Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kaphatok az államtól támogatást?

Kaphatok az államtól támogatást?

Figyelt kérdés

Az a helyzet,hogy szerződéses közalkalmazott vagyok, és augusztus 31-el lejár a szerződésem. Nem tudom hogy meghosszabbítják-e, ez még a jövő kérdése.

1 év pont augusztus 31-én fog lejárni, de ha netán teherbe esnék( amit nagyon szeretnénk a párommal) előtte vagy utána akkor kapok támogatást?

végül is az 1 év meglesz, csak nem határozatlan idejű a szerződésem.

A másik fele, hogy félek hogy kirúgnak, vagyis hogy nem kapok hosszabbítást.

ti mit csinálnátok?

Teljesen tanácstalan vagyok....

2010. jún. 28. 13:59
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem lesz szerződésed és még terhes se vagy, akor ha nem lesz addig új munkahelyed, akkor gyes-re és családira leszel jogosult.

Ha félsz, hogy kirúgnak és nem valószinű, hogy hosszabbitanak, akkor keress másik állást.

2010. jún. 28. 14:35
 2/4 A kérdező kommentje:

és ha hosszabbítanak 6 hónapot, és közben teherbe esek, akkor felmondhat nekem?

másik melóhelyet nem szeretnék, mert nagyon jó helyen dolgozom.

2010. jún. 28. 17:36
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem mondhat fel, de 6 hónap múlva úgyis megszűnik a munkaviszony ha teherbe esel, ha nem. Szóval így elég sanszos, hogy csak a gyes és a családi marad. Szerintem ezzel számolj és akkor nem érhet csak kellemes meglepetés. Úgy kéne, hogy összejöjjön a dolog, hogy a szüléskor még meglegyen a szerződésed. Ehhez azonban egy közel 3-4 hónapos terhességet kéne tudnod eltitkolni a munkáltató elől. Szerintem ez így nem fog működni. Keress olyan munkahelyet, ami határozatlan időre szól!
2010. júl. 3. 19:27
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha meglesz a 365 nap, és 4 hónapos terhesen jár le a szerződésed, akkor szülésig elég lehet az álláskeresési támogatás, mert az ugyanúgy biztosítási jogviszonynak számít, mint a munkaviszony. Ki kellene számoltatnod, hogy pontosan mennyi ideig vagy rá jogosult.
2010. júl. 3. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!