Mitt tegyek ha az apuka nem hajlando visszadni a gyermekem?
Ha eddig TE nevelted a gyereket, akkor feltétlen menj a rendörségre, mert a gyereknek nálad van a hivatalos lakhelye is, meg a gyerek hozzád kötödik.
A másik meg, hogy a keresetet bövítsd ki ideiglenes elhelyezésre vonatkozó sürgösségi kérelemmel, indok: az apa a gyereket kiszakítja a megszokott környezetböl és a megszokott gondolkodás alól.
Nyilván csak a kérdező tudhatja, hol van a gyerek bejelentett lakcíme, de elég nagy esély van rá, hogy ott, ahol most is van a gyerek, ott ahol a kérdező együtt élt a gyerek apjával: az apa szüleinél.
Ha tényleg így van, akkor pont az lenne a megszokott környezetből való kiszakítása, ha most az anyukához, annak albérletébe kerülne.
"annyira jo voltam nekik most hogy elhagytam a kisfiukat"
Mi volt a baj? Ivott?, vert? Nem mosakodott? Vagy csak úgy, összejöttél mással...
most hogy elhagytam a kisfiukat en vagyok a vilag legrosszab anyaja a szemukben
Ja, hogy te adtad neki, most meg kéne vissza? LEhet, hogy én se adnám.
16 hónaposan annak a gyereknek még igencsak az anyja mellett lenne a helye. A gyerek 3 éves koráig válás esetén az apa nem is igen vihetné el több napra a kicsit, nem is értem, hogy lehet, hogy a gyámügy semmit nem csinál.
Nézi valaki a gyerek érdekeit egyáltalán? Apa mit mond neki, hol van anya? Gondolom eddig is ő volt vele otthon egész nap, most meg egyszerűen eltüntetik az életéből? Bevallottan azért, mert már nem akar az apával együtt lenni... Ez egy gusztustalan bosszúhadjárat, és aki ilyet csinál, az nem apa, hanem egy sértett kisfiú, akinek fontosabb tönkretenni az exét, mint vigyázni a kislánya lelki békéjére.
Tudjuk, hogy sokszor történik ez meg fordítva is, amikor az anya tiltja a gyereket az apától bosszúból. Én nem azt mondom, hogy minden esetben az anya a szent és az apa a genyó. De itt és most én mindenképpen a gyermekvédelemhez fordulnék, mert hacsak nem egy alkoholista, megbízhatatlan, a gyerekét ellátni képtelen anyáról beszélünk, akkor nincs ilyen, hogy nem találkozhat a saját kicsi (NAGYON kicsi!!!) gyerekével!
Van a családsegítőnél ingyenes jogi tanácsadás, élni kell vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!