belül megkötött új szerződések tartamával együtt ne haladja meg az öt évet.

A munkáltatónak azonban számolnia kell azzal, hogy ha folyamatosan, vagy rövid időközönként, rövid időszakokra többször hosszabbítja meg a munkavállaló munkaviszonyát, a munkavállaló bíróság előtt kérheti munkaviszonya határozatlan idejűvé nyilvánítását. A munkavállaló ugyanis okkal hivatkozhat arra, hogy a munkáltató ezen intézkedése létbiztonságát fenyegeti, és az az őt határozatlan idejű munkaviszony esetén védő rendelkezések kijátszására irányul.

2010. jún. 29. 10:06
 4/4 anonim ***** válasza:
Na, szuper, ez egy-az egyben illik rád, mehetsz a biróságra vele és ha határozatlannak minősiti a biróság a szerződésedet, akkor a béred alapján jár a táppénz majd, a TGYÁS, GYED 2 éves korig. Az nagyon sok pénz. Ezt próbálta a munkáltató kijátszani, ezzel lehet perre menni.
2010. jún. 29. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!