Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerekvállalás és lakhatás....

Gyerekvállalás és lakhatás. Szerintetek a párom vagy az én ötletem a jobb azt illetően, hogy hol éljünk?

Figyelt kérdés
Nem tervezetten, de terhes lettem és nem is merült fel bennünk a gondolat, hogy elvetessük. Én 20 éves vagyok, nemrég fejeztem be az iskolát, de már dolgozom és a szüleimmel él. A párom 25 éves, dolgozik és albérletben él. Ő azt szeretné, ha hozzáköltöznék és ott élnénk. Az albérlete egy 30 négyzetméteres garzonlakás és bár tényleg modern és jó, de tulajdonképpen 1 terű, csak a mosdó van külön... Mi a szüleimmel egy nagy családi házban élünk, ami 2 szintes és tesóm nincs, úgyhogy a felső szint kompletten a miénk lehetne, pontosan már így is úgy élek, hogy én egyedül fent. Egy hátsó szobából vezet fel egy lépcső, aminek külön bejárata van, a szüleim nem is járnak arra. Fent 3 szoba, nappali, 1 wc, 1 fürdő, és nagy konyha van, illetve gardrób is. Ráadásul én kozmetikusként végeztem, azon belül leginkább műszempillázok - már nagy vendégkörrel -, az üzletem szintén háznál van, mert az udvarban épített apukám 1 külön házat és modern módon be is rendezte, hogy gyakorolhassam a szakmámat. Úgy gondolom, hogy nálunk jobban és kényelmesebben elférnénk, ráadásul itt van ugye az üzletem is, tudnék baba mellett dolgozgatni kényelmesen amennyire időm és energiám engedi. Ráadásul nagy udvar, szőlős, ami szerintem jobb egy gyereknek, mint egy 4. emeleti lakás a lakótelepen. A párom nagyon idegenkedik az ötlettől, pedig jóban van a szüleimmel, soha még 1 konfliktusuk sem volt. Amúgy sem olyanok, akik beleszólnak bármibe, apukám rengeteget dolgozik, szinte csak aludni jár haza, anyukám pedig háztartásbeli, úgyhogy segíteni is tudna bármikor (ezt ő mondta, nem én várom el). Szerintetek mi a helyes megoldás?
2018. okt. 10. 11:51
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
53%

8, 9,

Fordítsuk meg: a kérdező sem akar kirepülni a családi fészekből, nem akar önállósodni, mert nyilván egyszerűbb és olcsóbb így az anyjáék nyakára gyereket vállalni.

Az, hogy "felajánlotta", hogy költözzenek nagyobb albérletbe semmit se jelent, mert nyilván vagy a fiúnak vagy a kérdező szüleinek kellene fizetnie a nagyobb lakással járó emelkedett költségeket, mert hiába tervezi, nem fog tudni pénzt keresni, csak max. ha az anyjáéknál marad.

Így könnyű nagylelkűen ajánlgatni, hogy költözzenek.

2018. okt. 10. 14:27
 12/22 A kérdező kommentje:
Ez nem igaz, ugyanolyan mértékben fizetnék mindent - lakbér, rezsi -, mint a párom. Ahogy a gyerekkel és a szüléssel járó költségeket is. Néztem is több kiadó házat, tökéletesek lettek volna, de meg sem nézte a fotókat, paramétereket.
2018. okt. 10. 14:42
 13/22 A kérdező kommentje:
Már megy ez a "harc" mióta pozitívat teszteltem, csak most már lassan el kellene dönteni, mivel szeretnék mindent megvenni és megrendelni a gyerekszobába, de így elég necces, mert ott nála 1 kiságy fér csak el kb... Amúgy ezenkívül minden tök jó köztünk, de ez...
2018. okt. 10. 14:45
 14/22 A kérdező kommentje:
Hozzátenném, annyira mégsem ragaszkodik a lakásához, mert 3 éve vagyunk együtt, ezalatt minden éjszakát együtt töltöttünk, két kezemen meg tudom számolni, hányszor aludtunk nála, mióta terhes vagyok pl. egyszer sem. És nem azért, mert nem szeretné, ha odamennék vagy én nem akarok, hanem ő annyira szeret nálunk lenni. Ezért sem értem.
2018. okt. 10. 14:47
 15/22 anonim ***** válasza:
69%

Ebben az esetben egyértelműen a családi ház a legjobb megoldás.

