Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti is kapjátok mindenfelől a...

Ti is kapjátok mindenfelől a “jótanácsokat”, vagy engem néznek alkalmatlannak? Hogyan kezelitek?

Figyelt kérdés
Egyik szomszéd beszól, miért nem hagyom már otthon egyedül a gyereket? 3 éves... A másik azt mondja, nem viszem eleget levegőre, bizony 2-3 alkalommal elmentünk minden nap sétálni, játszóra stb. de ő ezt nem látja, mert dolgozik. Sorolhatnám, hány felől kapom az ívet, és kezd elegem lenni, nem tartozom senkinek magyarázattal, de ezzel kis időre leállítom őket, viszont szeretnék véget vetni ennek megbántódás nélkül. Köszönöm, ha írtok ötletet, tapasztalatot!
2018. okt. 29. 14:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
88%
Határozottan szólj vissza, ne bántón, de olyan hangon, hogy érezze, butaság volt, amit mondott. "Miért nem hagyod otthon egyedül a hároméves gyereket?" - "Azért Gizike néni, mert az kiskorú veszélyeztetése lenne. Miért tetszik bűncselekményre biztatni?" - "Miért nem viszed többször levegőre?" - "Ma már háromszor voltunk sétálni, de ha gondolod, hogy kevés, tessék, este nyolcig vigyázhatsz rá, elviheted játszóra, természetesen teljes felelősséget vállalva." Vagy: "Nem kértem nevelési tanácsokat, köszönöm. Én sem adok neked fogyókúrás tanácsokat, pedig alaposan rád férne!"
2018. okt. 29. 16:46
 12/13 anonim ***** válasza:
71%

Persze. Kisvárosban élek, és a legtöbb kéretlen tanácsot idegenektől kapom.

Mivel hordozok, ami itt elég nagy látványosságnak számít, hallottam már néhány "Jaj, leesik! Jaj, megfullad!" megjegyzést.

Jobb, ha meg sem hallod. A szomszédokkal valóban jobb jóban lenni, ha teheted, engedd el a füled mellett. Persze azért nem mindent, meg kedvesen is lehetsz határozott. Inkább ezt javaslom.

2018. okt. 29. 18:55
 13/13 anonim ***** válasza:
Nyugi,és tényleg vagy elengeded füled mellett vagy ,szépen elmagyarázod az illetönek mit miért csinálsz vagy nem csinálsz.
2018. nov. 1. 05:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!