Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért szól bele a gyerekünk...

Miért szól bele a gyerekünk nevébe?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Röviden a helyzet: terhes vagyok, nemsoká szülni fogok. Lányunk lesz és a férjemmel megtaláltuk a "kedvenc" lány nevünket. Ám ez egy kicsit ritkább, szokatlanabb név és a férjem vezetéknevével nem hangzik túl jól, sőt elég szörnyen hangzik, ráadásul az ő vezetékneve túl gyakori is. Az én vezetéknevemmel (ami szintén ritkább) azonban mindkettőnk szerint sokkal harmonikusabb és jobban csengő a választott nevünk, így amellett döntöttünk, hogy az én vezetéknevemet fogja kapni a lányunk. Ez idáig teljesen oké, azonban anyósom teljesen kiakadt, hogy mégis mi az h az én nevemet kapja, a fia vezetéknevén kéne lennie és milyen szégyenletes dolog, amit csinálunk... Nem is hittem a fülemnek, természetesen azonnal leállítottuk anyóst, h ez csak is a mi dolgunk és semmi beleszólása ebbe. Férjemet nagyon felhúzta az a lekezelő, bunkó stílusa és jól össze is veszett vele, hogy így nem viselkedhet. Persze én lettem kikiáltva bűnbaknak, holott férjem vetette fel az ötletet. Tényleg nagyon taplón viselkedett.

A vita óta nem beszéltünk vele, de ismerjük már annyira, h tovább fog lovagolni ezen a témán és mindig hallgathatjuk majd a károgását.

Valakinél volt hasonló probléma? Hogyan lehet ezt kezelni? Vagy mivel lehet leállítani, hogy ne menjen ilyen baromságokon a balhé? Férjem eléggé csalódott, hogy ilyen bunkón viselkedett velünk az anyja..

2018. okt. 22. 19:41
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
18%
A gyereknek is kellemetlen lesz. Gúnyolni fogják, hogy zabi gyerek.
2018. okt. 22. 20:50
 22/23 anonim ***** válasza:
78%
A gyerekek ezzel nem foglalkoznak, főleg, ha látják az anyját, apját. Azért nem kell mindenfélét kitalálni.
2018. okt. 22. 20:54
 23/23 A kérdező kommentje:

Nem zavarna anyós sem, ha nem sertegetett volna minket és nem lett volna végtelenül bunkó... És tudjuk, hogy lesz még ebből balhé.

Ez a mi döntésünk és szépen is elmondhatta volna, hogy mi a véleménye, ha már mindenáron ki akarja fejezni a nem tetszését és képtelen a döntésünket tiszteletben tartani.

Egyébként meg ne túlozzunk már, hogy a gyerekek csúfolni fogják emiatt! A gyerekek pont nem ezzel lesznek elfoglalva, de ha valaki emiatt tényleg bántja a kislányunkat, az is csak a szülők/emberek korlátozottságát mutatja be. Ismerünk 2 olyan házaspárt is, ahol a gyerek az anyuka vezetéknevet kapta és soha semmilyen hátrány/kellemetlenség nem érte őket. Ráadásként ebből a 2 házaspárból az egyiknél a kislány olyan szinten hasonlít az apjára, hogy nem is volt kérdés soha, hogy esetleg nem az övé lenne.

Köszi az aggódást, de ne vetítsünk előre még koránt sem biztos dolgokat. :)

2018. okt. 22. 21:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!