Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Keresztelőre kit hívnátok meg...

Keresztelőre kit hívnátok meg ilyen esetben?

Figyelt kérdés

Férjemék családjában anyós após szorosan tartják a kapcsolatot a testvéreikkel azok gyerekeivel míg anyumék apumék nem annyira.

Mi nem szerettünk volna nagy felhajtást csapni csak jelképesen megemlékezni a keresztelőről. Meghívni párom szüleit én szülőket nagyszülőket mindkét oldalról meg a keresztszülőt aki bátyám lesz.

A dédimamák betegség miatt nem tudnak jönni. Így lennénk 9-en összesen meg a kisfiúnk.

Viszont anyósom felvetette hogy az ő testverét és gyerekeiket és após testvérét és gyerekeiket és ezek párjait (11fö) is illene hívni mert meg fognak sértődni mivel anyósom testvére a férjem keresztapja, minden szülinapi karácsonyi eseményen mind megvannak hívva.

Igaz ránk bízzák kit hívunk meg. Én nem akartam most ebédet sem tartani ezért. Vagy illene és hivjunk meg mindenkit? Bár én szerintem ez hülyeség.. Ti hogy csináltátok, kiket hívtatok meg?köszönöm a válaszokat!

2018. nov. 6. 09:34
 1/10 anonim ***** válasza:
77%

NEM, nem illene.

Azokat kell meghívni, akiket ti akartok.

Itt egyetlen illendőségi kérdés van: az, hogy nem illik beleszólni a meghívottak listájába annak, aki szintén meghívott személy.

Szóval, csináljátok úgy, ahogy nektek jó, ez a ti családotok, a ti szokásaitok. Az, hogy az anyósék magukhoz kiket hívnak meg más alkalamakkor, az meg az ő dolguk.

Ez két külön történet.

2018. nov. 6. 09:39
 2/10 anonim ***** válasza:
59%
Anyóst sem hívjuk, mert csak kötözködik mindenen, mi pedig szeretnénk, ha ez egy nyugodt, örömteli nap lenne. Nem a magamutogatásról kell szólnia a keresztelőnek, hanem arról, hogy a kislányunkat bemutatjuk Istennek és rábízzuk a hitbéli nevelést a leendő keresztszülőre.
2018. nov. 6. 09:48
 3/10 anonim ***** válasza:
49%

Én meghívnám őket, ha ennyire összetart a család, és ha te is kedveled őket. Ebédet illik egy keresztelő után tartani.

(Én mit nem adnék egy ilyen nagy szerető családért, de ez már más téma.. :) )

2018. nov. 6. 10:37
 4/10 anonim ***** válasza:
Én meghiv5am oket mert nalunk egybe volt a hazavatoval 1. Szulinappal stb szoval nagyobb kerti buli volt. Ha nem akarsz keszulni fozni stb akkor illedelmesen elnezest kersz toluk megmondod hogy "most szuk korben kereszteljuk idohianyaban, de majd valamikor sort keritetek egy nagyobb vendeglatasra" stb erteni fogjak a celzast
2018. nov. 6. 10:47
 5/10 A kérdező kommentje:
Az összetartás az anyósom és a tesvére közt van nem köztünk. Minket férjem keresztszülei néha meglátogatnak de azok gyerekei nem sűrűn csak ha kell valami segítség. Igazából nem akartam sem őket se magunkat 50ezer ftos költségbe verni.. ez az oka.
2018. nov. 6. 11:00
 6/10 anonim ***** válasza:
és aki ezt nem érti meg az süsse meg...ennyi
2018. nov. 6. 11:12
 7/10 anonim ***** válasza:
Én is max felhívnám őket, hogy bocsi de szűk körben tartjátok. Nem az esküvője lesz, csak a keresztelője.
2018. nov. 6. 11:21
 8/10 anonim ***** válasza:

nekem a keresztelő a szűk családra tartozó dolog.

Mi, nagyszülők, kersztszülők és kész.

Polgmesterünk gyerekét keresztelték, az egész önkormányzat ot virít a templomban... röhej.

2018. nov. 6. 12:13
 9/10 anonim ***** válasza:

Jó kérdés, mert nekem a szűk családomon kívül nincs olyan rokonom, akikkel gyakran tartanánk a kapcsolatot, pláne olyan nem, akik szülinapi eseményekre meg lennének hívva.

Én több olyan keresztelőn voltam már, ahol nem voltam rokon, csak barát. Nálunk szokás barátokat is hívni, de mondjuk a mi baráti társaságunk egy hívő közösség, tehát más templomi eseményeken is együtt veszünk részt.

Én meghívnám őket, ha jó a kapcsolat. De szólnék, hogy nem terveztek ebédet, mert most nem fér bele. Engem aztán nem zavarna, ha ott lennének a keresztelőn távolabbi rokonok is.

2018. nov. 6. 19:10
 10/10 anonim ***** válasza:
Keresztelőre minimum a szülők keresztszüleit illik meghívni. Ha nem elég jó-szoros a kapcsolat, akkor is. Minden ilyen családi ünnep emlékeztető, késztető a családtagoknak a családi kapcsolatok ápolására.
2018. dec. 3. 05:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!