Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem szeretnék gyereket?

Nem szeretnék gyereket?

Figyelt kérdés

Már elvileg benne lennék a korban úgy mond, de még nem érzem a késztetést, hogy gyerekem legyen.

Van aki úgy döntött, hogy nem szeretne, de megbánta?

Illetve, akinek nincs gyereke, nem érzi úgy, hogy valami hiányzik az életéből? Tudom, ezek ilyen egyéni dolgok, de tényleg nem tudom, hogy most teljes lesz-e az életem, ha nem lesz gyerekem.

Szeretnék is, meg nem is, de még nem érzem, pedig a következő 5 évben érdemes lenne eldöntenem.

Köszönöm a válaszokat!

2018. nov. 20. 13:09
 1/5 anonim ***** válasza:
96%
Hiába mások véleménye. Biztos találkozni olyannal aki nem bánta meg olyannal is aki megbánta. Mindenkinek saját dolga eldönteni akar e babát vagy sem. Ha van még 5 éved legalabb, akkor abban az időben bőven eltudod dönteni.
2018. nov. 20. 13:18
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Én is a te cipődben járok, kb nekem is 5 évem van még eldönteni. De már az is sokatmondó ha egy dolgon ennyit kell gondolkodni. Hiszen ha akartam volna gyereket akkor már lenne - férfivel az oldalamon vagy férfi nélkül. Sokszor a bizonytalanság is válasz a kérdésre. Nem tudom, hogy fogom gondolni 10 vagy 15 év múlva, de most úgy gondolom nem ragaszkodom a gyerekhez. Biztos teljesebb lenne az életem hisz lekötné minden időm és gondolatom de ettől még nem gondolom úgy, hogy nekem most mindenáron gyerek kell.
2018. nov. 20. 13:25
 3/5 anonim ***** válasza:
59%
41 vagyok, 12 éve férjnél, az elején megbeszéltük hogy egyikünk sem akar, azóta sincs még kóbor gondolat sem. A környezetünkben van egypár, és minden esetben csak megerősít, hogy jól döntöttünk, nekünk ez nem való, mi nem tudnánk mindent feláldozni. Erősen kétlem, hogy valaha megbánjuk, ezt az ember érzi magában, hogy ő erre nem képes, nem akarja.
2018. nov. 20. 13:36
 4/5 anonim ***** válasza:

Én se szeretnék gyereket. Egyelőre semmiképp, pedig már bőven szülhetnék. Nem érzem úgy, hogy bármi is hiányozna az életemből, a munkám, hobbim lekötik az életemet, párommal hasonlóak vagyunk, teljes az életünk a magunk kis világában. Általában zavarnak a gyerekek a környezetemben, nem akarnám megkockáztatni, hogy ingerült, türelmetlen legyek a saját gyerekemmel.

Valószínűleg majd idős koromban lesz nehezebb, ha a férjem meghal és akkor egyedül maradok, rokonaim ugyanis szintén nincsenek és nehezen barátkozom.

2018. nov. 20. 15:52
 5/5 anonim ***** válasza:
Én is úgy érzem nem lesz gyerekem soha,jól benne vagyok a 30as éveimben,ha lenne is esetleg 1-2éven belül.De mivel kapcsolatom sincs meg ha lenne is valakim nem szeretnék azonnal gyermek projektbe kezdeni-kérdés megfelelő partner lenne-e számomra az illető hosszútávon,így ez kifog maradni az életemből.Nem érzem úgy,hogy bánnám.Néha kicsit idegesítenek is a kisgyerekek ha sokat vagyok velük,főleg amikor látom az egyik kétgyerekes barátnőmet,aki azt nézi kinek és hogy passzolja le a gyerekeke,mert elmondása szerint kizsigerelik,pedig segítsége is van.Meg ha belegondolok nem tudom,mit tudnék kezdeni az 50-es éveim elején egy-két tinédzser korú gyerekkel,nem hinném,hogy lenne hozzá türelmem meg van akiknek olyan idős korukra már kb.10éves unokájuk van.
2018. nov. 21. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!