Gyerekvállalás és lakhatás. Szerintetek a párom vagy az én ötletem a jobb azt illetően, hogy hol éljünk?
Figyelt kérdés
Nem tervezetten, de terhes lettem és nem is merült fel bennünk a gondolat, hogy elvetessük. Én 20 éves vagyok, nemrég fejeztem be az iskolát, de már dolgozom és a szüleimmel él. A párom 25 éves, dolgozik és albérletben él. Ő azt szeretné, ha hozzáköltöznék és ott élnénk. Az albérlete egy 30 négyzetméteres garzonlakás és bár tényleg modern és jó, de tulajdonképpen 1 terű, csak a mosdó van külön... Mi a szüleimmel egy nagy családi házban élünk, ami 2 szintes és tesóm nincs, úgyhogy a felső szint kompletten a miénk lehetne, pontosan már így is úgy élek, hogy én egyedül fent. Egy hátsó szobából vezet fel egy lépcső, aminek külön bejárata van, a szüleim nem is járnak arra. Fent 3 szoba, nappali, 1 wc, 1 fürdő, és nagy konyha van, illetve gardrób is. Ráadásul én kozmetikusként végeztem, azon belül leginkább műszempillázok - már nagy vendégkörrel -, az üzletem szintén háznál van, mert az udvarban épített apukám 1 külön házat és modern módon be is rendezte, hogy gyakorolhassam a szakmámat. Úgy gondolom, hogy nálunk jobban és kényelmesebben elférnénk, ráadásul itt van ugye az üzletem is, tudnék baba mellett dolgozgatni kényelmesen amennyire időm és energiám engedi. Ráadásul nagy udvar, szőlős, ami szerintem jobb egy gyereknek, mint egy 4. emeleti lakás a lakótelepen. A párom nagyon idegenkedik az ötlettől, pedig jóban van a szüleimmel, soha még 1 konfliktusuk sem volt. Amúgy sem olyanok, akik beleszólnak bármibe, apukám rengeteget dolgozik, szinte csak aludni jár haza, anyukám pedig háztartásbeli, úgyhogy segíteni is tudna bármikor (ezt ő mondta, nem én várom el). Szerintetek mi a helyes megoldás?2018. okt. 10. 11:51
21/22 A kérdező kommentje:
A szüleim mindenképp támogatnak, mondták is, hogy ha maradok akkor is, ha nem akkor is. Rájuk számíthatok, ameddig a munkám be nem indul annyira, hogy minden költségemet fizessem és semmit ne nélkülözzek. A nővéremet is támogatták 25 éves koráig, most 27 éves, most már nem szorul rá, így inkább ajándékokkal szokták, nem pénzzel már. Nem érzem lehúzásnak, mert ismerem az anyagi helyzetünket, amivel engem támogatnak az nem veszélyeztet semmit és próbálom is azzal meghálálni hogy a saját megkeresett pénzemet sem szórom el, segítek ahol hasznossá tudom magam tenni, az eddigit mondjuk mind képzésekre fordatottam bele, amivel több szolgáltatást tudok nyújtani és több bevételem is lesz ezáltal.
2018. okt. 10. 17:52
22/22 anonim válasza:
Jaj 59%-os, amiért te otthon ridegtartásban vagy, és a férjed annyiba sem néz, hogyha már te vagy otthon a gyerekkel, akkor kifizesse a rád eső rezsirészt, azért ne a kérdezőn vezesd le a veszkódat. Őt támogatják otthonról (ahogy normális szülőhöz illik), melletted még a férjed sem áll ki. Rossz lehet, elhiszem, de nem itt kell utálkozni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!