Ha 17évesen teherbe esek tabletta mellett és megtartom a babát kapok támogatást az államtól? Mennyit?
Nincs kértérítés nagyon be vannak biztosítva.Mivel nem lehet kimutatni, hogy a hölgy szedte-e rendesen ezért nincs panaszra ok.
Nem feltétlen jó a babának, hogyha a "nyakadon" marad.Ha nem érzed magad még anyaképesnek akkor nem kell megtartani.
nem lehet perelni a gyógyszergyártót, szerintem a 98%-os védettségével mondhattja, sajna te pont abban a 2%-ban vagy akinek becsúszott a baba + hogy bizonyítod, hogy szedted?
ha nem vagy biztos a dologban, hogy elég érett vagy a gyerekhez van megodás :s
döntsetek a legjobb belátásotok szerint / közösen, a fiúddal, és a szüleitekkel /
Ha még tanulsz, és nincs legalább 180 nap bejelnetett munkaviszonyod, akkor csak szülés után jár támogatás, (addig semmi): az egyszeri anyasági támogatás 60 párezer forint, a gyes ami 26ezer, és a családi pótlék, ami 12 ezer.Ezek alanyi jogon járnak. Ha van bejelentett 180 nap munkaviszonyod, akkor jár a szülésig a táppénz, a fizud 70%-a, szülés után ugyanúgy a 60párezer anyasági,a tgyás ami szintén a fizud 70%-a, 2 évig gyed, ami a fizud 70%-a körül van, és 3. évben a gyes, ami 26ezer. + minden esetben jár a babakötvény, ami 40 párezer, de ez bankba kerül és a baba kapja meg, ha beötlit a 18-at.
De mindenképp mérlegelni kell, hogy baba, vagy nem baba (bán én abortuszellenes vagyok, kivéve indokolt esetben. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!