Én éltem ilyen lakásban 17 és 20 éves korom között, az is 1+1 terű garzon volt. Innen tudom, nem arra valók ezek, hogy egy család éljen benne. Egyedülálló embernek való, aki olyan helyzetben van, hogy csak aludni jár haza. Annyi jó van benne, hogy pikk-pakk rendet lehet rántani a kevés otthoni szabadidőben. Például egy erősebb illatú ételt sem tudtam megfőzni, mivel átvették a száradó ruhák, az ágynemű, minden... Nem kényelmes. Gyerekkel pedig nem mondom, hogy kivitelezhetetlen, de nem jó, az biztos. Neki is kell a külön tér, nektek is, illetve a nagyobb közös terek is. Az udvarról nem is beszélve... Az udvaron, a természetben ott van minden játék, amire egy kisgyereknek szüksége lehet. Persze le lehet menni a játszóra is, nagyon-nagyon-nagyon sokan megoldják, de mégis kényelmesebb, ha kimehet az udvarra bármikor, mikor nagyobb lesz, de még nem elég nagy ahhoz, hogy a játszóra leengedd, akkor megfelelően zárt udvarra mehet simán... és akkor élmény, fejlődés az a gyereknek. Felfedezni a dolgokat.

Nem vagyok pszichológus, nem tudom ezt, de talán a párod még valamilyen szinten ragaszkodik az agglegény élethez, amit ez a lakás szimbolizál neki. De már apa lesz.

Amit én tanácsolni tudok: vezesd le neki a hátrányokat, hogy miért lenne rossz abban a garzonban élni. Vedd figyelembe, hogy férfi, nyugodtan érvelj neki azzal is, hogy akkor már egy-egy vadabb, elszabadult éjszakátok sem lehet ;). Mondd el neki, hogy reméled, a szüleid hagynak nektek kellő szabadságot, de ha mégsem, akkor nem fogsz ragaszkodni a jelenlegi helyhez, hanem továbbléptek másik lakásba, ahol a szülőktől függetlenedtek. 1 próbát megér, mert ha tényleg nem zavarnak a szülők, nagyon idegális helyzet lenne.

2018. okt. 10. 16:16
 16/22 anonim ***** válasza:
63%

Kérdező, komolyan egy hálószobára akarsz gyereket vállalni? Hogy bárki megy majd, akkor oda ülteted le őket, ahol amúgy alszotok? Szexet meg megoldjátok a szűk mosdóban, mikor a gyerek alszik, "csak legyetek már túl rajta" alapon? Megőrülnék, ha nem lenne egy saját helyem, zugom, ahová elvonulhatok... Pedig 3 gyerekünk van, nagyon szeretem őket. De néha igenis jól esik magamra csukni az ajtót, olvasni, vagy megnézni egy részt a sorozatomból, amíg a férjem van velük. Ezt egy 30 négyzetméteres lyukban hogy kiviteleznétek?

Én magam nem költöznék ilyen helyre tök egyedül, nem hogy még plusz két emberrel osztozzak rajta... Mert a baba is nőni fog rohamosan, és nem úgy tűnik, mintha a barátod ezt átmeneti megoldásnak gondolná.

2018. okt. 10. 16:38
 17/22 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy igazatok van és én is így látom csak olyan rossz, hogy a párom nem látja ezt be:( Nagyon ideális lenne ez a felső rész a gyerekneveléshez, már megálmodtam a szobáját is, ott saját szobája sem lehetne, hiszen kisebb a lakás, mint az itteni szoba... Ma még beszélek vele erről, én nem akarok odamenni.
2018. okt. 10. 17:15
 18/22 anonim ***** válasza:
30%

A kérdező kommentje:

Én felajánlottam azt, hogy akkor költözzünk együtt egy nagyobb albérletbe, de ő nem akarta. Mert ennek a mostani lakásának a bérletidíja megvan rezsivel együtt 80 ezerből, amiket néztem azok pedig rezsi nélkül 140-nél kezdődtek. És azt mondta, ő nem akarja így otthagyni a mostani lakását.

Oké hogy felajánlottad, de miből fizetnéd a nagyobb albérlet felét? Gyesből? Mert gondolom nem azt várod el hogy a szüleid vagy a pasid tartson el.

2018. okt. 10. 17:33
 19/22 anonim ***** válasza:
94%

És ha a szülei ajánlották fel, hogy fizetik a részét? Az is főbenjáró bűn, ugye?:) Mert ezen az oldalon mindenki 14 éves kora óta 3 műszakban dolgozik (persze mellette kitűnő tanuló is volt!), a munkahelyéről ment szülni és még gyerek mellett is folytatta a munkát... Hogyne. :)

Mert azt a nőt, aki a szülés előtt 10 évet dolgozott, nem a párja tartja el, amíg otthon van? Vagy akkoris felezve van minden költség, aztán amíg apuka dőzsöl, addig anyuka örüljön, ha jut vaj a szárazkenyérre?

2018. okt. 10. 17:46
 20/22 anonim ***** válasza:
21%

Mert azt a nőt, aki a szülés előtt 10 évet dolgozott, nem a párja tartja el, amíg otthon van? Vagy akkoris felezve van minden költség, aztán amíg apuka dőzsöl, addig anyuka örüljön, ha jut vaj a szárazkenyérre?

Igen felezve van. Max GYED-et kaptam nem okozott gondot. Igen, elég gáz hogy valakit a férje tart el.

2018. okt. 10. 17:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!