Keresztelőre szerintetek melyik ajándék a jobb?
9 hónapos kisfiúnak lesz és a kettő között vacilálok.
F. P. Első szavak kutyusos tanulóközpont
https://www.youtube.com/watch?v=8ED-WUkbmSM
F. P. intelligens asztalka:
https://www.youtube.com/watch?v=6M8oz9iUFOo
Egyikkel sem tudsz mellèlőni, de én az elsőnek jobban örülnék.
A 2. több helyet foglal, és az én kisfiamat annyira nem is érdekelte (másnàl, nekünk nem volt).
Oké, hogy a gyerek kap játékot, de ennek az lesz a sorsa, hogy ha nem is mindjárt az első, de a 2., 3. gyerek után eladják, továbbadják, és nincs semmi "emlék" a keresztelőről. Már ha várnak vele ennyit, mert mondjuk van hely 2 gyerek között tárolni azt, amit már nem használnak.
Ezüst lánc, képkeret, ezüst gyermek evőeszköz pl "klasszikus" ajándék. De nálunk mindig nyerő volt a könyv. Akár mesegyűjtemény, akár valami komolyabb gyerekkönyv -egy jó mesekönyv generációkon át a családban marad.
persze értem, hogy ettől függetlenül kell valami a picinek is, de én inkább valami apróságot választanék játék gyanánt.
Ez nekem így furcsa. Bár keresztelő és keresztelő között is hatalmas különbségek vannak. Kérdés, hogy azért lesz-e megkeresztelve a gyerek, hogy "csak legyen" (ezer meg egy ilyen ismerősöm van, kb mint a templomi esküvő az olyanok részéről, akik a büdös életben nem voltak egy misén sem se előtte, se azóta), vagy azért, mert a család a keresztény értékrend szerint él és a vallást gyakorolja is (ezeket egy kezemen meg tudom számolni).
Előbbi esetben természetesen tökéletesen megfelelő a játék, mint ajándék, bár azt gondolom, előbbi esetben tökéletesen felesleges "rongyrázás" az egész keresztelőt lejátszani, mert semmi jelentősége nincs (vajon ilyen esetben a keresztszülő tudja, hogy mit jelent keresztszülőnek lenni? Tudja, hogy mit vállal? vagy csak jó, hogy elmondhatja magáról, hogy a keresztanyja/apja vagyok az unokaöcsinek/huginak).
utóbbi esetben viszont akárhogy is, de nem megfelelő ajándék önmagában a játék. Ékszer, ezüst lánc, kereszt medál, biblia, stb az, ami "illik".
De tényleg értem, hogy mire gondolsz, HA pusztán a két játékot nézem (és nem az alkalmat), akkor az asztal jobb, tovább kihasználható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!