Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A mi pénzügyi helyzetünkben...

A mi pénzügyi helyzetünkben ti már vállalnátok babát?

Figyelt kérdés

2 éve vagyunk együtt, nekem gyerekkori álmom a baba, de nem akarok 30 felett szülni, szóval úgy érzem ideje, de nem tudom... Ilyen anyagiakkal el merjem hagyni a gyógyszert?

Az én nettóm 120 ezer, a páromé változó 150-160 az átlag. Egy helyen dolgozunk amúgy. Neki van 2 gyereke, utánuk fizet 40 ezer gyerektartást összesen, az albérletünk rezsivel együtt 65ezer. Van 1 saját kocsink, hitelünk nincs.

27 évesek vagyunk.

2018. dec. 1. 19:19
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
53%
őszintén kívánok hogy valami miatt egyszercsak a mostani bevételed töredékéből keljen élned. Mert bármikor megtörténhet. És akkor majd mondd hogy örökbeadod a gyerekeid, mert felelőtlenség ha nàlad tovább maradnak. Egyébként már nem dolgozom ott, nem véletlenül, nem száraz kenyéren élünk, de ilyet csak egy igazi beképzeld bunkó mond hogy a fél országnak nem való gyerek.
2018. dec. 2. 18:27
 22/30 anonim ***** válasza:
43%
Megtörtént 2x is az életemben. Mit tettem? Még többet dolgoztam és tanultam, hogy jobb legyen. Nem elvekből etetem a családom, hanem pénzből. És ezért tenni kell. Nem vállat rántani, hogy ennyi van, ez van, jogom van szülni. Mert nincs jogom tönkretenni a gyerekem jövőjét, akármilyen gazdasági helyzet is van. MINDENT meg kell tenni érte, és ha valaki, mint a kérdező, tud előre tervezni, akkor tegye meg!
2018. dec. 2. 18:28
 23/30 anonim ***** válasza:
Bocs nem vagyok IQ nulla csak telefonon melléütök.
2018. dec. 2. 18:29
 24/30 anonim ***** válasza:
Azért az talán mégiscsak túlzás, hogy valaki ilyen anyagi helyzetben azon töri a fejét, hogy 3. gyereket vállal.
2018. dec. 2. 18:30
 25/30 anonim ***** válasza:
0%
Senki nem mondta hogy nem fog a kérdező jobban élni, de egy kisgyerek mellett is lehet fejlődni, fiatalon még főleg. Nagyon sokan várnak jobb keresetre, aztán meg 37 évesen nem jön a baba.
2018. dec. 2. 18:32
 26/30 anonim ***** válasza:
Azért a 27 nem 40. És ha tudja, hogy egy tekintélyesebb betegsére már nem tud gyógyszert vásárolni, akkor igenis gondolkodjon előre! Mert nincs garancia az életben semmire, de azért van az agyunk, hogy használjuk! Főleg, ha emberéletekről van szó. Ha a gyereknek tápszer kell, fejlesztés vagy beteg lesz, egy vasa sem lesz rá, aztán majd itt kéreget fűtésre, mint múlt héten egy anyuka.
2018. dec. 2. 18:38
 27/30 anonim ***** válasza:
42%

Matematika.

Kettőtök bevétele: 280.000 Ft jelenleg.

Ebből fix kiadás: 105.000 Ft jelenleg.

Marad: 175.00 Ft Ez így szépen hangzik, de írtad, hogy van autó, azt tankolni kell, elromolhat, szerelni kell, adózni kell utána, műszakiztatni = kiadás.

Gondolom van mobilotok, annak is van számlája. Net, tv nem tudom, hogy bele tartozik-e a rezsibe...

Enni kell. Új cipő, új kabát kell, ha nincs is igényetek minden évben újra, tönkre megy. Hirtelen elromlik a hűtő, mosógép, mikró... kiadás.

Táppénzre kényszerülsz veszélyeztetett terhesként, bevételetek: 230.000 Ft CSED-GYED esetén is ekörül lesz + 12000 Ft családi, 10000 Ft adókedvezmény.

Plusz kiadás: vitaminok, magnézium, vas (persze egyik sem létfontosságú, de van az az eset, mikor muszáj). Nem férsz bele a régi ruháidba, újak kellenek. Kórházba kell pár dolog, ahogy a baba érkezéséhez is.

Nem tudsz szoptatni, tápszer kell. Ahhoz cumisüvegek. Hasfájós, bukós, refluxos, speciális tápszer kell. Nő a gyerek, nagyon gyorsan kinő 1-1 méretet, így az elején főleg 2-3 havonta cserélni kell a ruhatárát. Hozzátáplálás: hiába főzöl 5 félét, semmit sem hajlandó megenni, csak az üveges kaját. Ez még csak a babakor. Utána ovi, suli... Ezek szélsőséges esetek, de előre senki sem tudja megmondani, hogy mi lesz. Jobb a "legrosszabb" esetre felkészülni.

Szóval én amondó vagyok, hogy még ne hagyd abba a gyógyszert. Legalább 1 évig próbáljatok spórolni, hogy legyen egy kis tartalékotok. A gyereknek nem tudod azt mondani, hogy miért van 3. napja paprikás krumpli ebédre, vajas kenyér vacsorára...

Egyébként a párod mit szól a tervedhez, hogy babát szeretnél? Hiszen neki már van 2, az sem biztos, hogy szeretne harmadikat.

2018. dec. 2. 21:50
 28/30 anonim ***** válasza:
44%
Először is : 2 éve vagytok együtt, másodszor : 27 évesen már 2 gyerek után fizet. Ne haragudj, de a sokadik gond az anyagi helyzet... De a kérdés erre vonatkozott : nem. Ne hagyd el a gyógyszert ! Csak azért pedig semmiképp, mert nem akarsz 30 fölött szülni...
2018. dec. 2. 21:56
 29/30 anonim ***** válasza:
41%
Nem. Ez a "nem akarok 30 felett szülni" egy értelmetlen mondt. Ne akarj a nyomorba szülni, annak van értelme.
2018. dec. 3. 13:01
 30/30 anonim ***** válasza:

21

Itt rajtad kívül senki nem volt bunkó.

Nem, család alapítása nem "jog", ami jár. Az egy nagyon komoly kötelezettség és nem jog. Kötelessége a családot vállalónak anyaglilag és erkölcsileg is felelősséget vállalni a gyerekei jólétéért és jól-létéért.

Olyan nincs, hogy valakinek joga van babázgatni. Olyan van, hogy kötelessége gondoskodni a gyerekről. Hogy milyen mértékben, az mindig a kortól és közegtől függ, amiben él.

Az pedig nettó hülyeség, hogy adja örökbe, ha egyszer lecsökken a bevétele. NAGY különbség van az átmeneti anyagi nehézség, illetve a tudatos nyomorra szülés között.

Igen, vannak helyek, ahol kevés a fizetés. Nos, ha családod van, nemengedheted meg magadnak azt a luxust, hogy abban ülsz, másodállást nem vállalsz, előre nem lépsz. Ez a kötelesség része. Ennyi.

2018. dec. 3. 13:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!