S. O. S. szívózik velem a munkahelyem, szúrja a szemüket, hogy veszélyeztetett terhessèg miatt fizetniük kell utánam a táppénz egy részèt?
Most éppen levélben behívtak egy tavaly nyári autós károkozásos ügy miatt.Kérdésem,hogy kötelezhetnek e,hogy személyesen megjelenjek?Vagy elég bőven a levelezési forma is?
Nem habiszti veszélyeztetettségről van szó,előző héten kórházban is voltam.
Köszi,ha segítesz.
Szerintem nem rúghatnak ki ha nem jelnsz meg. Főleg hogy gondolom papírod is van róla,hogy veszélyeztetett terhes vagy.
Én 2015be volam veszéyesztetett terhes.9es kóddal írt ki doki és azt egyből az ála fizette. Monta is fönököm hogy majd kb egy hóna múlva kapok táppénzt mert ő ne fizeti az első 15 napot. Mikor közölte vel hoy ez nem így megy és ennél a9kódnál ő ne fizet így meg is katam időbe a táppénzt.
Nem tudom vatoztak e azóta a dolgok ezzel kapcsoltban de ha nem és te is 9 es kódda vagy otthon akkor a munkáltatódnk nem kell táppénz fizetni.
Szerintem első körben nem kell jogász.
Elég, ha tértivevényesen írsz nekik (amit előtte lemásolsz, hogy megmaradjon, mit küldtél), hogy sajnos nem tudsz személyesen megjelenni a veszélyeztetett terhességed miatt pihenned kell.
Ha erre is valami olyat írnak, akkor keress jogászt.
Én is utánaolvastam gyorsan,valóban fizetniük kell a táppénz összegébe. :) köszönöm!
Kedves utolsó!
Én is így gondolom,köszönöm válaszod.
Igazából csak attól félek,hogy nem kenhetnek e rám egy ilyen dolgot, hogy “nem jelent meg itt és ott,blablabla, ezért ki van rúgva.”Mondjuk én is azt gondolnám logikusnak, hogy egy fekvőbeteget nem kötelezhetnek ilyesmire,nem bíróság ez, hogy beidézgessenek kényük-kedvük szerint.Igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!