Bébiszitterkedés kínaiaknál?
Sziasztok, kínai szakos diák vagyok és minden ismerősöm mondja, hogy mennyi kínai van Pesten és hogy miért nem keresek olyat, aki magyarul tanulna vagy dajkát keres a gyerekéhez. Nos, én aztán keresek, de nem találok ilyet, pedig a szitterkedésben és a tanításban is van tapasztalatom bőven.
Hol találhatnék olyan családot, akiknél a nyelvtudásom is használhatnám?
Ha kínai szakos vagy, akkor tudhatod, hogy mennyire zárt csoportot alkotnak a kínaiak, szerintem az életben nem engednének be magyar bébiszittert a családba...
Persze, biztos vannak kivételek, de nekem ez a tapasztalatom.
Amúgy kezdj el a X. kerület autentikus részeibe járni, ott gyakorolhatod a nyelvtudást, tehetsz szert ismerősökre (mondjuk ha visszajáró vendég vagy egy étteremben), utána nagyobb esélyed lesz.
3
A gazdag kínaiak a II. kerületben vásárolták fel, a 70-95 miliós lakásokat.
én egyébként nem vagyok tisztában a kínaiak kulturájával, de ha én kinai volnék, szívesebben választanék magyar bébiszittert, mivel egy kínai önmaga is képtelen megtanulni a magyar nyelvet, nem hogy tanítani, tehát olyat választanék aki magyar anyanyelvű és áttudja adni legalább valamennyire a magyar kiejtést, az alapszavakat, plusz bevezeti a gyerekem a magyar kulturába, ha már egyszer itt élek letelepedni.
mondjuk nekem úgy tűnik a kínaiaknak eszükbe sincs asszimilálódni, sokkal inkább megteremtik a saját környezetük maguk köré. de lehet nem jól látom
A cincinamica cipőboltnak jófejek a tulajai, ha jól emlékszem kínaik. Hagyj ott egy fényképes szórólapot.
Minden más boltba vigyél be egyet személyesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!