Anyukák, nektek van idő, energia olyanokra pl hogy lakást dekorálni dúdolgatva? Párom gyereket akar
Komoly kapcsolatban vagyok (talán), es párom fúr, farag, gyertyákat csinál, halastavat ápol, játszoteret épit a kertbe, grill bogrács dolgokat épitget ki, rokongyerekekkel játszik, tud zenélni, csapot javit, macskákkal játszik, nagy családjuk van, szinte mindig vendég valamelyik teso plusz családja és mindez mellett többműszakol és maszekjavit is, stb:, amolyan " széles spektrumu nyitottsággal" rendelkezik a világra
Viszont én napi 8-ban dolgozom, rengeteget vállalok plusz gyerekfelügyeletet, kb mintha már "szülő"lennék, az életem a párom előtt szinte már csak munka gyerek háztartás volt, a szociális kapcsolataim is joformán csak a rokonok tették ki. Fényévekre vagyok olyan hobbiktol hogy én neki üljek a környezetem örömmel szépítgetni, vagy lyukas zoknikat varrogatni, munka és gyerekek mellett mondhatni introvertált is lettem teljesen, már az is öröm ha rend és tisztaság van, a többi kb lesz.rom kategoria. Nem illatgyertyázgatok, nem himezgetek, nem zenélgetek, örülök is annak hogy nálam kert sincs.
Nos a párom gyereket tervez. Es kutyákat is a macskák halak mellé.
Én meg tartok attol hogy nekem bőven elég lenne a munka + gyerek kombo a háztartással együtt ahhoz, hogy életem se maradjon mint most.
Nem érti miről beszélek mitől tartok. Szerinte a gyerekek is imádni fogják a kertet.
Probáltam mondani azt is hogy plusz a kutyák is sokat igényelnének (idő, foglalkozás)es tetejébe még a gyerek, vagy gyerek tetejébe kutya, vagy mindezek többesszámban gyerekek, kutyák plusz hàztartàs, kert, es ezeken felül önmegvalositás hobby, ugy érzem nem fér bele, nekem sok lenne.
Én tartok a szülővé válástól hogy semmire nem lesz időm, energiám, ahogy most sincs.
Anyukák hogy látják?
Nektek van kedvetek olyan csipp csupp dolgokhoz gyerek mellett, ami nem élethalál dolog? Pl lakàsdiszites, rajzolgatàs egyedül, hobbyk, meg ilyesmik?
Ki lehet teljesedni?
Most vagy én vagyok az UFO a töbi szuperanyu közt, vagy csak olyanok írtak eddig akiknek szerencséjük volt.
1 gyerekkel se volt annyira könnyű, de mióta megszületett a 2. babám is fél éve, azóta konkrétan 0 magánéletem van.
Hobbi, alvás, kikapcsolódás, nemi élet ???? Ez mind csak álom.
A szabadidő kimerül abban, ha gyorsan lemosom a hajam, vagy elmegyek a városba vásárolni, ha a párom épp ráér és tud vigyázni a picire.
A fél éve tartó nem alvástól konkrétan szédülök nemhogy azon gondolkozzak, hogy még rajzolgassak, vagy díszítgessem a lakást.
A takarításban is csak a legszükségesebbe letudva, főzés a lehető legegyszerűbb menükkel.
Ja és kutyánk is van, vele is kell foglalkozni.
Párom heti 6 napot dolgozik, segítségünk nincs senki, így mondhatni javarészt egyedül vagyok 2 gyerekre.
Iszonyatosan nehéz. Ha ezt tudom, soha nem vállalok 2 gyereket.
Amire van időm és energiám: kert, állatok (ez a kettő hobbi is), olvasás (szigorúan csak telefonról, mert nincs az Istennek sem annyi pénze, amennyit én könyvekre költenék), sütés-főzés (ez is hobbi).
Amire nincs időm és nem is érdekel: lakásdekorálás, rajzolás, sport (kerti tevékenységekkel letudom), körmöshöz szoliba járni és fodrászhoz (ezeket megoldom magamnak) ill még amiket fentebb írtál.
Ezekre sincs mindig kedvem noha időm akadna kivéve a kertre és az állatokra (mert úgymond azokat esszük amiket megtermelek meg levág a férjem).
Sokszor szeretek csak magamnak lenni esténként és semmit sem csinálni.
A takarítást letudom reggel, míg a gyerek mesét néz.
Én már öreg vagyok. És ha végigGONDOLOM; csak gondolom, hogy mire voltam képes a gyerekeimmel, már abba is belefáradok. Mert nekem nem volt eldobható pelenka sem, hanem évekig minden nap mostam, sőt mindvégig vasaltam is, minden gyereknek. A lányoknak ruhát varrtam, faliszőnyeget horgoltam, volt, hogy naponta palacsintát sütöttem. Szerencsém volt, otthon dolgoztam és rajtam állt, hogy mennyit-mikor. De ha rágondolok, hogy négykézláb mászkáltam ugatva a gyerekekkel és az utcán hangosan énekeltünk is, amikor a munkát bevittük, hát hihetetlen. Meg az is, hogy az első után kifaggattam a 2-3 gyerekes anyukákat a játszótéren, hogy egyáltalán hogyan élik túl.
A férjen, apán rengeteg múlik, az is biztos. Mert ha nincs más segítség, akkor előre meg kell tervezni a fodrászt, kozmetikust, ilyesmit. De a körömlakkot 5 perc alatt is meg lehet csinálni, csak gyorsan száradót kell venni.
Én azt szerettem a legjobban a gyerekeim kiskorában, hogy velük -miattuk...- csinálhattam megint olyan dolgokat, amiket különben felnőttként már nem. Újraélhettem a gyerekkorom velük. Aztán, amikor nem voltak velem, vagy már ébren, akkor lehettem a végzet asszonya megint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!