Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Rákiabálnátok egy idegen,...

Rákiabálnátok egy idegen, hisztiző gyerekre?

Figyelt kérdés
Rendelőben vártam a gyerekemmel, fáradt és éhes volt, hisztizett, sírt, hiába próbáltam rábírni, hogy befejezze. Erre az egyik várakozó nő teljes erőből rákiabált a gyerekemre, hogy fogja be már a száját és majd ő rászól, ha az anyja nem képes. Ettől persze befejezte a hangoskodást. Jogos volt a nőtől, hogy rákiabált? Nem tudtam mit mondani erre, mert valóban elhallgatott, mégis nagyon rossz érzés volt, olyan volt, mintha rám üvöltött volna. Veletek fordult már elő ilyen?
2018. nov. 22. 21:31
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
83%

Rákiabálni nem, de velem is előfordult hogy ezt csinálta valahol és egy idegen rászólt. Nem kiabálva, csak szépen többször is volt ilyen. Ettől úgy megszeppent hogy elhallgatott , általában be szokott válni ez engem nem zavar.

Viszont mivel rendelőben vártál , azért meglehet érteni , nem lehet tudni hogy annak a várakozónak mi baja volt , lehet , hogy olyan migrénje hogy alig élt. Vagy épp 2 órával előtte tudta meg , hogy rákos, ne ítélkezz.

Ilyen helyen a szülő dolga elhallgattni a gyereket, Vigyél neki máskor valami rágcsálnivalót.

2018. nov. 22. 21:37
 2/26 anonim ***** válasza:
66%
Én biztos nem kiabálnék idegen gyerekre. Meg amúgy attól, hogy emiatt ténylegesen elhallgatott a gyerek, nem is gondolom, hogy ez lenne a megfelelő bánásmód bárkinek a részéről. Na de azért te meg gondoskodhatnál róla, hogy a gyereked ne üvöltsön éhségében...
2018. nov. 22. 22:00
 3/26 A kérdező kommentje:
Volt nálam ennivaló, és kínáltam is vele. De sírt, hogy nem kéri, nagyon hisztis volt.
2018. nov. 22. 22:01
 4/26 anonim ***** válasza:
50%
Jézusom, biztos hogy nem. Sőt, ha az ényemre kiabált volna ez nő én kiabáltam volna úgy rá, hogy azt megemlegeti. Szó nincs arról, hogy azt képzelem kisgyerekes vagyok akkor nekünk mindent szabad mert nem, de az én gyerekemmel senki ne kiabáljon mert velem gyűlik meg a baja. Micsoda bunkó...
2018. nov. 22. 22:09
 5/26 anonim ***** válasza:
53%
Pontozzatok csak le nyugodtan, ilyet akkor sem lehet csinálni. Ha valami kínja van akkor ne menjen emberek közé de ne kiabáljon idegen gyerekekkel. Szép is lenne ha csak úgy rákiabálhatnék bárkire az utcán is mert szar napom van... A gyerekemet pedig ameddig szükséges meg fogom védeni, kiváltképp az ilyen idegbeteg emberektől. Nyilván utána az ember értelmesen elmagyarázza neki, hogy nyilvános helyen nem illik hisztit csapni.
2018. nov. 22. 22:18
 6/26 anonim ***** válasza:
72%

A gyerekednek pont arra volt szüksége, hogy valami kibillentse a saját magától abbahagyhatatlan folyamatból. Van olyen, hogy ez egy idegennek jobban sikerül, mint a szülőnek.

Amit tehettél volna:

1) te vagy az, aki rákiabál a gyerekre, de nyilván ezt azért nem tetted, mert a) nem is szoktad; b) cikisebbnek érezted rákiabálni, mint hogy hisztizett.

2) rájössz valami módszerre, ami miatt neked sikerül hatni rá. Például átöleled, tutujgatod, stb. Van, amikor az ember lánya képes erre vagy egyszerűen csak rátalál/ráhibázik a megoldásra, van, amikor meg nem. Nem rossz anya az, akivel előfordul, hogy nem eléggé kreatív egy konfliktus esetén, bár megpróbálkozott vele.

!!! Persze rosszul érzed magad az eset után, de ne vedd a szívedre. Nincs tökéletes szülő, időnként mindannyian hibázunk. Gondolj inkább köszönettel az ismeretlenre, végtére is megoldotta a helyzetet. A gyerekednek sem árt, ha szembesül azzal, hogy a viselkedése másokra, idegenekre is negatívan hat.

2018. nov. 22. 22:21
 7/26 anonim ***** válasza:
51%

Nem fordult és nem kiabálnék.

Hol várakoztatok? Árnyalja a képet. Ha a gyereket vitted orvoshoz, duplán helytelen volt a nő viselkedése. Beteg gyerekkel elnézőbb lehetne.

Ugyanakkor ha felnőtt rendelőben, akkor szó nélkül kivittem volna a hisztiző gyereket belátva, hogy ma már nem jutok be, mert nem bírja cérnával. Mentem volna máskor.

De az ordítása ebben az esetben se lett volna jogos. Velem üvöltsön inkább.

Egyébként ettől függetlenül az tényleg beválik, ha más csendesen (!) rászól a gyerekre, ezzel kizökkenti és meg sem alázza.

2018. nov. 22. 22:24
 8/26 anonim ***** válasza:
58%
Végül is bevált, nem? Jó, lehet nem kellett volna erőből rákiabálni, csak rászolni, de nem tudjuk mióta tartott a gyerek cirkuszolása. Lehet elfogyott a türelme, látta higy az anyja sem tudja kezelni a gyereket. Te kellett volna lecsillapítsd, kizökkentsd a hisztiből, lefoglald valamivel. Azért egy hosszan ordító gyerek ki tud borítani másokat.
2018. nov. 23. 03:25
 9/26 anonim ***** válasza:
32%
Biztos hogy nem és nem is állnék jot magamért ha valaki ilyet művelne a gyerekeimmel.
2018. nov. 23. 03:35
 10/26 anonim ***** válasza:
69%

Van nekem is gyerekem, így biztosan nem kiabálnék rá, sőt még csak rá se szólnék, oldja meg az anyja/apja. Szülőként pontosan tudom, milyen szr annak az anyának/apának ebben a szituban.

De! Mivel van gyerekem ezért nem szívesen hallgatom random idegen gyerek üvöltését, szóval nem szólnék, de a fejemre lenne írva, hogy "kussoltasd már el"!

2018. nov. 23. 06:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!