Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért itt kérdezitek meg a...

Miért itt kérdezitek meg a gyerek nevét?

Figyelt kérdés
Mindennap bele botlok egy-egy ilyen kérdésbe"Szerintetek, hogy hívjam..." Kedves anyukák. ezt nem apával kellene egyeztetni? Egyre "különlegesebb" neveket akartok adni, aminek se füle se farka! Tudom, most majd írjátok, hogy provokálok, és mindenki azt tesz, amit akar, de miért toltok ki a gyerekkel? Van annak a csuda névnek jelentése?
2010. jún. 25. 07:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
48%
szerintem úgy is fel lehet fogni, hogy a név egy életre szóló ajándék, amit a szülő ad(hat) a gyerekének. El kell fogadni hogy vannak új nevek, miért ne lehetne használni őket. Vagy térjünk vissza a régi jó szoci világba, a Józsikák és Marikák közé, ahol mindenki uniformizálva érezhette magát???
2010. jún. 25. 08:19
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

1. Azért itt kérdezik, mert valószínűleg vagy nem tudnak otthon döntésre jutni, és hátha itt kapnak olyan ötletet, ami mindkét szülőnek tetszik, vagy már választottak több nevet is, de azok között nem tudják kiválasztani a legjobbat, és kíváncsiak, hogy másoknak melyik tetszik a legjobban. Esetleg már kiválasztották a megfelelő nevet, csak még szeretnék tudni, hogy az átlagembereknek ez a név mennyire szokott tetszeni. Szerintem ez teljesen normális dolog, lehet, hogy ha megint babát várok majd, akkor én is megkérdezem itt, hogy melyik név tetszik a legjobban.

2. Olyan nevet ad mindenki, amilyet szeretne. Én is jobban szeretem a különleges neveket, nem szeretnék olyat adni, mint Anna, Dani, Réka, Milán, Szandra, stb., és nem azért, mert ezek nem szép nevek, nagyon is szépek, csak éppen rengeteg van belőlük. Gondolom ezek pont azok, amit mindenki elfogadható névnek tart, és ezért aztán ezeket adják mostanában a legtöbb babának. Egy Kovács vagy Szabó vezetéknévvel... hát 20 év múlva rengeteg Szabó Dániel vagy Kovács Réka fog szaladgálni, úgy, mint ahogy 20-30 éve az emberek fele Kovács István meg Szabó Edit volt (ugye ugye, akkor meg ezek voltak a top nevek). Nem tudom, miért baj, ha valaki nem szeretné, ha a gyerekének ugyan az lenne a neve, mint minden második embernek. Jó, hogy ilyen rengeteg sok név van, mindenki találhat kedvére valót. Nyilván van közöttük jópár baromság, pl. nem tudom milyen elvetemült nevezi el a lányát Küllikkinek (mert van ilyen név is), de igazából szíve joga.

2010. jún. 25. 08:38
 3/13 anonim ***** válasza:
51%
Szívemből szóltálkedves kérdező! Ezen én is mindig elgondolkozok, hogy miért itt kérdezik meg mi legyen a neve. Ha nincs ötletük ott az utónévkönyv. Szerintem már csak azért sincs sok értelme, mert kap max. 20-25 választ, abból mi szűrhető le, főleg úgy, hogy mindenki mást mond. Amúgy meg ha mindneki Marit ír akkor azt a nevet kapja a gyerek mert a többség arra szavazott? Az meg hogy mennyire fogadják el a különleges neveket úgyis tudja az aki adni akarja, nem hiszem hogy valaki nincs azzal tisztában, hogy ha nagyon extrém nevet ad akkor a többség úgyis megszólja, ha meg nagyonátátlagosat, akkor a másik fele szólja meg.
2010. jún. 25. 08:52
 4/13 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok! Bocs a sok elütésért!
2010. jún. 25. 08:54
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, kedves második, igazad van. Valóban sok a tucat név, csak eszembe jut amikor mentünk suliba és az egyik osztálytársam volt Kovács Aida, a másik Szabó Carmen(nem volt roma egyik sem), és amikor meghallottuk jót nevettünk Gabriella, és Ágnes barátnőmmel. Nekem is van kisbabám Őt Andrásnak hívják, és amikor mentünk jobbra-balra orvosokhoz, és megkérdezték, hogy mi lesz a neve, és mondtuk, az össze fellélegzett, hogy végre, rendes nevű gyerek. Nem bántásként vagy kérkedésként írom ezt, de mindenki Anna, Hanna, Panna, Zsófi, Petra, Réka, Lili, Jázmin...Levente, Máté, Botond, Nimród, Bence...Tudom, hogy az András se ritka mégis már nem tucat név. A dokim mesélte, hogy Katalin, Erzsébet, Ilona nevű gyerek nincs is. Sokan adnak művész nevet a gyereknek, és ha egyszer bank igazgató lesz? Nekem is a szüleim "különleges"nevet adtak, kicsi koromba agyon csúfoltak miatta, amikor tini voltam becézni akarták, amit nem lehet, ma már elfogadtam. Erre is gondolni kell!
2010. jún. 25. 10:00
 6/13 anonim ***** válasza:

De érdekes!

Az én fiam és Andris és mikor mondom a nevét,sokszor mondják,hogy végre egy értelmes név!

2010. jún. 25. 10:34
 7/13 anonim ***** válasza:

Az én lányom Anna Sára. Eddig mindenki dícsérte, hogy nagyon szép neve van. A statisztikából értesültem róla, hogy az Anna tucatnév és manapság megint nagyon divatos lett.

Én soha nem néztem utána, hogy mik a menő nevek, már kamaszkoromban tudtam, ha lányom lesz, Annának fogják hívni.

Engem az sem zavar, ha valaki Dzsennifer vagy Kevin vagy más új nevet ad a gyermekének. Szíve joga...

2010. jún. 25. 11:44
 8/13 anonim ***** válasza:

Ezt akár én is kérdezhettem volna!! :) Komolyan, én sem értem, hogy egyes anyukák miért vad idegenektől várják a választ, hogy milyen nevet adjanak a születendő babájuknak! ez teljesen abnormális!! Nekik, a szüleinek kell tudniuk, hogy milyen név illene a családnévhez és hasonlók! Így látatlanban, idegenként mi közöm nekem ehhez?! És tényleg minden nap van! Tökre kiakaszt!

Ez egy személyes dolog....nem egy fórumra tartozik.... van ezernyi utónévkönyv meg miden amit csak el tud képzelni az ember....

2010. jún. 25. 11:55
 9/13 anonim ***** válasza:

Én sem értem.

Nálunk egy szempnt volt: tetszik vagy nem?

Nem az hogy gyakori név-e, ősmagyar név-e, kisebbségi név-e?

Ez annyira tipikus gonodlkodás, mindig a másikkal foglalkozni

(másnak is úgy hivják, más mit szól, más magyar nevet ad a gyrekének, ettől a falra mászok)

Ha za Irén tetszett volna, akkor az lett volna, ha a az Ubul, akkor az......

2010. jún. 25. 12:25
 10/13 anonim ***** válasza:
Én nem kérdeztem és nem is tenném.Ha én azt a necet akarom adni,nekem az tetszik,mondhat bárki bármit.Sikerült olyan nevet találnom,amit itt még soha nem olvastam.
2010. jún. 25. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!