A mi pénzügyi helyzetünkben ti már vállalnátok babát?
2 éve vagyunk együtt, nekem gyerekkori álmom a baba, de nem akarok 30 felett szülni, szóval úgy érzem ideje, de nem tudom... Ilyen anyagiakkal el merjem hagyni a gyógyszert?
Az én nettóm 120 ezer, a páromé változó 150-160 az átlag. Egy helyen dolgozunk amúgy. Neki van 2 gyereke, utánuk fizet 40 ezer gyerektartást összesen, az albérletünk rezsivel együtt 65ezer. Van 1 saját kocsink, hitelünk nincs.
27 évesek vagyunk.
Mi 2 gyerekkel élünk albérletben kb. havi nettó 200 ezerből.
Ha mindenki a milliókra várna kihalt volna az emberiség.
Én nem.
500 bevétel alatt én nem vállaltam volna.
Úgy vagyok nyugodt, hogy marad kb havi 200 ezrünk mindenen felül.
De ez én vagyok, te meg te. Nem?
Ja, hogy csak az a lényeg, hogy jusson egy kis virsli, meg szárazkenyér a gyereknek, Utolsó? Az nem, hogy megtudjanak neki adni minden szükséges dolgot, minőségi, normális szinten? Mi lesz, ha beteg lesz, gyógyszerek és gyógytorna, kezelés kell neki (ne így legyen)? Az állami helyekre egy élet, mire időpontot kap az ember, 1-1 magánorvos pedig igenis megkéri az ellátás, vizsgálat árát. Arról ne is beszéljünk, ha mondjuk heti 2-3 alkalommal kell a gyereket gyógytornára hordani mondjuk 30 km-re... A benzinköltséget majd fizeti a Jézuska, igaz?
Aztán ott van még az, hogyha én gyereket vállalok, szeretnék neki jó életet biztosítani. Egy állatkertezés nem nagyon áll meg 15-20 ezer alatt. Belépő, parkolás, bent valami nasi, utána beülni egy normálisabb étterembe enni egyet. És ebben semmi luxus nincs, csak egy 3 tagú család szombati programja pl. Később az oviban szeretne mondjuk sportolni, oda is kell fizetni külön díjat, venni kell felszerelést, tornazsákot. Iskolában lehet nem fog neki menni a matek, egy különóra 2-3 ezernél kezdődik. Utána jön a nyelvvizsga, az is pénzbe kerül. És még lehet sorolni... De persze ha csak a szalag mellé kell utánpótlás, akkor nem szóltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!