Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha 17évesen teherbe esek...

Ha 17évesen teherbe esek tabletta mellett és megtartom a babát kapok támogatást az államtól? Mennyit?

Figyelt kérdés
2008. ápr. 25. 08:08
 1/5 anonim ***** válasza:
Csak azt kapsz, amit bárki más is. Gondolom nem dolgozol még, így pl. GYED-et nem kapsz. Ha meglesz a baba, akkor GYES-t kapsz három éves koráig, ez havonta 28 ezer jelenleg, de amikor nyudíjat emelnek, akkor a GYES is emelkedik, mert az alapján határozzák meg. Plusz a családi pótlék, ami 12 ezer, egyedülállóknak 13 ezer havonta. Meg egy egyszeri anyasági támogatást adnak, ez azt hiszem 60 ezer. De ha tabletta mellett esel teherbe, akkor szerintem lehet valami kátérítési igényed a gyógyszergyártóval szemben, bár ezt csak én gonolom így, velem ez nem fordult elő, szóval lehet, hogy nem. Én mindenesetre megpróbálnám.
2008. ápr. 25. 09:08
 2/5 anonim ***** válasza:

Nincs kértérítés nagyon be vannak biztosítva.Mivel nem lehet kimutatni, hogy a hölgy szedte-e rendesen ezért nincs panaszra ok.

Nem feltétlen jó a babának, hogyha a "nyakadon" marad.Ha nem érzed magad még anyaképesnek akkor nem kell megtartani.

2008. ápr. 25. 11:01
 3/5 anonim ***** válasza:

nem lehet perelni a gyógyszergyártót, szerintem a 98%-os védettségével mondhattja, sajna te pont abban a 2%-ban vagy akinek becsúszott a baba + hogy bizonyítod, hogy szedted?

ha nem vagy biztos a dologban, hogy elég érett vagy a gyerekhez van megodás :s

döntsetek a legjobb belátásotok szerint / közösen, a fiúddal, és a szüleitekkel /

2008. ápr. 25. 12:47
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem vagyok terhes csak kiváncsi voltam mi van ha becsúszik.Mert az a 2% is számít.köszi a válaszokat
2008. ápr. 25. 14:47
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha még tanulsz, és nincs legalább 180 nap bejelnetett munkaviszonyod, akkor csak szülés után jár támogatás, (addig semmi): az egyszeri anyasági támogatás 60 párezer forint, a gyes ami 26ezer, és a családi pótlék, ami 12 ezer.Ezek alanyi jogon járnak. Ha van bejelentett 180 nap munkaviszonyod, akkor jár a szülésig a táppénz, a fizud 70%-a, szülés után ugyanúgy a 60párezer anyasági,a tgyás ami szintén a fizud 70%-a, 2 évig gyed, ami a fizud 70%-a körül van, és 3. évben a gyes, ami 26ezer. + minden esetben jár a babakötvény, ami 40 párezer, de ez bankba kerül és a baba kapja meg, ha beötlit a 18-at.

De mindenképp mérlegelni kell, hogy baba, vagy nem baba (bán én abortuszellenes vagyok, kivéve indokolt esetben. )

2008. ápr. 25. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!