Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mitt tegyek ha az apuka nem...

Ammoni kérdése:

Mitt tegyek ha az apuka nem hajlando visszadni a gyermekem?

Figyelt kérdés
Tanácsot szeretnék kérni! Van egy 16 hónapos kislányom. Az apjaval már 3 hónapja szétmentünk már beadtam a keresetet a bíróságra jaelenleg az apukánal van a gyermek mert nem hajlandó vissza adni nekem! Hiába konyorgok neki! jarom a családsegítőt gyamugyet hogy tegenek valamit! De semmit nem tesznek mert nincs még jogerős dontés. Az apuka kijelentette hogy nem fogja nekem vissza adni. Mit tehetnék? Gyeden vagyok albérletet fizetek a kicsinek meg van itt mindene. Meg nem tudom mikor lessz ebbol targyalás de nagyon tanacstalan vagyok hogy addig hogy tudnam elinteztetni hogy velem legyen a kicsi? Mindent megteszek hogy velem legyen
2018. nov. 19. 07:45
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Hol van a gyerek bejelentett lakcíme?
2018. nov. 19. 08:57
 12/27 anonim ***** válasza:
30%

Ha eddig TE nevelted a gyereket, akkor feltétlen menj a rendörségre, mert a gyereknek nálad van a hivatalos lakhelye is, meg a gyerek hozzád kötödik.

A másik meg, hogy a keresetet bövítsd ki ideiglenes elhelyezésre vonatkozó sürgösségi kérelemmel, indok: az apa a gyereket kiszakítja a megszokott környezetböl és a megszokott gondolkodás alól.

2018. nov. 19. 09:10
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Ez a kérdés több sebből vérzik
2018. nov. 19. 09:10
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan. Hol van a gyerek bejelentett lakcíme?
2018. nov. 19. 09:33
 15/27 anonim ***** válasza:
90%
12-es, legalább hülyeségeket ne mondj a kérdezőnek. A kérdező három hónapja elköltözött egy albérletbe a férjétől és beadta a válókeresetet egy harmadik miatt. Épphogy a kérdező akarja kiragadni a gyereket a környezetéből.
2018. nov. 19. 09:50
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván csak a kérdező tudhatja, hol van a gyerek bejelentett lakcíme, de elég nagy esély van rá, hogy ott, ahol most is van a gyerek, ott ahol a kérdező együtt élt a gyerek apjával: az apa szüleinél.

Ha tényleg így van, akkor pont az lenne a megszokott környezetből való kiszakítása, ha most az anyukához, annak albérletébe kerülne.

2018. nov. 19. 09:54
 17/27 anonim ***** válasza:
76%

"annyira jo voltam nekik most hogy elhagytam a kisfiukat"

Mi volt a baj? Ivott?, vert? Nem mosakodott? Vagy csak úgy, összejöttél mással...

2018. nov. 19. 10:38
 18/27 anonim ***** válasza:
45%

most hogy elhagytam a kisfiukat en vagyok a vilag legrosszab anyaja a szemukben

Ja, hogy te adtad neki, most meg kéne vissza? LEhet, hogy én se adnám.

2018. nov. 19. 12:11
 19/27 anonim ***** válasza:
35%

16 hónaposan annak a gyereknek még igencsak az anyja mellett lenne a helye. A gyerek 3 éves koráig válás esetén az apa nem is igen vihetné el több napra a kicsit, nem is értem, hogy lehet, hogy a gyámügy semmit nem csinál.

Nézi valaki a gyerek érdekeit egyáltalán? Apa mit mond neki, hol van anya? Gondolom eddig is ő volt vele otthon egész nap, most meg egyszerűen eltüntetik az életéből? Bevallottan azért, mert már nem akar az apával együtt lenni... Ez egy gusztustalan bosszúhadjárat, és aki ilyet csinál, az nem apa, hanem egy sértett kisfiú, akinek fontosabb tönkretenni az exét, mint vigyázni a kislánya lelki békéjére.

Tudjuk, hogy sokszor történik ez meg fordítva is, amikor az anya tiltja a gyereket az apától bosszúból. Én nem azt mondom, hogy minden esetben az anya a szent és az apa a genyó. De itt és most én mindenképpen a gyermekvédelemhez fordulnék, mert hacsak nem egy alkoholista, megbízhatatlan, a gyerekét ellátni képtelen anyáról beszélünk, akkor nincs ilyen, hogy nem találkozhat a saját kicsi (NAGYON kicsi!!!) gyerekével!

Van a családsegítőnél ingyenes jogi tanácsadás, élni kell vele.

2018. nov. 19. 12:25
 20/27 anonim ***** válasza:
27%
hahó, előző, az megvan, hogy anyuka hagyta el a gyereket???
2018. nov. 19. 12:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!