Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A férjeteket/párotokat szereti...

A férjeteket/párotokat szeretitek jobban vagy a gyereketeket?

Figyelt kérdés

Ma mondtam a férjemnek,hogy én a gyerekünket jobban szeretem,mint őt. Rosszul esett neki. :/

Ti hogy érzitek ezt? Mondtam neki,hogy szerintem egy anya,mindig is jobban fogja szeretni a gyermekét,mint a párját,mégha csak egy hajszállal is.

30/N

2018. nov. 18. 20:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
80%
Ilyet nem mondunk. Tök más a kettő.
2018. nov. 18. 22:18
 12/17 anonim ***** válasza:
2%
Valóban tök más a kettő, de azért gondoljunk bele: A férjedtől elválhatsz (persze ne így legyen), a szerelem könnyen el tud múlni bizonyos események után. A szülői szeretet mitől múlik el?
2018. nov. 18. 22:38
 13/17 anonim ***** válasza:
69%

Az első gyereknél én is azt éreztem, hogy a gyerekemet jobban szeretem. Szét is mentünk az apjával. Sosem szerettem igazán.

Most a férjemmel már nem így érzem. A szeretet mértékében nem tudnék rangsort állítani, de úgy általánosságban én azt mondanám, a férjem a fontosabb, ha egy hajszállal is. Imádom a gyerekeimet (immár hárman vannak, az elsőt örökbefogadta a férjem), és sokkal több mindent teszek meg értük a mindennapokban, mint a férjemért, hiszen sokkal kiszolgáltatottabbak, mint egy felnőtt férfi, de az én társam a férjem, vele osztozom az örömeimben, bánataimban, ő segít fel a rossz napjaimon, és ő az egyetlen a világon, aki ugyanúgy lelkesedik a gyerekeinkért, mint én, csak vele tudom megosztani a gyerekek felett érzett gyönyörűségemet és örömömet, így a gyerekeink iránti rajongásunk nem elválaszt és háttérbe sorolja a másikat, hanem ellenkezőleg, összehoz, és többek között ettől is vagyunk mi egymás számára az elsők és legfontosabbak. Számomra az, hogy a férjem az első, nem a gyerekeinkkel szembeni dolog, hanem valahol nagyon is értük való. Őket így együtt, elválaszthatatlan egységünkben tudjuk igazán jól szeretni. A gyerekeink iránti szeretetem nem elvesz belőle, hanem csak még inkább táplálja a férjem iránti szerelmem és elkötelezettségem. És ha a gyerekeink felnőnek, természetesen mindig ott leszünk nekik támaszul, de a férjemmel egymással fogjuk leélni a hátralevő éveinket, nem a gyerekeinkkel, egyszer el kell engednünk őket, már csak ezért is tartom egészségesebbnek, ha nem rangsorolom őket a férjem elé. Meggyőződésem, hogy ők is így lesznek boldog és szabad felnőttek.

2018. nov. 19. 03:39
 14/17 anonim ***** válasza:
56%
A férjemet. A gyerekek vendégek nálunk, egy darabig itt lesznek, de aztán kirepulnek, élik az életüket, mi pedig újra kettesben maradunk. Őt választottam, ő az első az életemben. A gyerekek kettőnk döntése volt.
2018. nov. 19. 05:08
 15/17 anonim ***** válasza:
87%
Nem tudnám azt mondani, hogy jobban szeretem az egyiket mint a másikat. Teljesen másfajta szeretet érzek irántunk, nem lehet a két érzést összehasonlítani. Soha meg sem fordult a fejemben olyan, hogy nem egyformán fontosak nekem.
2018. nov. 19. 06:16
 16/17 anonim ***** válasza:
79%

Elnézést, de ebből a szintből az ember kb általános iskolában kinő. Ez olyan, mint a “legjobb barát” “leglegjobb” “legeslegjobb”, és akkor mikor a “legjobb” valamiért nem olyan, akkor elveszti a titulusát, és ezt megmondod neki, hogy jól megbántsd. Alsó tagozat.

Felnőtt embernek van annyi esze, hogy nem tesz különbséget szeretet és szeretet között. Nyilván nem ugyanazt a fajta szeretetet érzed a szüleid iránt, a testvéred iránt, a szerelmed iránt, a gyereked iránt. Ettől függetlenül rém dedós beközölni a másiknak, hogy szeretlek, de persze nem úgy, mint xy-t! Persze, hogy nem úgy! De és? Ezt minek szükséges hozzá tenni? Az meg pláne gáz, hogy a férjedet összehasonlítgatod a gyerekeddel. Mindenféle szempontból. Jaaajj...

2018. nov. 19. 06:18
 17/17 anonim ***** válasza:
64%

Hú, anyám. Majd ne csodálkozz, ha ő is jobban fogja szeretni a gyerekét, mint téged...

Nem tudnám összehasonlítási a kétféle szeretetet, ugyanúgy szeretem őket, csak a szeretet más.

De gondolom te leszel az az anya, aki a kistestvér érkezésekor morális válságban leszel, hisz akét gyereket sem lehet egyformán szeretni... (szerinted)

2018. nov. 19. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!