Ha a terhesség alatt szabadságot akarnak kiadni, de indokolt a veszélyeztetett terhesség miatti táppénz, melyikkel járok jobban anyagilag?
Ezt egy kicsit részletezd.
Most terhes vagy?
Mióta dolgozol?
Táppénzen annyit lehetsz, amennyit (ha volt 30 napos megszakítás), a jelenlegi helyeden dolgoztál.
Én is így akarom majd jövőre mint te, nálunk egy éves szerződések vannak. Minden év jan. 2-3-tól dec. 31-ig. Én jövő jan.feb.márciusban szeretnék teherbe esni. Hogy még a szerződés lejárta előtt meglegyen a baba. Ha nem így csinálnám nem kapnék csed-et meg gyed-ed. Mert terhesen nem fognak szerződést hosszabbítani. Hiába dolgozok ott évek óta. Szép kis országban élünk, hogy ezt megtehetik a munkáltatók. :( És csak 5 év után köteles határozatlan időre felvenni.
Én először biztos kiveszem a szabikat, amíg még nincs szívhang és nincs a kezemben a papír a terhességről. Nehéz fizikai munka, nem kockáztatok. Aztán utána már beszélhetünk róla, hogy tudnak-e könnyebb munkát adni, távolléti díjat fizetnek vagy táppénz.
Nem akarlak elkeseríteni, de van egy mondás: Ember tervez,...
Nekünk is csak lombikkal lehetett babánk, és annak ellenére, hogy a beavatkozás mesterséges, az esély a sikerre 30% körüli minden beavatkozásnál.
Nyilván pozitívan kell hozzáálni, -és kívánom is, hogy sikerüljön-, de ezen ráérsz majd agyalni akkor, amikor már sikerült.
Engem egyébként nem érdekelt sem a munkahely, sem az anyagiak miután sikerült. Mivel veszélyeztetett vagyok, és a munkahelyem sem biztonságos a terhességemre nézve; fel sem merült bennem, hogy 'sakkozzak' anyagi érdekből. Ha ilyen nehezen megy a teherbeesés, akkor meg kell becsülni, ha sikerül!
Azt meg végképp nem értem, hogy még sehol semmi, de a munkahelyed már most tudja, hogy szabira akar küldeni?! Bejelentetted, hogy márciusban te terhes leszel?!
Elég fura ez nekem... Én soha nem hoztam volna magam ilyen helyzetbe. Elég, ha annyit tudnak, amennyit feltétlenül kell, és akkor, amikor aktuális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!