Kisbabánk lesz, sajnos nincs állásom. Mennyi támogatást kapok az államtól?
Sziasztok. Lehet eléggé drasztikus a kérdésem, de csináltam egy tesztet ami pozitív lett, voltam dokinál is, tényleg kisbabánk lesz és a párommal nagyon örülünk neki.
Csak annyi a gondom, hogy éppen nincsen munkám december eleje óta.
Nem vagyok otthon az ilyen dolgokba és nem tudom hova kell fordulnom ez ügyben. Milyen támogatás illet meg így ha 1 hónapja nincsen sajnos munkám?
Előre is köszönöm szépen!
25/L

Ez attól is függ, hogy mennyi munkaviszonyt tudsz visszamenőlegesen igazolni az elmúlt években. Nem tudom pontosan, mennyit kell igazolni ahhoz, hogy ne GYES-t, hanem GYED-et kapjál. Rá kell keresni a neten.
Ha nem tudsz elegendő munkaviszonyt igazolni, akkor GYES-t fogsz kapni a baba 3 éves koráig. Ez a családi pótlékkal együtt jelenleg 38 ezer forint havonta.
És ezt a bab születésétől számítva fogom megkapni? kb sajnos csak 3 évem van amit be tudok mutatni nem voltam bejelentve. ez a vendéglátó sajnos.
Mi a különbség a gyed és a gyes között? Ha gyedet kapok akkor több a támogatás? Előre is köszönöm és a türelmet hogy nem küldtök el melegebb éghajlatra a kérdéseimmel :D

Ha nem voltál bejelentve, arra nem jár gyed. Azt hiszem 365 nap kell visszamenőleg ahhoz, hogy megkaphasd. Ha nincs, akkor gyes jár, ami a családi pótlékkal együtt valóban kb.38ezer forint. Nem túl sok.
És igen. A baba megszületésétől kapod.

Igen, ha nem voltál bejelentve, akkor csak gyest kapsz majd.
A 3 év több, mint elég lenne a magasabb összegű ellátásokhoz, de így, hogy ez csak elméletben létezik, semmire nem mész vele. Még álláskeresési támogatást sem tudsz igényelni, pedig az most jól jönne:(
Egyetlen percig sem voltál bejelentve?
A tb-t fizeted magad után?
Mert ha nem, akkor nem ártana, ugyanis a terhesgondozás, meg a szülés súlyos százezrekbe kerül majd, ha nem vagy jogosult az egészségügyi ellátásokra.
Amennyiben nem fizeted a tb-t magad után, menj az APEH-ba, kérj nyomtatvényt, és fizesd magad után. 4950Ft havonta, és minden egészségügyi ellátásra ingyenesen jogosult vagy.

nem úgy értettem 3 évem van bejelentve összesen kb. a többi nincs sajnos amit dolgoztam ami kb 3 év lenne még pluszba.
egy huzamban kell lennie vagy 2 év alatt kell hogy legyen meg a 180 nap?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!