Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mennyi adójóváírát kaphatok...

Mennyi adójóváírát kaphatok visszamenőleg?

Figyelt kérdés

Tavalyi évben 180nap biztosítási jogviszonyban voltam br. 130ezer fizuval. Mennyi adójóváírást kaphatok erre az időszakra?

Ezt mikor kapom vissza?Ha megvan az adóbevallásom?

2010. máj. 17. 09:49
 1/5 anonim ***** válasza:
50%
nem tudom, hogy mennyi jár neked de nagyon gyorsan meg kellene csinálni az adóbevallásod mert 20-a a határidő, ha majd az adóbevallásof beérkezik az Apehoz és jár vissza valamennyi akkor 1 hónap múlva küldik
2010. máj. 17. 09:53
 2/5 A kérdező kommentje:

oké, az elvileg sinen van:)könyvelő csinálja az adóbevallásom, csak nem mondta, hoyg mennyit kaphatok vissza...

elvileg tavaly április 1 től volt 180 nap kb br 130 erezzel, aztán október közepétől tgyás most májusban kaptam az első gyedem.

szóval tgyásom kb 85volt, br fizum 130 ezer

csak kíváncsi vagyok, ezután egyátalán kapok e valamennyi adójóváírást....és ha igen, kb mennyit... 5ezret, vagy 150 ezret:)))

2010. máj. 17. 09:57
 3/5 anonim ***** válasza:
50%

Adókedvezmény arra a hónapra illet meg, amelyikben munkabért kaptál (még akkor is, ha csak egy napot dolgoztál az adott hónapban.) Ez havi max. 11.340,- Ft.

Ha eddig nem vetted igénybe az adókedvezményt, akkor 6*11.340,- Ft a visszautalható összeg - ha a munkáltatód az adódat rendesen számolta és vonta.

2010. máj. 17. 10:39
 4/5 anonim ***** válasza:
A tgyás idején is igénybe tudod venni az adójóváírást, akkor is jár (már persze ha a jövedelmed lehetővé teszi, de ez úgy látom nálad nem gond) és a gyed folyósítása alatt is. Valószínűleg nagyobb összeget kapsz majd vissza.
2010. máj. 17. 12:08
 5/5 anonim ***** válasza:
9 hónapra veheted igénybe az adójóváirást, mely 11.340 de legfeljebb a bruttó munkabér 18%-a.
2010. máj. 19. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!