Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » "Tucatnevűek"! Titeket zavar,...

"Tucatnevűek"! Titeket zavar, hogy gyakori a nevetek?

Figyelt kérdés

Én Nikoletta vagyok, ami az én korosztályomban nagyon gyakori (31 éves vagyok), általánosban hárman voltunk Nikik egy osztályban, gimiben is volt még egy rajtam kívül. Engem valahogy ez soha nem zavart, bár tény, hogy szerettem kicsit "beolvadni" a tömegbe a suliban, én akkor akadtam volna ki, ha valami feltűnést keltő, szokatlan nevem lett volna. :)

Szóval nekem soha semmi problémát nem okozott a tucatnevem - amikor hárman voltunk Nikoletták az osztályban, akkor sem volt ebből gond, ha nem volt egyértelmű, kiről van szó, hozzátették a vezetékneve. Engem abszolút nem zavart sosem.

Most mi is nagyon gyakori nevét készülünk adni a kislányunknak (Zsófia). Egyszerűen ez az a név, ami mindkettőnknek a legjobban tetszik, és nem szeretnék azért más nevet adni, mert sok van belőle.

Viszont annyiszor hallani bizonyos nevekről, hogy ne adjuk, mert tucatnév, rossz lesz a gyereknek, utálni fogja... hogy elgondolkoztam, csak engem nem zavart ez gyerekkoromban (és később sem), de lehet hogy a kislányom mérges lesz miatta...?

"Tucatnevűek", ti hogy viszonyultok a nevetekhez? Zavar, hogy sok más ember él ezzel a névvel?

A vezetéknevünk amúgy nem túl gyakori, nem valószínű, hogy valaha összefutna a lányom egy olyan gyerekkel, akit pontosan úgy hívnak, mint őt.

2018. okt. 8. 22:59
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Gyakori nevem van. Engem ez sosem zavart, sőt, örültem, ha hallottam, hogy mást is így hívnak. Engem jobban zavart volna, ha egyedi nevem van. Maga a nevem amúgy nem tetszik, de az már más kérdés. A gyerekemnél sem szempont, hogy mennyire gyakori a neve, ha az tetszik, ami épp benne van a top 10-ben, akkor is azt fogom adni.
2018. okt. 9. 09:42
 22/29 anonim ***** válasza:
35%
Tucatnevem van, egyáltalán nem zavar, ha van ugyanolyan nevű, mint én, akkor sincs semmi, senkit sem érdekel és engem sem.
2018. okt. 9. 10:25
 23/29 anonim ***** válasza:
28%

Kicsit úgy érzem higy a középutat nem látjátok

A tucatnevek és az extrém nevek között, azért van még rengeteg név, aminél nem kell magyarázkodni és senki nem forgatja a szemét..

Tucatnév zavarna, de az nem , ha van másnak is olyan neve, de nem " tucat"

2018. okt. 9. 10:41
 24/29 anonim ***** válasza:

Jah

A Zsófia név nem tucat, csak gyakoribb most

A Lili, Szofi

Az tucat

2018. okt. 9. 10:42
 25/29 anonim ***** válasza:

Nekem a vezetéknevem egyedi , ( csak a mi családunk az országban ), viszont a keresztnevem nagyon általános volt 30 + éve , de sosem zavart. Általános iskolában , középiskolában ketten voltunk ezzel a névvel, főiskolán pedig hárman , és mindig a munkahelyen is volt egy kettő ilyen nevű.

Nem zavart.

2018. okt. 9. 11:38
 26/29 anonim ***** válasza:

Viszonylag gyakoribb nevem van, Réka. A vezetéknevem is egész gyakori. Általánosban sem az osztályban, sem a korosztályomban nem volt más Réka. Középiskolában ugyanolyan vezeték és keresztnevű osztálytársam volt, az alattunk lévő osztályban még egy. Most a munkahelyemen sincs több Réka.

Egyébként nem szeretem a nevem, de a gyakorisága annyira nem zavar

2018. okt. 9. 18:07
 27/29 anonim ***** válasza:

Én Zita vagyok.Én is ismerek pár Zsófiát,szerinten

nyugodtan adjátok,nem baj,ha másnak is ez a neve.

2018. okt. 9. 19:24
 28/29 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem is tucatnevem van a korosztályomban, Timi. Engem sosem zavart hogy 3-4 ilyen nevű van az osztályban, mert mindig is szerettem a nevemet. Nyilván egy szép név sokkal népszerűbb. Ami meg ritka, egyedi az a szokatlan és fura.( Pl. Szidónia )

Úgyhogy engem ez biztos nem fog a névadásban befolyásolni. 31N

2018. okt. 10. 01:30
 29/29 anonim ***** válasza:

Kedves 7es válaszoló, én is Andrea vagyok és nem cserélném le semmi másra a nevem.

Nálunk tesóm barátnője is Andrea, az anyukájának ugyanaz a neve,mint anyumnak. Most ha tesóm feleségül veszi, akkor pont úgy fogják hívni mint anno engem.(most a férjem nevét viselem) De ezt mi poénnak fogjuk fel, mintsem problémának. Mellesleg egy pici faluban élünk, majdnem mellettünk él még egy ugyanolyan család és keresztnevű férfi mint a férjem, annak a lánya Andrea. Szóval értitek. Van ám kavarodás mikor jönnek a számlák mert a postás soha sem nézi meg a házszámot, csak bedobálja a leveleket. De ez van, ezen változtatni nem lehet, de nem is generálunk problémát belőle.

2018. okt. 10. 11:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!