Miért szól bele a gyerekünk nevébe?
Sziasztok. Röviden a helyzet: terhes vagyok, nemsoká szülni fogok. Lányunk lesz és a férjemmel megtaláltuk a "kedvenc" lány nevünket. Ám ez egy kicsit ritkább, szokatlanabb név és a férjem vezetéknevével nem hangzik túl jól, sőt elég szörnyen hangzik, ráadásul az ő vezetékneve túl gyakori is. Az én vezetéknevemmel (ami szintén ritkább) azonban mindkettőnk szerint sokkal harmonikusabb és jobban csengő a választott nevünk, így amellett döntöttünk, hogy az én vezetéknevemet fogja kapni a lányunk. Ez idáig teljesen oké, azonban anyósom teljesen kiakadt, hogy mégis mi az h az én nevemet kapja, a fia vezetéknevén kéne lennie és milyen szégyenletes dolog, amit csinálunk... Nem is hittem a fülemnek, természetesen azonnal leállítottuk anyóst, h ez csak is a mi dolgunk és semmi beleszólása ebbe. Férjemet nagyon felhúzta az a lekezelő, bunkó stílusa és jól össze is veszett vele, hogy így nem viselkedhet. Persze én lettem kikiáltva bűnbaknak, holott férjem vetette fel az ötletet. Tényleg nagyon taplón viselkedett.
A vita óta nem beszéltünk vele, de ismerjük már annyira, h tovább fog lovagolni ezen a témán és mindig hallgathatjuk majd a károgását.
Valakinél volt hasonló probléma? Hogyan lehet ezt kezelni? Vagy mivel lehet leállítani, hogy ne menjen ilyen baromságokon a balhé? Férjem eléggé csalódott, hogy ilyen bunkón viselkedett velünk az anyja..
Nem zavarna anyós sem, ha nem sertegetett volna minket és nem lett volna végtelenül bunkó... És tudjuk, hogy lesz még ebből balhé.
Ez a mi döntésünk és szépen is elmondhatta volna, hogy mi a véleménye, ha már mindenáron ki akarja fejezni a nem tetszését és képtelen a döntésünket tiszteletben tartani.
Egyébként meg ne túlozzunk már, hogy a gyerekek csúfolni fogják emiatt! A gyerekek pont nem ezzel lesznek elfoglalva, de ha valaki emiatt tényleg bántja a kislányunkat, az is csak a szülők/emberek korlátozottságát mutatja be. Ismerünk 2 olyan házaspárt is, ahol a gyerek az anyuka vezetéknevet kapta és soha semmilyen hátrány/kellemetlenség nem érte őket. Ráadásként ebből a 2 házaspárból az egyiknél a kislány olyan szinten hasonlít az apjára, hogy nem is volt kérdés soha, hogy esetleg nem az övé lenne.
Köszi az aggódást, de ne vetítsünk előre még koránt sem biztos dolgokat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!