Melyik variációt választanád a babádnak ha gyakori a vezetéknév?
- Apuka vezetékneve és 2 keresztnév (átlagos hétköznapi név lenne mind a kettő, mint pl a Regina)
-Apuka és az anyuka vezetéknevét is megkapná és egy keresztnév (Az anyuka vezetékneve elég ritka ezért merült fel ez a variáció is)
- Apuka vezetékneve és egy nem mindennapi név, mint pl Medox, Glória
2. verziót választanám. Sajnos a mi családnevünk nem illik össze.
Amúgy nekem hangzás szerint tetszik vagy nem tetszik egy név, az a fontos, hogy a vezetéknévhez is passzoljon, lehet gyakori vagy ritkább, mindegy. Pl. a Medox nem tetszik, a Medárd már egy kicsit jobban, Glóriát meg simán adnám, akármilyen ritka.
én azt tanácsolom, hogy 2 keresztnevet ne válassz semmiképp, borzasztó a bürokratikus szenvedés vele később.
valószínűleg majd nem akarja mindkét keresztnevét használni, az egyik jobban tetszik, a család így hívja stb., de minden hivatalos dokumentumon rajta kell lennie és külön macera, ha esetleg egyszer majd hivatalosan is meg akar szabadulni az egyiktől.
#13 mindenki erre hivatkozik. De havonta hány olyan dokumentumot töltesz ki, amiben a teljes (hivatalos) nevedet kell írni?
Én kötőjellel vettem fel a férjem nevét, és csak a hivatalos dokumentumokra írom úgy, ami igen ritka. Főleg, hogy sok helyen géppel töltik ki. Aláírásnál meg szintén nem kell szerepelnie az összes névnek, akár 2 db x is lehet az aláírásod.
Szóval erre hivatkozni butaság.
Pl. Tóth Éva Anna és Mészáros Magdolna. Az elsőt én gyorsabban leírnám, pedig két neve van. :D
"amikor valaki nagyon nem szereti az egyik nevét"
Akkor még szerencse, hogy kettő volt neki és nem csak a nem kedvelt név. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!