Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyedül maradtam a 3 hónapos...

Egyedül maradtam a 3 hónapos kislányommal, most hagyott el a férjem, se pénzem se semmink. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2008. nov. 5. 12:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem beszélj vele, itt már egy család sorsáról van szó, ha akkor is így viselkedik, kezd el a saját életeteket a Picúrral.

Éva

2008. nov. 5. 13:11
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha ilyen hirtelen történt, mindenképp beszélnetek kell! Gyerektartásra meg ne felejtsd el kötelezni, ez jár, nem büszkeség kérdése az ilyen! Próbálkozhat elbliccelni, de abból neki lesz baja! Sajnos tapasztalat! Hidd el menni fog minden, és a babától is sok energiát kapsz majd! De nyugodtan ülj le beszélni pároddal, és úgy próbáld megtudni, mi is történt! Dory
2008. nov. 5. 13:33
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarlak elkeseríteni, de ez tipikusan az az eset, amikor belép egy 3. fél is a kapcsolatba. Tapasztalatból mondom, sajnos volt benne részem. Szerintem kérdezz rá, hogy van-e valakije?
2008. nov. 5. 13:50
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Húha, ne haragudj, de azt hiszem sajnos fájdalmas dolgot fogok írni. Bocsáss meg, csak szeretném Neked elmondani, hogy én mit gondolok.

Szerintem így jártál a legjobban, mármint, hogy vége ezzel a férfival. Csak a pici lányodat sajnálom. Hogy lehet valaki erre képes?

Nekem nem az jutott eszembe, hogy van egy 3., hanem abból, amit a kommentedben írtál (mindenhol csak 1 hónapig tudott megmaradni, Te dolgoztál tulajdonképp helyette is) az, hogy rájött, most hogy itt a pici, nem tudod őt is (apát) eltartani.

Komolyan, sajnos vannak ilyen tipusú pasik, az egyik rokonom sajnos ilyen. Mindig lelép a nőtől, ha rájön, nem ad neki több pénzt.

Még egyszer ne haragudj, és ha nagyon félreértettem a szavaidat, akkor elnézést a válaszomért.

2008. nov. 5. 14:06
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Én olyan helyzetbe vagyok,hogy terhes lettem,van egy baràtom,(külföldön),még nem vett feleségül,pedig szülésig 3 honap van csak hàtra.

Most vagy feleségül vesz,vagy ha nem,akkor repülhetek haza Magyar orszàgra,egy forint nélkül,ràadàsul se szülö,se testvér,se rokon,se baràt....

Én mégsem keseredem el.

Mert nem szabad.

Ülj le magadba ,nyugodtan és gondolj àt mindent.

Elöször is,ird fel forintra pontosan hogy mennyi pénzed van.

Azt is hogy még mennyid lehet(segélyeket igényelhetsz,gyerektartàs stb.)

Ha azt felirtad,akkor kezdd el kiszàmolni,mennyi kell albérletre,vagy mennyi kell a rezsibe,ennivalo,havonta pelus,stb

Lehet nincs sok pénzed,de ha mindenböl a legolcsobbat veszed,és okosan beosztod a pénzed egy darabig menni fog.

Föleg ha lakàst nem kell bérelned,tudsz rokonoknàl àtmenetileg élni.

A màsik:

Ha te most csak arra koncentràlsz,hogy de te szerelmes vagy a férjedbe,akor azzal a gyermekednek nem sokat fogsz segiteni!

Elöször is,ha a férjed kijelentette hogy vége,akkor vége.

Hagyd el.

NEki kell utànatok szaladni,és nem nektek utàna!

Ha hiànyozni fogsz neki,keresni fog.

Ha nem,akkor meg hiàba te szereted....

Majd idövel belenyugszol.Nem egyszerü ,de a gyerköc jövöjét kell most megalapoznod!

Én ha ilyen helyzetbe lennék,azonnal anyàscsecsemö otthonba mennék,hacsakhanem nem lenne elég pénz albérletre,mert ugye a rokonok is sokszor kiszàmithatatlanok.

Egy nap megunak,és elküldenek,te meg majd az utcàn talàlod magad,a hivatal meg elveszi a gyermekedet.

Inkàbb most menj a hivatalba,és a gyermekvédelmi osztàlyon,vagy a csalàdkisegitöbe kérj informàciot,hogy hogyan igényyelhetnél segélyt,gyerektartàst,stb.

Ott segiteni fognak,ha te is akarod!

De soha ne feledd!Szerelemböl ma màr nem lakunk jol.

Ha te magad talpra àlltàl,és biztos helyed van a picurral,és utàna is szerelmes vagy a pàrodba,akkor probàlkozhatsz visszahoditani,de mindig legyen egy sajàt biztos helyed,ahol melegbe lefeküdhetsz,mosakodhatsz,ehetsz,anélkül hogy bàrkit is zavarnàl!

2008. nov. 5. 14:15
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Én is egyedül maradtam, már terhesen, és egy percig se sírtam az apuka után, örülök ha nem látom. Most egy éves a kisfiam és nagyon boldogok vagyunk mi ketten. A pici születése után 11 hónapig laktunk a szüleimnél, most költöztünk külön. Igaz, nekem segítenek havi 10-10 ezer forinttal, de ennyivel kapunk többet mint a GYED, meg a családi pótlék. Én utána néztem, és sajnos így nem jár semmi segély, tudom mindenki ezt tanácsolja, de nem jár, mert a GYED/GYES is egy segélynek számít is csak egy rendszeres segélyt lehet igénybe venni. Viszont a vöröskeresztnél lehet kérni, hogy segítsenek, kaptok tőlük ruhát meg ilyesmiket ingyen. Van ismerősöm, aki a vöröskereszttől kapott babakocsit, kiságyat, minden félét, mert még a szülés előtt jelentkezett náluk, hogy nem lesz pénzük, mert a lány csak GYES-t kap, az apuka meg pont elveszítette az állását és nem talál másikat, nem sok munkalehetőség van a városban. Szóval próbálj segítséget kérni. Túl leszel majd ezen is, ne félj. Ja, és ha nem tudtok dűlőre jutni a férjeddel, akkor gondolom válás lesz (meg is érdemli az ilyen), ha pedig válás van, akkor rögtön gyermekelhelyezés is van, és gyerektartást is fognak megítélni. Akkor is, ha nem dolgozik. Mert akár dolgozik, akár nem, gondolom csak nem lesz hajléktalan, ha pedig magát el tudja tartani, akkor a gyerekéről gondoskodni is kötelessége. Ha pedig nem fizeti a megítélt gyerektartást, akkor rá lehet küldeni a végrehalytókat, ha fél évig nem fizet, akkor az államtól kérheted, hogy előlegezze meg a gyerektartást, akkor két évig (ha jól tudom) az állam fizet neked, és a férjednek szépen gyűlik majd a tartozása az állam felé. Nagyon ráfázhat ha nem fizet magától, mert nem egy embert ültettek már le ilyen tartozás miatt.
2008. nov. 5. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!