Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A mi pénzügyi helyzetünkben...

A mi pénzügyi helyzetünkben ti már vállalnátok babát?

Figyelt kérdés

2 éve vagyunk együtt, nekem gyerekkori álmom a baba, de nem akarok 30 felett szülni, szóval úgy érzem ideje, de nem tudom... Ilyen anyagiakkal el merjem hagyni a gyógyszert?

Az én nettóm 120 ezer, a páromé változó 150-160 az átlag. Egy helyen dolgozunk amúgy. Neki van 2 gyereke, utánuk fizet 40 ezer gyerektartást összesen, az albérletünk rezsivel együtt 65ezer. Van 1 saját kocsink, hitelünk nincs.

27 évesek vagyunk.

2018. dec. 1. 19:19
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
80%
Nem hiszem. 27 évesen már 2 gyerek után fizet gyt-t? Ijj
2018. dec. 1. 20:41
 12/30 anonim ***** válasza:
10%

Mi 2 gyerekkel élünk albérletben kb. havi nettó 200 ezerből.

Ha mindenki a milliókra várna kihalt volna az emberiség.

2018. dec. 1. 21:08
 13/30 anonim ***** válasza:
58%
Vállaltunk hasonló összbevételre, de nem volt lakbér, rezsi minimális, így kb. 200 ezer maradt is hármunknak létezni, az meg úgy már egészen élhető. Most, 4-5 évvel később, közel 3x ennyi az összbevételünk, így visszatekintve, háááát... baromi bátrak voltunk. Most már nem biztos, hogy merném vállalni. De ha ennyiből még lejönne több, mint egy százas gyerektartás+lakhatásra, akkor tuti nem, tényleg bármi.váratlan kiadás van, azonnal végetek.
2018. dec. 1. 22:48
 14/30 anonim ***** válasza:
0%

Én nem.

500 bevétel alatt én nem vállaltam volna.

Úgy vagyok nyugodt, hogy marad kb havi 200 ezrünk mindenen felül.

De ez én vagyok, te meg te. Nem?

2018. dec. 1. 23:01
 15/30 anonim ***** válasza:
39%
Így nem, hogy albérletben élnénk.
2018. dec. 2. 08:23
 16/30 anonim ***** válasza:
0%
Itt mindig az a vàlasz nagy százalékban hogy csak jó fizetéssel lehet babát vállalni. Holott sok ember van, aki 50 évesen is hasonlóan él. Az ember olyan életszínvonalon él ahogy tud, egy baba azért nem feltétlen hatalmas plusz költség. Ha neked lesz mit enni, akkor neki is. Ha várható néhány éven belül anyagi javulás akkor érdemes lehet várni, de ha vágytok rá meg lehet oldani. Szűkös az biztos, de gyerek nélkül is szűkös így élni.
2018. dec. 2. 16:19
 17/30 anonim ***** válasza:
25%

Ja, hogy csak az a lényeg, hogy jusson egy kis virsli, meg szárazkenyér a gyereknek, Utolsó? Az nem, hogy megtudjanak neki adni minden szükséges dolgot, minőségi, normális szinten? Mi lesz, ha beteg lesz, gyógyszerek és gyógytorna, kezelés kell neki (ne így legyen)? Az állami helyekre egy élet, mire időpontot kap az ember, 1-1 magánorvos pedig igenis megkéri az ellátás, vizsgálat árát. Arról ne is beszéljünk, ha mondjuk heti 2-3 alkalommal kell a gyereket gyógytornára hordani mondjuk 30 km-re... A benzinköltséget majd fizeti a Jézuska, igaz?

Aztán ott van még az, hogyha én gyereket vállalok, szeretnék neki jó életet biztosítani. Egy állatkertezés nem nagyon áll meg 15-20 ezer alatt. Belépő, parkolás, bent valami nasi, utána beülni egy normálisabb étterembe enni egyet. És ebben semmi luxus nincs, csak egy 3 tagú család szombati programja pl. Később az oviban szeretne mondjuk sportolni, oda is kell fizetni külön díjat, venni kell felszerelést, tornazsákot. Iskolában lehet nem fog neki menni a matek, egy különóra 2-3 ezernél kezdődik. Utána jön a nyelvvizsga, az is pénzbe kerül. És még lehet sorolni... De persze ha csak a szalag mellé kell utánpótlás, akkor nem szóltam.

2018. dec. 2. 16:54
 18/30 anonim ***** válasza:
29%
Igen utolsó, virsli és száraz kenyér. Akkor közöld a féld országgal hogy ne szüljön. Egyetemen oktatva - kutatva nettó 130 a fizetés. Nem utcaseprésről beszélünk, de az utcaseprőnek is van joga családhoz. A kérdező és párja normális dolgozó életet élnek.
2018. dec. 2. 18:11
 19/30 anonim ***** válasza:
41%
18: több, mint az ország felének nem kellene szülni, egyetértek. És akárhány diplomád is van, ha csak 130-at keresel, neked sem kellene, mert FELELŐTLENSÉG!
2018. dec. 2. 18:12
 20/30 anonim ***** válasza:
9%
Iegn 18as, az utcaseprőnek is joga van a családhoz..de a gyereknek nincs joga a normális életre? Mert szeretettel nem lehet jóllakni, a szeretetből nem lesz divatos ruha, játék....
2018. dec. 2. 18:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!