Milyen trükkötök van arra, hogy ne legyen a lakás sáros, mikor beviszed a babakocsit?
Nincs tároló, családi ház.
Lemosom kint vízzel a kerekét, így a sár lejön, de mivel nem közvetlenül az ajtó előtt teszem, így beviszem a koszos vizet a kerekével. Összecsukni macera, meg bent is nyitva tárolom. Na meg 90%-ban alszik amikor hazaérünk.
Én is mindig felmosok utána, de gondoltam, hátha van valakinek varázstrükkje :)
A nyitókérdésnél meg voltam győződve arról, hogy társasházi lakás, méghozzá olyan szerencsétlen kialakítású, hogy se pincerekesz, se közös tároló.
Családi ház?
A melléképületben kell tárolni. (Ha nincs garázs, vagy nem fér be oda.)
Nincs melléképület?
Csinálni (vagy készen venni) kell egyet. Barkácsáruházakban sokféle méretben és áron árulnak szerszámtároló házikókat.
Amúgy is ezerféle szerszámot kell tartani egy családi háznál, aminek semmi keresnivalója a lakótérben, de fedett helyen kell lenniük. Nem is láttam még olyan családi házat, ahol ne lett volna melléképület vagy legalább az alsó szinten egy szerszámtároló.
Vízzel lemosni a kereket egyébként öngól: az koszol, ami nedves. Mostanában száraz idők vannak, tehát maximum poros lehet a kereke - pont annyira, mint a cipőd talpa. Ha lemosod, akkor viszont, mivel tökéletesen nem tudod letisztítani, természetes, hogy húzni fogja a csíkot maga után. Mint ahogy a cipődnek is nyoma maradna, ha le akarnád mosni a talpát, mielőtt bemész.
kint hagytam addig a teraszon, míg behoztam a gyereket, aztán leszedtem a kerekeit megmostam és utána hoztam be a vázat is! de csak addig csináltam ezt, míg bent is néha használtuk a babakocsit(pl.főzés közben abban volt..stb.)
Utána már a váz kint maradt a teraszon, csak az ülést hoztam be
Van garázs. Több szempontból sem jó. Bent is használom a kocsit, szokott ebben aludni a babám. Reggel hideg van, nem lenne szerencsés hideg kocsiba tenni.
Az meg lehet, hogy száraz az idő, de az napközben van. Reggel párás minden. Ahogy viszem a másik gyerekemet az oviba, áttolom a füves részen, máris nedves lesz. Innentől kezdve garantált minden reggel a mocskos kerék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!