Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mitt tegyek ha az apuka nem...

Ammoni kérdése:

Mitt tegyek ha az apuka nem hajlando visszadni a gyermekem?

Figyelt kérdés
Tanácsot szeretnék kérni! Van egy 16 hónapos kislányom. Az apjaval már 3 hónapja szétmentünk már beadtam a keresetet a bíróságra jaelenleg az apukánal van a gyermek mert nem hajlandó vissza adni nekem! Hiába konyorgok neki! jarom a családsegítőt gyamugyet hogy tegenek valamit! De semmit nem tesznek mert nincs még jogerős dontés. Az apuka kijelentette hogy nem fogja nekem vissza adni. Mit tehetnék? Gyeden vagyok albérletet fizetek a kicsinek meg van itt mindene. Meg nem tudom mikor lessz ebbol targyalás de nagyon tanacstalan vagyok hogy addig hogy tudnam elinteztetni hogy velem legyen a kicsi? Mindent megteszek hogy velem legyen
2018. nov. 19. 07:45
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
szegény gyerek, szegény gyerekek... mit műveltek velük, felnőttek???
2018. nov. 19. 12:28
 22/27 anonim ***** válasza:
59%

Amúgy honnan tudja mindenki, hogy a kérdező megcsalta a párját, vagy hogy elhagyta a gyereket? Csak mert semmi ilyet nem írt, most nem tudom, hogy törölték közbe a kommentjét, vagy ennyien nem tudnak szöveget értelmezni?..

Amúgy azt az "elhagytam a kicsi fiúkat" szerintem annak a válaszolónak írta, aki kérdezte, mi van az apa szüleivel, ők nem tudnának-e rá hatni...Magyarul az apa szüleinél éltek és elhagyta a kicsi fiúkat (magyarul a gyereke apját). Nem a saját gyerekét hagyta el a kérdező.

2018. nov. 19. 12:37
 23/27 anonim ***** válasza:
50%

#19:

"Apa mit mond neki, hol van anya?"

Remélem az igazat, hogy elhagyta kislányát egy másik férfiért.

"nincs ilyen, hogy nem találkozhat a saját kicsi (NAGYON kicsi!!!) gyerekével"

Egy szó nem volt arról, hogy ne látogathatná. A kérdező azt sérelmezi, hogy nem viheti magával (nem is láthatásra, hanem elköltöztetni).

Teljesen érthető, hogy a másik szülő nem akarja, hogy a gyerek kikerüljön megszokott környezetéből.

Egyébként sanda gyanúm, hogy a "megszokott környezet" ez esetben nemcsak a házat jelenti, hanem a nagyszülőket is. Ha egy 16 hónapos baba mellett ideje és energiája volt a nőnek más férfiakkal titokban ismerkedni, akkor valószínűleg a nagyszülők voltak vele legtöbbet.

2018. nov. 19. 12:43
 24/27 anonim ***** válasza:
41%

Feltételezések. Feltételezéseket írtok, mert a pontos történetet nem ismerjük.

Egyébként tök mindegy. Ha el is ment az anya, mert veszekedtek, és apáé a ház, de aztán visszament, és kérte a gyerekét. Most is kéri. Ilyen nincs, hogy apa nem adja. Fordított helyzetben sem lehet ilyen, mert amíg a hivatalos gyermekelhelyezés le nem zajlik, addig mindkét szülőnek ugyanannyi joga van a gyerekkel lenni.

Hányszor van fordított történet, hogy apa összepakol, és lelép? Normális ember olyankor sem mondja, hogy akkor mondjon le a gyerekeiről, mert elhagyta őket. Normálisak vagytok ti?

Ha a fél faluval összefeküdt, a gyerekéhez akkor is joga van. Akkor nincs, ha olyan életvitelt folytat, amivel veszélyeztetné a kicsi testi épségét.

2018. nov. 19. 14:31
 25/27 anonim ***** válasza:
24%

#23:

Anyuka nem a gyerekét hagyta el, hanem a gyerekei apját.

Érzékeled a különbséget?

2018. nov. 19. 14:32
 26/27 anonim ***** válasza:
72%

A gyereknek van egy otthona: az a ház, ahol most is él az apjával. Ha anyuka elmegy onnan, akkor nem lesz a gyerekével. Ez ilyen egyszerű.

A gyerek nem az anya tulajdona. Joga van találkozni vele, joga van nevelni. Nincs joga elvinni (nem látogatóba, hanem lakni) máshová.

Csak úgy megjegyzem, hogy ha anyuka valami furfanggal elvinné a gyereket, legjobb tudomásom szerint pont az apa hozathatná haza a gyereket az otthonába rendőrrel (amíg ideiglenes döntés nem születik a gyerekelhelyezésről).

2018. nov. 19. 15:04
 27/27 anonim ***** válasza:
70%
Az anya saját bevallása szerint elköltözött a közös lakásból, otthagyva az apát és a saját gyerekét! Nincs munkahelye, hanem GYED-en van. Ebből hogy tudja fizetni az albérletet, megélni és még a gyereket is eltartani? Neki létszükséglet, hogy nála legyen a gyerek elhelyezve és kapja a GYED mellett a CSP-t és a gyerektartást is. Remélem a Bíróság az gyerek érdekeit nézi majd, és nem az anyáét.
2018. nov. 19. 16:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!