Megkeresztelitek a gyereketeket?
Anyukám nem tudott megkereszteltetni, viszont próbált terelgetni a kereszténység útján. Aztán végül megkértem anyukám ovis kori legjobb barátnőjét, hogy kereszteljen meg. Múlt hónapban volt a keresztelőm. 21 évesen.
A párom megkeresztelték születése után. A gyerekünk is meglesz keresztelve, viszont nem fogjuk ráerőszakolni a dolgot, majd ő eldönti.
Egy ismerősöm fia most azért nem járhat hittanra, mert nincs megkeresztelve, de nem kereszelhetik meg, mert nem jár hittanra..
Még nem döntöttük el.
Mindketten meg vagyunk keresztelve.
Én nem gyakoroltam a vallásomat, bár tanai egy részével tudok azonosulni.
Férjem házasságunk előtt amikor a gyerek témára került a szó, akkpr egy kikötése volt. A gyerekek legyenek keresztelkedve, járjanak templomba, hittanra is.
Ő is járt.
Sokáig ministrált, 17 éves koráig a gyülekezet aktív tagja volt, amig egyetemre nem ment.
Én nem tiltakozom.
Most ő mondja, hogy nem fontos, a templomi esküvő sem volt még meg.
Már megszületett a lányunk
Tehát a miért?
Akkor azért mert neki fontos
Igen.
Mert hívő vagyok, és ez az életem fontos része.
A keresztség szövetsév az Atyával, legalábbis a mi családunkban ezt jelenti, és szerettem volna ezt a gyermekemnek is megadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!