Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány éves kortól illendő hogy...

Hány éves kortól illendő hogy a gyerek is ajándékozzon az ünnepek (karácsony, születésnap) alkalmával?

Figyelt kérdés
Akár kézzel készített, akár vásárolt ajándékot. Nektek hány éves korban adott először?

2018. dec. 5. 13:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
38%

4 éves a nagyobb lányom és már tavaly is készített ajándékot a nagyszülőknek, dédiknek, keresztszülőknek és az óvónőknek, dadusnak. Nagyon egyszerű fa figurákat festett ki és karácsonyfa dísz lett belőle. Idén spatulából készít hasonlót. Alig várja, hogy átadhassa.

Természetesen tavaly még én kérdeztem, hogy van e kedve, idén már ő kérdezte, hogy mit készítsen.

Ettől függetlenül a saját ajándékáról bőszen hiszi, hogy a Jézuska hozza.

Mi a testvéremmel kb. 8-10 éves korunktól adtunk vásárolt ajándékot a zsebpénzünkből (házi készítésűt ovis kortól). Nem volt elvárás még véletlenül sem. Az is a mi döntésünk volt, hogy nem magunknak veszünk csokit, játékot, hanem a szüleinket és a nagyszüleinket lepjük meg.

2018. dec. 5. 15:52
 12/13 anonim ***** válasza:
64%

Nem várom el a gyerekektől az ajándékot.Persze jól esik ha felköszöntenek, de ajándékot nem várok.

Azt hiszem mikor kicsi a gyerek, mindig a másik szülőnek kellene gondoskodni róla, hogy a gyerek tudjon az adott ünnepről

Én elváltam, de mindig szóltam a gyerekeknek, hogy köszöntsék fel az apukájukat.

2018. dec. 5. 21:21
 13/13 anonim ***** válasza:
48%

Nem várom el a gyerekemtől, szerintem nem illendő :D miért is lenne az?

Majd ha saját keresete lesz akkor vesz (ha akar.) Ha majd iskolás lesz, rajzol/készít valamit, az a legyzebb ajándék, biztosan el fogom tenni emlékbe.

2018. dec. 6. 08:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!