Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megkeresztelitek a gyereketeket?

Megkeresztelitek a gyereketeket?

Figyelt kérdés
Ha igen, miért?
2018. nov. 6. 20:33
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
77%
Nem.
2018. nov. 6. 20:36
 2/14 anonim ***** válasza:
60%
Igen mert a kereszteléssel szeretném elindítani őt egy úton, Isten útján, amit majd ő eldönt hogy jár e tovább rajta, de mivel az én hitem, hogy aki megkeresztelkedik befogdja Istent és áldás kíséri. Ezt az áldást nem szeretném tőle megvonni, addig sem míg eldönti mit szeret e
2018. nov. 6. 20:41
 3/14 anonim ***** válasza:
84%
Nem, mi sem vagyunk megkeresztelve.
2018. nov. 6. 20:41
 4/14 anonim ***** válasza:
49%

Anyukám nem tudott megkereszteltetni, viszont próbált terelgetni a kereszténység útján. Aztán végül megkértem anyukám ovis kori legjobb barátnőjét, hogy kereszteljen meg. Múlt hónapban volt a keresztelőm. 21 évesen.

A párom megkeresztelték születése után. A gyerekünk is meglesz keresztelve, viszont nem fogjuk ráerőszakolni a dolgot, majd ő eldönti.

Egy ismerősöm fia most azért nem járhat hittanra, mert nincs megkeresztelve, de nem kereszelhetik meg, mert nem jár hittanra..

2018. nov. 6. 20:46
 5/14 anonim ***** válasza:
72%
Nem!
2018. nov. 6. 20:57
 6/14 anonim ***** válasza:
82%
Nem. Mindketten meg vagyunk keresztelve, és vallásosan is neveltek bennünket, de nem tartjuk magunkat vallásosnak, az egyházaktól pedig szeretnénk minél távolabb maradni.
2018. nov. 6. 20:59
 7/14 anonim ***** válasza:
63%

Még nem döntöttük el.

Mindketten meg vagyunk keresztelve.

Én nem gyakoroltam a vallásomat, bár tanai egy részével tudok azonosulni.

Férjem házasságunk előtt amikor a gyerek témára került a szó, akkpr egy kikötése volt. A gyerekek legyenek keresztelkedve, járjanak templomba, hittanra is.

Ő is járt.

Sokáig ministrált, 17 éves koráig a gyülekezet aktív tagja volt, amig egyetemre nem ment.

Én nem tiltakozom.

Most ő mondja, hogy nem fontos, a templomi esküvő sem volt még meg.

Már megszületett a lányunk

Tehát a miért?

Akkor azért mert neki fontos

2018. nov. 6. 21:47
 8/14 anonim ***** válasza:
59%

Igen.

Mert hívő vagyok, és ez az életem fontos része.

A keresztség szövetsév az Atyával, legalábbis a mi családunkban ezt jelenti, és szerettem volna ezt a gyermekemnek is megadni.

2018. nov. 6. 22:03
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mert elvileg mindketten katolikusok vagyunk, elsőáldozással, meg mindennel, ami ezzel jár, gyakorlatilag egyikünk sem hisz istenben semmilyen szinten. Szóval képmutatás lenne, éppen ezért egyházi esküvőnk se volt, bármennyire is próbált meggyőzni minket a család. Teljesen természetes volt számunkra, hogy ezzel a felfogással nem lesznek a gyerekeink megkeresztelve.
2018. nov. 6. 22:08
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mi mind a ketten meg vagyunk keresztelve, de egyikünk se hisz istenben. Ezen kívül tavaly voltunk a barátom nővérének a gyerekének a keresztelőjén, és számomra annyia jelentéktelen volt az egész, hogy én ezt nem szeretném... Majd ha a gyerekem meg szeretné kereszteltetni magát, akkor megteheti, de én magamtól nem fogom megkereszteltetni.
2018. nov. 6. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!